Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Απόψεις

 

 


Ο Μάριος Αναγνώστου είναι ένα από τα μέλη της εθνικής ομάδα που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος
Ο Μάριος Αναγνώστου είναι ένα από τα μέλη της εθνικής ομάδα που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος

Μεταξύ Καλαμπάκας και Τρικάλων θα κινηθούν τις επόμενες δέκα ημέρες οι αθλητές και αθλήτριες της εθνικής ομάδας, που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος στο Δουβλίνο (12/12).

 

 

 


plateia_kerkyra.jpg

Στη μνήμη του πρώην Προέδρου και Γεν. Γραμματέα του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή που συνέβαλε τα Μέγιστα στις μεγάλες επιτυχίες των Κερκυραίων αθλητών-τριών Στίβου τα τελευταία χρόνια αφιερώνουν οι διοργανωτές

 

 

Οι 14 στάσεις των αγώνων Diamond League του 2022 ανακοινώθηκαν σήμερα και όπως κάθε χρόνο αναμένονται ιδιαίτερα συναρπαστικές.

Μικρές οι αλλαγές για το στίβο με τα νέα μέτρα

Τα νέα “μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας” όπως αναρτήθηκαν στην ΚΥΑ και σε συνδυασμό με τις οδηγίες της ΓΓΑ δεν φέρουν ιδιαίτερες αλλαγές για τους αθλητές στίβου, που είναι άθλημα χαμηλού επιπέδου επικινδυνότητας.

Για τους εμβολιασμένους και πρόσφατα νοσήσαντες δεν υπάρχει ουσιαστικός περιορισμός
Ως προς όσους δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες αυτές, για τους ενήλικες αθλούμενους απαγόρευση τέθηκε για τους κλειστούς χώρους, ενώ για τα παιδιά 12-15 ετών θα απαιτείται rapid σε αγώνες από 30/11.

Για τις προπονήσεις στο στίβο αθλητών σωματείων που δεν είναι εμβολιασμένοι ή πρόσφατα νοσήσαντες, χρειάζεται:

  • από 18 ετών και άνω [και προπονητές σωματείων βάσει ΚΥΑ] : ένα (1) rapid test την εβδομάδα
  • κάτω των 18 ετών : ένα (1) self test ανά εβδομάδα, παρουσία του υπεύθυνου covid της ομάδας για αθλητές.
  • Για τους αθλούμενους (χωρίς δελτίο), ισχύουν τα ίδια για τους ανοικτούς χώρους, ενώ για τους κλειστούς στους ενήλικες επιτρέπεται μονάχα σε εμβολιασμένους ή πρόσφατα νοσήσαντες – όπως και για ενήλικες στα Γυμναστήρια σε κάθε περίπτωση.
  • Ακαδημίες (παιδιά όλων των ηλικιών που δεν έχουν αθλητικό δελτίο) : self test να διενεργείται στην αθλητική εγκατάσταση κάθε εβδομάδα παρουσία του υπευθύνου covid της ομάδας ή του προπονητή.
  • Παιδιά κάτω των 4 ετών απαλλάσσονται από τα τεστ για covid19

Αγώνες

Για αγώνες σε στίβο, για όσους δεν είναι εμβολιασμένοι ή πρόσφατα νοσήσαντες, για αθλητές 16 ετών και άνω όπως και για προπονητές χρειάζεται PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών.
Για αθλητές κάτω των 16 ετών, έως 29/11 αρκεί και self test παρουσία του υπεύθυνου COVID19 της ομάδας την ημέρα του αγώνα, ενώ από τις 30/11 και έπειτα όλοι οι αθλητές 12 ετών έως και 15 ετών θα υποβάλλονται μόνο σε rapid τεστ για τους αγώνες.

Αντίστοιχα, με διαχωρισμό στα 18 έτη εφαρμόζονται για διοργανώσεις εκτός σταδίων μέχρι 300 άτομα (ή στις περιπτώσεις όπου εφαρμόζονται εξαιρέσεις μέχρι 5% σε διοργανώσεις άνω των 300 ατόμων)

Θεατές

Η χωρητικότητα παραμένει για τα Στάδια στίβου στα 150 άτομα.
Θεατές επιτρέπονται μόνο πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, σε αγώνες με πληρότητα έως 90%, ενώ για προπονήσεις έως 50% με μάσκα καθ’όλη τη διάρκεια παραμονής στις εξέδρες και τήρηση αποστάσεων τουλάχιστον 1,5μ.
Οι ανήλικοι 13 έως και 17 ετών προσκομίζουν PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών.
Οι ανήλικοι έως και 12 ετών επιτρέπεται να εισέρχονται και με επίδειξη αρνητικού self test που
έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.


-> Πληροφορίες Covid19

 

ΣΤΙΒΟΣ

 

 

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα θα τιμήσει με την παρουσία της το Gala της Βαλκανικής Ένωσης, που θα γίνει την Παρασκευή (26/11) στο Βελιγράδι.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου