Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020


 

Πώς ο αθλητισμός ενισχύει την ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών

Η Φρόσω Πατσού γράφει στο Sports3

Ἀπόσταγμα πατερικῆς σοφίας...

Τοὺς γονεῖς καὶ τὸ Θεό, νὰ τοὺς τιμᾶς μὲ ὅλη σου τὴν ψυχή. 
Ἅγιος Γρηγόριος ὁ Θεολόγος

 

Ρώμη και Κατοβίτσε υποψήφιες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2024

Δύο πόλεις κατέθεσαν υποψηφιότητα για την ανάληψη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2024.

Του Τόλη Λελεκίδη

Η Ρώμη και το Κατοβίτσε θα «παλέψουν» για το χρίσμα που θα αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου το επόμενο διάστημα. Η διοργάνωση θα «διαδεχθεί» αυτή που είναι προγραμματισμένη για το 2022 στο Μόναχο, ενώ ν’ αναφέρουμε πως ακυρώθηκε η φετινή διοργάνωση που ήταν να γίνει στο Παρίσι.

Η ιταλική πρωτεύουσα θέλει να αναλάβει τους αγώνες για δεύτερη φορά μετά το 1974 και για τρίτη στη γειτονική χώρα, αφού είχαν πραγματοποιηθεί το 1934 στο Τορίνο. Από την άλλη η πόλη της Πολωνίας αν θα αναλάβει τους αγώνες θα είναι η πρώτη φορά και για τη χώρα.

Επίσης, η Τουρκία έθεσε υποψηφιότητα με την Κωνσταντινούπολη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού του 2023 και η Φινλανδία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 του 2023.

 

Διεθνείς ειδήσεις

Το Athletics magazine σας μεταφέρει τα τελευταία νέα από το εξωτερικό.

Του Τόλη Λελεκίδη

ΑΥΣΤΡΙΑ: Ακυρώθηκε το πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου της Αυστρίας που ήταν να γίνει στις 29 Νοεμβρίου στο Λιντς-Κλάινμουνχεν. Υπάρχει ακόμη πιθανότητα για τη διεξαγωγή του αυστριακού πρωταθλήματος μαραθωνίου στις 13 Δεκεμβρίου στη Βιέννη.

ΓΑΛΛΙΑ: Η «L’ Equipe» ενημέρωσε πως τον Αύγουστο ένας από τους καλύτερους Γάλλους δρομείς, ο Jimmy Gresier καθώς έψαχνε τα σπάικ του, βρήκε στην τσάντα του Taoufik Makhloufi πολλά φαρμακευτικά προϊόντα. Το δημοσιοποίησε στο τουίτερ. «Δεν λέω πως ο Makhloufi είναι ντοπέ, καθώς δεν έχει θετικό δείγμα, αλλά αυτό που μπορώ να πω χωρίς δισταγμό είναι πως είχε τα μέσα να κλέψει».

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Οι Γερμανοί ολυμπιονίκες από διάφορα αθλήματα έχασαν περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ λόγω της πανδημίας. Το αποτέλεσμα είναι από έρευνα του γερμανικού πανεπιστημίου αθλητισμού στην Κολωνία. Το μηνιαίο εισόδημά τους μειώθηκε κατά 25% και είναι στα 1.287 ευρώ.

ΝΤΑΡΜΣΤΑΝΤ: Ακυρώθηκε ο προγραμματισμένος αγώνας ανωμάλου δρόμου στο Ντάρμσταντ στις 22 Νοεμβρίου.  




Όσα προβλέπονται για τον αθλητισμό τον Νοέμβριο

Οι εξαιρέσεις στη γενική αναστολή λειτουργίας και χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων, με τα νέα έκτακτα μέτρα ενάντια στην πανδημία, όπως θα εφαρμοστούν πανελλαδικά από σήμερα και για όλο τον Νοέμβριο, αναφέρονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Η Κοινή Απόφαση, λοιπόν, των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα:
* «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020»
προβλέπει τα εξής για τις αθλητικές δραστηριότητες:

Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, εξαιρουμένων των ακόλουθων περιπτώσεων:

1) Λειτουργία ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς χρήση αποδυτηρίων, αποκλειστικά και μόνο από ομάδες έως τριών (3) ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών, προς τον σκοπό άθλησης μέσω των εξής ατομικών αθλημάτων:
* στίβος (έως 60 άτομα συνολικά εντός της ανοικτής αθλητικής εγκατάστασης)
* κολύμβηση (αποκλειστικά σε ανοικτά κολυμβητήρια, έως τρία άτομα ανά διαδρομή)
* αντισφαίριση,
* σκοποβολή,
* τοξοβολία,
* ιστιοπλοΐα,
* κωπηλασία,
* κανόε καγιάκ,
* θαλάσσιο σκι,
* ποδηλασία,
* γκολφ,
* ιππασία,
* μηχανοκίνητος αθλητισμός,
* ορειβασία/αναρρίχηση,

> Περαιτέρω λεπτομέρειες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (https://gga.gov.gr/component/co ntent/article/278-covid/2981- covid19-sports)

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση,  στην οποία απαντάει σε όσα είπε το προηγούμενο διάστημα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου