Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021


Μίτινγκ Βιέννης: Ατομικό ρεκόρ και όριο για Τορούν η Γιαννοπούλου, καλή παρουσία ο Δημητράκης Μίτινγκ Βιέννης: Ατομικό ρεκόρ η Βασιλείου στα 200μ, καλή παρουσία ο Κοτίτσας ΣΕΓΑΣ: Πάει το στοίχημα με… 1000 και χάντικαπ! Στίβος: Άνοιξαν την σεζόν  οι 4000άρες στην Βιέννη! Αριάδνη Αδαμοπούλου: Συνεχίζει να εντυπωσιάζει, νέο ατομικό ρεκόρ με 4.36! Μουδιασμένη Παπαχρήστου, καλή αρχή ο Τεντόγλου, εντυπωσιακός Λαβιλενί στην Καρλσρούη! Μετεγγραφές-ΣΕΓΑΣ: Στον ΠΑΟΚ Μέρλος και Γάτου, στο Γ.Σ. Ηλιούπολης η Αναγνωστοπούλου!

 

 

Karlsruhe: Καλή αρχή για Τεντόγλου


Με τα τρία τελευταία του άλματα στο μήκος να “γράφουν” 8μ. και καλύτερο στα 8,05μ., ο πρώτος αγώνας της σεζόν για τον Μίλτο Τεντόγλου ήταν τουλάχιστον θετικός.

Στον εναρκτήριο αγώνα της φετινής σειράς Indoor Tour, ο Τεντόγλου ήταν 3ος, με τον Κουβανό Echevarria να επικρατεί με 8,18μ. που έκανε στην πρώτη του προσπάθεια, ενώ ο συμπατριώτης του, Masso, έκανε 8,08μ.

Από την Κούβα και η αθλήτρια που ξεχώρισε στο τριπλούν, η Povea, που έφτασε στα 14,54μ. κάνοντας ατομικό. Η Βούλα Παπαχρήστου στο μόνο έγκυρο κανονικό άλμα της έκανε 13,73μ.

-> Αγώνες Ελλήνων στο εξωτερικό

Στην Καρλσρούη ξεχώρισε ο Renaud Lavillenie που πέρασε με την πρώτη διαδοχικά τα 5,62μ, 5,80μ, 5,88μ. και τα 5,95μ. στο επί κοντώ στον καλύτερο αγώνα του τα τελευταία 4 χρόνια – και προσπάθησε και στα 6μ.

Πολύ καλή κούρσα έγινε στα 3000μ. με νικητή τον Κενυάτη Birgen σε 7.34.12 και ακολούθησε με 7.35.29 ο Katir για την Ισπανία. Στις γυναίκες η Chepkoech έτρεξε σε 8:41.98.

Η Dina Asher-Smith έτρεξε σε 7.08 τα 60μ. ισοφαρίζοντας το ατομικό της, ενώ στα εμπόδια, από τον εξωτερικό διάδρομο, η Neziri τερμάτισε πρώτη με 7.92 και ρεκόρ Φινλανδίας. Στους άνδρες ο Belocian κέρδισε με 7.49, ενώ ο Martinot-Lagarde είχε τραυματισμό στον δικέφαλο στον προκριματικό.

Η συνέχεια στον κλειστό

Επόμενος “Gold” αγώνας κλειστού θα είναι το meeting ύψους στις 2/2 στη Banská Bystrica ενώ η σειρά Indoor Tour θα έχει συνέχεια στις 9/2 στο Λιεβιν – και ακολούθως σε Βοστώνη, Τορουν και Μαδρίτη.

 


Τέσσερις ελληνικές συμμετοχές περιλάμβανε το πρόγραμμα του διεθνούς μίτινγκ, που έγινε σήμερα στο Μοντεβίλ της Γαλλίας.

 

 

 

Σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έδειξε πως είναι ο Ανδρέας Δημητράκης, παρότι επέλεξε να κάνει συγκρατημένη κούρσα στα 1,500 μ. στο μίτινγκ της Βιέννης.

 

 


Την καλύτερη μέχρι σήμερα κούρσα της στον κλειστό στίβο πραγματοποίησε η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, που τερμάτισε σε 2.04.84 τα 800 μ. στο μίτινγκ της Βιέννης και ξεπέρασε τον εαυτό της.

 

 

Όπως το 2020 έτσι και φέτος η Ειρήνη Βασιλείου θα  φύγει από την Βιέννη με ένα σπουδαίο ατομικό ρεκόρ στις...αποσκευές της.

 

 

 

Δύο εκ των κορυφαίων αθλητριών του επί κοντώ παγκοσμίως, η Κατερίνα Στεφανόδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου θα είναι τα κεντρικά πρόσωπα του αγώνα επί κοντώ στο Τουρκόινγκ στη Λιλ της Γαλλίας.

 

 

Την ανοδική της πορεία συνεχίζει η Αριάδνη Αδαμοπούλου που ξεπέρασε τα 4,36 μ. στο επί κοντώ σε αγώνες στο Τέξας, την Παρασκευή (29/1).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου