Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Δηλώσεις και αντιδράσεις για τον Αθλητισμό τις ημέρες αυτές


Ο Αθλητισμός περιορίζεται σχεδόν μόνο στην 1η κατηγορία ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ ο στίβος παραμένει σταθερά εκτός εξαιρέσεων, από την ανακοίνωση των επιπρόσθετων μέτρων στην αρχή της εβδομάδας και συνεχίζοντας σε αυτή του lockdown (->εδώ) όπως διαφαίνεται.

Η αντίδραση πολλών πρωταθλητών είναι χαρακτηριστική, ενώ από την άλλη ο Υφυπουργός Αθλητισμού σε σύνοδο αναφέρει πως θέληση της Κυβέρνησης είναι ο αθλητισμός να γίνει τρόπος ζωής…

Λευτέρης Αυγενάκης

Κατα τη σύνοδο Υπουργών Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης υπό την ελληνική προεδρία :

“Καταρχάς, είναι σημαντικό να αναφέρω ότι ο αθλητισμός αποτελεί κυρίαρχο τομέα πολιτικής για την Κυβέρνηση και προσωπικά για τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στόχος μας είναι μέσα από τον αθλητισμό να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών και να προετοιμάσουμε καλύτερους πολίτες για την κοινωνία μας.

Να τονώσουμε το ενδιαφέρον της κοινωνίας για τον αθλητισμό και να διαμορφώσουμε μια νοοτροπία στη νεολαία, η οποία θα αποδώσει καρπούς μεσοπρόθεσμα, οδηγώντας σε ένα πιο υγιεινό μοντέλο διαβίωσης. Οι πολιτικές μας δεν περιορίζονται μόνο στα παραπάνω. Εμείς θέλουμε και δουλεύουμε ώστε ο αθλητισμός να γίνει τρόπος ζωής.”

Νίκος Χαρδαλιάς

“Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την υπερμετάδοση του ιού. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις. Στη Super League 1 εφαρμόζονται τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα, γίνονται τεστ μοριακά ελέγχου κάθε εβδομάδα. Είμαστε ανοικτοί και για τη Super League 2 και για άλλες κατηγορίες, αλλά χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία. Δεν μπορώ να ακούω ότι διαλύεται ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Υπομονή ένα μήνα. Είναι ώρα ευθύνης, να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Η Κυβέρνηση έρχεται να στηρίξει οικονομικά τις κατηγορίες που πλήττονται”

Κατερίνα Στεφανίδη:

Αντιδρώντας στην προηγούμενη δήλωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, που παρουσιάστηκε πάντως παραποιημένη σε συγκεκριμένο site ως: «Δεν διαλύεται ο ερασιτεχνικός αθλητισμός επειδή θα μείνει κλειστός ένα μήνα» :

“Μόνο το 2% του πληθυσμού της χώρας θα καταφέρει να βρει τη λύση. Αν Μάρτιος + Απρίλιος + Μάιος + Νοέμβριος = 1 μήνας Τότε πόσους μήνες έχει ο χρόνος;”

Νικόλ Κυριακοπούλου:

“Για να φτάσει κάποιος να διεκδικεί συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες ξεκίνησε από χαμηλά… από το σωματείο του… και με προπονητές κάποιους παθιασμένους ανθρώπους που πασχίζουν να κρατήσουν τα παιδιά στα στάδια. Το να στερηθει ένας αθλητής έναν ή περισσότερους μήνες προετοιμασίας μπορεί να αποβεί μοιραίο για την αθλητική του καριέρα. Τελικά η κοινή λογική δεν είναι τόσο κοινή…”

Περικής Ιακωβάκης:

“Πάλι lock down για 3 εβδομάδες και βλέπουμε…δεν ξέρω ποιος θα το αποφασίσει, αλλά οπωσδήποτε πρέπει και ο κλασικός αθλητισμός να είναι στα αθλήματα που θα επιτρέπεται η άθληση με τα έως 3 άτομα!”

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου