Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021

iAMAuthentic – Η γιορτή επιστρέφει

“Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, κάθε άνθρωπος είναι ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ, όπως και ο Μαραθώνιος της Αθήνας ‼️ Φέτος, η μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού επιστρέφει, ανανεωμένη και με νέο σύνθημα: #iAMAuthentic” όπως αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ για τον 38ο ΑΜΑ.

-> Πρόγραμμα / ιστορικό / infos

Η διοργάνωση, που ξεκίνησε το 1983, μετά την περσινή αναγκαστική της ματαίωση (έγινε virtual έκδοση) επιστρέφει, υπό αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ δεν θα γίνουν οι αγώνες παιδιών και ΑμεΑ ούτε και ο τελικός Run Greece.

Όπως και το 2019, το πρόγραμμα θα είναι διήμερο, με τα 10χλμ (με 8000 συμμετοχές) να γίνονται το απόγευμα του Σαββάτου 13/11 και το πρωί της Κυριακής 14/11 είναι τα 5χλμ (με δύο αγώνες από 5000 συμμετοχές) και βέβαια ο Μαραθώνιος (με 9800 συμμετοχές) που ξεκινάει στις 9πμ.

Το 2ο συλλεκτικό μετάλλιο του Μαραθωνίου επιμελήθηκε ο γλύπτης και καθηγητής Κώστας Βαρώτσος και έχει κεντρικό θέμα τον Ημεροδρόμο του 490 π.Χ. που “στέλνει μέσα από τη διαδρομή του ένα μήνυμα συνέχειας, ελπίδας και νίκης. Ένα μήνυμα ότι η επιμονή, η προσπάθεια και η αντοχή, που διακρίνουν τους Μαραθωνοδρόμους, είναι αρετές που μας οδηγούν στο μέλλον” όπως ανέφερε.

Πριν τον τερματισμό των πρώτων Μαραθωνοδρόμων, που αναμένονται λίγο μετά τις 11πμ στο Παναθηναϊκό Στάδιο, θα γίνει παρέλαση και βράβευση των αθλητών στίβου που αγωνίστηκαν φέτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Κώστας Γκελαούζος, ο Παναγιώτης Καραίσκος, ο Χριστόφορος Μερούσης και η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, η Κατερίνα Ασημακοπούλου αλλά και η Σόνια Τσεκίνι -που πρόσφατα έδωσε έναν δικό της αγώνα ζωής- είναι μεταξύ των σημαντικών συμμετοχών για το πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξάγεται παράλληλα.
Στους αγώνες των 10χλμ & 5χλμ ξεχωρίζει η Αναστασία Μαρινάκου.

Στο κλειστό Π.Φαλήρου – Taekwondo που έγινε και η έναρξη των πενθήμερων εκδηλώσεων, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα έκλεισε την ομιλία της λέγοντας πως
“Όσον αφορά την Ελλάδα, ο Μαραθώνιος της δίνει τεράστια προβολή στο τέλος τουριστικής σεζόν, τονώνει την οικονομία και υπενθυμίζει τη σημασία της Μάχης του Μαραθώνα.
Στόχος είναι φυσικά η μεγιστοποίηση του μηνύματος που εκπέμπει ο Μαραθώνιος και η ανάδειξη της συμμετοχή των μεγάλων αθλητών σαν απαραίτητη προϋπόθεση και ανάγκη της αναγνώρισης και επιβεβαίωσης της αξίας τους.
Να είναι δηλαδή η συμμετοχή ένα «τάμα ζωής» για τους μεγάλους αθλητές αλλά και όσους αγαπούν τα δρομικά αθλήματα παγκοσμίως”.

Το κέντρο εγγραφών (παραλαβής αριθμών) λειτουργεί μέχρι και το Σάββατο και γίνεται και η μεγάλη Έκθεση Αθλητισμού Marathon Expo.

 

 

 

 

ΣΤΙΒΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου