Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Μικρή δράση στον κλειστό – καλό ξεκίνημα οι υψίστριες


Η φετινή περίοδος του κλειστού, με τα πολλά προβλήματα στα υγειονομικά πρωτόκολλα και στις μετακινήσεις, αλλά και το παγκόσμιο να βγαίνει εκτός προγραμματισμού, σίγουρα θα είναι περιορισμένη.

Ωστόσο αγωνιστική δράση ήδη υπάρχει σε ορισμένες χώρες και όπως συνηθίζεται, τα κάθετα άλματα από νωρίς παρουσιάζουν καλές συμμετοχές και υψηλές επιδόσεις.

Στο Βελιγράδι, η Angelina Topic, η μόλις 16 ετών κόρη του Dragutin, πέρασε τα 1,85μ. κι αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Στο Κίεβο, στον αγώνα Christmas Stars, η 20χρονη Yaroslava Mahuchikh στον πρώτο της αγώνα στη σεζόν έγινε η πρώτη πάνω από τα 2μ., σημειώνοντας επίδοση όσο το ατομικό της στον κλειστό, με 2,02μ. Η Yuliya Levchenko πέρασε τα 1,95μ, και η Iryna Gerashchenko τα 1,92μ.

Στην Αικατερινούπολη, στους αγώνες Memorial Yalamov, η Mariya Lasitskene έκανε πρεμιέρα με 1,92μ., ενώ η 39χρονη Anna Chicherova σημείωσε 1,89μ.
Ο Mikhail Akimenko πέρασε τα 2,30μ.

Εκτός Ευρώπης

Αγωνιστική δράση υπάρχει και στις ΗΠΑ που όμως αναμένεται αρκετά μικρή ελλείψει αγώνων Πανεπιστημίων ενώ και το εθνικό πρωτάθλημα ματαιώθηκε.

Από την άλλη, στην -καλοκαιρινή αυτή την εποχή- Αυστραλία γίνονται αρκετοί αγώνες ανοικτού στίβου.
Στο Περθ στο επί κοντώ ο Kurtis Marschall πέρασε τα 5,80μ. και η Nina Kennedy τα 4,75μ.

 

Επιθυμία για αγώνες εντός κι εκτός – και δυσκολίες


Επιδίωξη – βασικός στόχος για την περίοδο του κλειστού είναι να γίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κι ενώ πολλοί αθλητές και αθλήτριες επιθυμούν να αγωνιστούν στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα κλειστού αλλά και αρκετοί προγραμματίζουν αγώνες στο εξωτερικό.

Σε κάθε περίπτωση, οι μετακινήσεις δυσκολεύουν αρκετά, ενώ πρόσφατος έλεγχος ή και εμβολιασμός στο εξωτερικό πιθανότατα θα είναι αναγκαίες προυποθέσεις συμμετοχής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου