Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Μεγάλο παγκύπριο ρεκόρ η Φ.Φωτοπούλου στο Miramas


Ένα παγκύπριο ρεκόρ που κρατούσε 45 χρόνια (από το 1976) η σπουδαία Μαρούλα Λάμπρου, κατάφερε να υπερβεί, κατά 4 εκατοστά, η Φιλίππα Φωτοπούλου στο διεθνές meeting του Miramas, όπου κέρδισε το μήκος με 6,46μ.

Η Φωτοπούλου ήταν και αρκετά σταθερή κάνοντας την επίδοση αυτή στο δεύτερο της άλμα και συνεχίζοντας με 6,44μ. και με 6,36μ. στα επόμενα.

“Είμαι πολύ χαρούμενη, που άνοιξα την σεζόν με μια ατομικη επιδοση, η οποια ταυτόχρονα ειναι και εθνικο ρεκορ γυναικών. Αυτος ο αγωνας μου δινει μεγαλες προσδοκιες για τους αγώνες που έρχονται” μας είπε η Φιλίππα Φωτοπούλου, που επόμενός της αγώνας θα είναι στις 7/2 στο Dortmund.

-> Αγώνες αθλητών Ελλάδος & Κύπρου στο εξωτερικό

Η Φιλίππα Φωτοπούλου έχει βάση τη Valencia όπου προπονείται για 2ο χρόνο εκεί, μαζί με τη δίδυμη αδερφή της, Ολίβια (γεν.1996) η οποία προ ημερών ξεκίνησε επίσης πολύ καλά και με παγκύπριο ρεκόρ -στα 200μ.- τη σεζόν (->εδώ).

-> Ρεκόρ κλειστού στίβου

Σε άλλα αγωνίσματα στο Miramas, στα 60μ. εμπόδια ο Pascal Martinot-Lagarde έτρεξε σε 7.54 έναντι 7.57 του Belocian. Στα 60μ. η Carole Zahi σημείωσε 7.19.
Στο τριπλούν ο Hugues-Fabrice Zango έμεινε στα 17,05μ. (την προηγούμενη εβδομάδα είχε πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ ξεπερνώντας τα 18μ. ->εδώ)

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου