Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Με περιορισμούς συμμετοχών το πανελλήνιο κλειστού


Υπό ειδικές συνθήκες λόγω covid, όπως περίπου και πέρυσι, θα γίνει και φέτος το πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, στις 26-27 Φεβρουαρίου στο ΣΕΦ.

-> Πρόγραμμα / πληροφορίες

Ατομικό και όριο ο Καραλής – Ανεβαίνει ο Duplantis


Στην πόλη Uppsala της Σουηδίας, έγινε meeting επί κοντώ με πρωτοστάτη -και πρωταγωνιστή- τον Σουηδο-Αμερικανό Mondo Duplantis, με το σωματείο του, Uppsala IF Athletics, στη διοργάνωση του gala.

Αλλαγές και διαβούλευση για το αγωνιστικό πλαίσιο 


Μια σειρά από θέματα που αφορούν το αγωνιστικό πλαίσιο τέθηκαν από την Επιτροπή Αναπτυξιακού – Σωματειακού Αθλητισμού και εγκρίθηκαν στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ.

Σε αυτά, ορίζεται η αγωνιστική περίοδος όσον αφορά την αξιολόγηση και τον αριθμό των αγωνισμάτων που συμμετέχουν οι αθλητές–τριες να είναι από 1/1 μέχρι και 31/12 κάθε έτους.
Για φέτος ο Μαραθώνιος θα μετρήσει στην αξιολόγηση τόσο με το πανελλήνιο του 2021 όσο και του 2022.


 

 

 

 

Γερμανοί μαραθωνοδρόμοι αλλάζουν τον Μαραθώνιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Τόλης Λελεκίδης

Η Γερμανική Ομοσπονδία Στίβου υποστηρίζει το αίτημα δύο κορυφαίων Γερμανών δρομέων να μετακινηθεί ο Μαραθώνιος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο Μαραθώνιος σε άνδρες και γυναίκες είναι να διεξαχθεί στις 15 Αυγούστου. Οι διοργανωτές έχουν αποφασίσει ώρα εκκίνησης για τον μαραθώνιο γυναικών στις 10:30 (ώρα Γερμανίας) και 11:30 για τον μαραθώνιο ανδρών.

Μπορεί να είναι νωρίς, αλλά αναμένονται ακραίες καιρικές συνθήκες εκείνες τις ώρες. Με αυτά τα δεδομένα δύο κορυφαίοι μαραθωνοδρόμοι ζήτησαν να γίνει νωρίτερα ο αγώνας. Συγκεκριμένα ο Αμανάλ Πέτρος και η Μελάτ Κετζέτα έκαναν αίτημα στη γερμανική ομοσπονδία (DLV), να γίνουν νωρίτερα οι μαραθώνιοι. Πρόκειται για δύο δρομείς που έχουν μεγάλες ελπίδες να πετύχουν διάκριση για τη Γερμανία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Μόναχο. Ο πρώτος είναι κάτοχος του εθνικού ρεκόρ στο Μαραθώνιο και η δεύτερη είχε πάρει την έκτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιούργκεν Κέσινγκ είπε: «Εάν ο μαραθώνιος μεταφερόταν στις πρώτες πρωινές ώρες, σίγουρα δεν θα υπήρχαν κίνδυνοι για την υγεία που συνδέονται με έναν πιθανό καύσωνα. Ελπίζουμε ακόμα να βρούμε μια λύση για τους αθλητές».

Ν’ αναφέρουμε ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα οι δύο μαραθώνιοι είναι προγραμματισμένοι τη Δευτέρα 15 Αυγούστου, που είναι η πρώτη ημέρα των αγώνων.

Δείτε τη διαδρομή στο Μαραθώνιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

 

 

 

 

Η εθνική μας ομάδα Ανδρών- Γυναικών Κ20 ταξίδεψε σήμερα για τη Σερβία, προκειμένου να συμμετάσχει στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα το οποίο θα γίνει το Σάββατο (12/2) στο Βελιγράδι.

 

 

Αγωνιστικό ενδιαφέρον το Σάββατο στην Κρήτη με επίκεντρο το Παγκρήτιο Στάδιο και τα Χανιά όπου η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης διοργανώνει δύο αγώνες. 

 

 

 

 

Μεγάλη συμμετοχή αναμένεται σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής, να έχει και αυτή η ημερίδα κλειστού στίβου που θα γίνει το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου στο κλειστό 'Τασούλα Κελεσίδου" των Αμπελοκήπων της Θεσσαλονίκης. 

 

 

 

Η Ειρήνη Βασιλείου (ΑΕ Αμεινίας) είναι από τις αθλήτριες που προετοιμάζονται για τους αγώνες της χειμερινής περιόδου με στόχο τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

 

 

 

Παραδοσιακά τέτοια εποχή οι περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες οδεύουν προς την κορύφωση της αγωνιστικής τους κατάσταση, η οποία ακολουθεί τον κορυφαίο αγώνα της σεζόν.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου ανδρών-γυναικών θα διεξαχθεί το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. 

 

 

Η δεύτερη ημερίδα κλειστού στίβου θα γίνει την Κυριακή (13/2) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών και αθλητριών.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου