Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Ο προγραμματισμός για τον κλειστό


Με περιορισμένη συμμετοχή επίλεκτων αθλητών και χωρίς θεατές προγραμματίζεται το πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, την Παρασκευή (τελικά) και Σάββατο, 12-13 Φεβρουαρίου, εφόσον φυσικά το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Ως προς τη διεξαγωγή ημερίδων στο ΣΕΦ, δεν θα είναι εφικτό να γίνει στον Ιανουάριο και ορίστηκε μια για τις 7 Φεβρουαρίου, ενώ είναι πιθανή και δεύτερη στις 20 ή 21 Φεβρουαρίου (ιδίως εαν δεν γίνει βαλκανικό κλειστού ή δεν υπάρξει συμμετοχή εκεί, στις 19/2) και λίγο πριν την προσθεσμία επίτευξης ορίων για το Torun2021 της 24ης Φεβρουαρίου.

Από ΣΕΓΑΣ θα γίνει προσπάθεια και για να διεξαχθούν προπονητικές ημερίδες, σε κλειστά προπονητήρια στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη που υπάρζει σχετική άδεια και γυμνάζονται αθλητές της πορ-ολυμπιακής ομάδας.

Για τους αγώνες σε meeting εξωτερικού υπάρχει έγκριση συμμετοχής των αιτημάτων αθλητών μας, ανάλογα και με τα δεδομένα των διοργανώτριων χωρών, ενώ γίνεται προσπάθεια εξαίρεσης για την υποχρέωση καραντίνας μιας εβδομάδας κατά την επιστροφή τους, κάτι που βέβαια θα είναι και καθοριστικό για την τελική απόφασή τους.

Δείτε και:
-> Αγώνες Ελλήνων στο εξωτερικό
-> Καλεντάρι 2021

Η ανακοίνωση ΣΕΓΑΣ

Η Μπελιμπασάκη εκπρόσωπος των αθλητών στην Ομοσπονδία


Κατόπιν και διαδικτυακής συνεδρίασης των αθλητών του Σχεδιασμού, η Μαρία Μπελιμπασάκη ορίστηκε εκπρόσωπος των αθλητών στην Ομοσπονδία όπου θα δικαιούται παρουσίας και ψήφου στα ΔΣ – κάτι που αποδέχθηκε ο ΣΕΓΑΣ και θα ισχύει μέχρι τη δημιουργία Συλλόγου Αθλητών.

Η “φωνή” των αθλητών στην Ομοσπονδία με πιο έγκαιρη ενημέρωση και ακόμα καλύτερη συνεργασία ιδίως για επίλυση προβλημάτων είναι βασικό ζητούμενο κι επιδίωξη.

Από τις πρώτες συντονισμένες κι επίκαιρες κινήσεις, η προσπάθεια να μην ενταχθούν οι αθλητές εθνικής ομάδας που αγωνίζονται ή προετοιμάζονται στο εξωτερικό, σε καραντίνα 7 ημερών κατά την επιστροφή τους αλλά να αρκούν τα υποχρεωτικά τεστ πριν και ερχόμενοι πίσω.

Άμεσα αναμένεται να γίνει κίνηση συγκρότησης Συλλόγου Αθλητών.
Σημειώνεται πως αρκετά παλαιότερα είχαν υπάρξει κινήσεις εκροσώπησης αθλητών που μετέτεπειτα ατόνησαν και δεν συνεχίστηκαν.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ

Το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να αποδεχθεί πρόταση μεγάλου αριθμού από τους κορυφαίους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, για τον ορισμό της πρωταθλήτριας Μαρίας Μπελιμπασάκη ως Μέλος του Δ.Σ. με δικαίωμα ψήφου, όπως προβλέπεται από την Αθλητική Νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νόμος προβλέπει ότι ο εκπρόσωπος των αθλητών ορίζεται από τον Σύλλογο των Αθλητών όταν υπάρχει τέτοιος.
Εάν δεν υπάρχει η επιλογή είναι αρμοδιότητα του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Παρ’ όλα αυτά η Ομοσπονδία ζήτησε την γνώμη των Αθλητών του Σχεδιασμού, με το ανωτέρω αποτέλεσμα. Ο συγκεκριμένος ορισμός θα ισχύει μέχρι την δημιουργία Συλλόγου Αθλητών, στην αρμοδιότητα του οποίου θα είναι η αναθεώρηση ή μη της παραπάνω απόφασης.

 


Με αφορμή τις εργασίες συντήρησης των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ που διενεργούνται αυτή την περίοδο, με πρωτοβουλία της Διοίκησής του, από τον ΣΕΓΑΣ ανακοινώνονται τα εξής:

 

 

 

Ο ΣΕΓΑΣ εν όψει της έναρξης της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 ανακοινώνει τις προϋποθέσεις ένταξης των αθλητών-τριών στις κατηγορίες του Σχεδιασμού που θα ισχύσουν για την επόμενη διετία 2021-2022 και 2022-2023 έτσι ώστε να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

 


Θλίψη στον παγκόσμιο στίβο. Πέθανε από covid 19 o Donato Sabia συναθλητής στους Ολυμπιακούς αγώνες το 1984. Πρωταθλητής Ευρώπης στο κλειστό 1984 και φιναλίστ στους ολυμπιακούς στο Los Angeles και Κορέα. Εδώ στην φωτογραφία τρέχοντας μαζί μου στο Los Angeles με τον αριθμον 520.
Αιώνια η μνήμη του.

 

 

Στο περιθώριο έμεινε ο στίβος στην Κύπρο


Τα νέα μέτρα στην Κύπρο, που ισχύουν μέχρι τέλος Ιανουαρίου, επιτρέπουν και αγώνες για ομάδες Α’ κατηγορίας και προπονήσεις για ομάδες Β’ και Γ’ κατηγορίας, όμως για τα ατομικά και ειδικά για το στιβο, μόνο για λίγους αθλητές (21) που συμπεριλαμβάνονται σε ειδικούς καταλόγους του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού…

Αρκετές οι ασάφειες, δυσεύρετες οι ανακοινώσεις και οι κατάλογοι, πολλές οι αντιδράσεις.

Τοποθέτηση προέδρου ΚΟΕΑΣ

Ο κ. Περικλής Μάρκαρης σε δηλώσεις του στο Trackfieldcy.com αναφέρει πως η ΚΟΕΑΣ από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανακοινώθηκαν τα νέα διατάγματα προσπαθεί να βρει λύσεις στο ζήτημα που προέκυψε, καθώς έμειναν εκτός αθλητικών εγκαταστάσεων αθλητές που είναι μέλη της εθνικής ομάδας στίβου:

Με βάση τη χθεσινή διευκρινιστική ανακοίνωση του ΚΟΑ, η οποία αναφέρεται στο Διάταγμα του Υπουργού Υγείας ημερομηνίας 8.1.2021, επιτρέπεται η προπόνηση μόνο της Ολυμπιακής Ομάδας και των αθλητών που περιλαμβάνονται στους Σχεδιασμούς Υψηλής Επίδοσης και Ταλέντων του ΚΟΑ. Δυστυχώς, λόγω του διατάγματος και της σχετικής ανακοίνωσης του ΚΟΑ, οι εθνικές ομάδες στίβου θα πρέπει να διακόψουν για 3 εβδομάδες την προπονητική τους προετοιμασία. Αυτό θα προκαλέσει, αχρείαστα, καταστροφικές συνέπειες στον κυπριακό αθλητισμό, σε μια σημαντική χρονιά που θα διοργανώσουμε στην Κύπρο, μεταξύ άλλων, το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Ομάδων Γ’ Κατηγορίας, όπου διεκδικούμε την άνοδο μας στην Β´ Κατηγορία και την Πενταεθνή Συνάντηση Εφήβων- Νεανίδων.

Το άθλημα μας έχει επιδείξει την μέγιστη σοβαρότητα και έχει υποστεί ήδη μεγάλο πλήγμα από την πανδημία, εξαιτίας της επιβαλλόμενης διακοπής της λειτουργίας των ακαδημιών και του μειωμένου αριθμού αθλητών με πρόσβαση στο στάδιο για προπόνηση.

Ζητούμε το αυτονόητο, δηλαδή τη συνέχιση της προπονητικής προετοιμασίας των Εθνικών Ομάδων Στίβου.

Η Ομοσπονδία προβαίνει σε ενέργειες για αποκατάσταση του τεράστιου κενού που έχει δημιουργηθεί, εξαιτίας του διατάγματος και της σχετικής διευκρινιστική ανακοίνωσης. Πρέπει να επιτραπεί άμεσα, τουλάχιστον στις εθνικές Ομάδες να προπονηθούν στα στάδια, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, με τις οποίες θα συναγωνιστούμε το επόμενο διάστημα. Ευελπιστούμε ότι η πολιτεία θα επιλύσει άμεσα αυτή την στρέβλωση, εντός των επομένων ημέρων, αν όχι ωρών. Είναι θέμα εθνικής σημασίας.

Μέχρι τη λήψη διορθωτικής απόφασης, επιβάλλεται όλοι να τηρήσουν αυστηρά τις πρόνοιες του νέου διατάγματος και τις οδηγίες του ΚΟΑ.

Αναρτήσεις

Λεοντία Καλλένου

Όλοι εμείς οι αθλητές του στίβου που με τόσο πάθος αφιερώνουμε τη ζωή μας στον αθλητισμό, τι εισπράττουμε στο τέλος της ημέρας;Η λίστα με τους αθλητές και αθλήτριες που έχουν δικαίωμα εισόδου στις αθλητικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνει μόνο 21 ονόματα σε όλη την Κύπρο ενώ ομάδες Α’, Β’ και Γ’ κατηγορίας δικαιούνται να κάνουν προπονήσεις.

Έχουμε πλήρη επίγνωση του τι συμβαίνει γύρω μας και μπορούμε να τηρήσουμε με υπευθυνότητα τους κανονισμούς του Υπουργείου Υγείας. Άλλωστε ο στίβος είναι ατομικό άθλημα και το ρίσκο έκθεσης στον ιό Covid -19 είναι μικρότερο σε αντίθεση με άλλα ομαδικά αθλήματα. Οι διακρίσεις είναι ολοφάνερες και νιώθουμε λες και είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού…

Πώς δίνουμε κίνητρο στα νέα παιδιά να συνεχίσουν τον στίβο όταν οι πόρτες είναι κλειστές με λουκέτο; Τα παιδιά της εθνικής ομάδας αύριο θα κληθούν να αγωνιστούν για το καλό της Κύπρου αλλά σήμερα βρίσκονται έξω από τα γήπεδα. Εμείς ξέρετε δεν μπορούμε να δουλέψουμε από το σπίτι και όσο μένουν οι αθλητές/τριες έξω από τα στάδια ο αθλητισμός θα συνεχίσει να πλήττεται ανεπανόρθωτα.

Με αυτές τις αποφάσεις μένουν εκτός σταδίου αθλητές/τριες που εκπροσώπησαν την Κύπρο σε Ολυμπιακούς, Παγκόσμιους και άλλους μεγάλους αγώνες και το μόνο που βιώνουν είναι την απόρριψη. Αναρωτιέμαι πόσους τέτοιους αθλητές έχουμε στην Κύπρο και κάποιοι επιλέγουν να τους αντιμετωπίζουν έτσι…

Ως αθλήτρια που εκπροσώπησα τη χώρα μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 αλλά και ως εκπρόσωπος των αθλητών της τεχνικής επιτροπής της Κυπριακής Ομοσπονδίας Στίβου, θέλω να εκφράσω τη δυσαρέσκεια μου και την πλήρη απογοήτευση μου για τις αποφάσεις που παίρνουν οι αρμόδιοι.Βλέπω με μεγάλη μου λύπη ότι βάζετε εμπόδια στο δρόμο μας αντί να είστε δίπλα μας και να διευκολύνετε τη θέση μας.Δεν ζητούμε ειδική μεταχείριση αλλά ΙΣΟΤΗΤΑ.But this is Cyprus I guess.…

Αγνή Χαραλάμπους

“Εν τη προαιρέσει η μοχθηρία και το αδικείν”(Η μοχθηρία και η αδικία υπάρχουν από πρόθεση και όχι τυχαία ή κατά λάθος) είπε ο Αριστοτέλης !Αν είναι δυνατόν οι Εθνικές των ομαδικών αθλημάτων να μπορούν να κάνουν προπόνηση και εμείς σε τόσα τετραγωνικά μέτρα,σε εξωτερικό χώρο και ατομικό άθλημα,να είμαι μόνον εγώ και η αθλήτρια μου!Αποφάσεις όχι λογικές, αποφάσεις που κόβουν τα φτερά των νέων!!!Γιατί;Τις επιτυχίες της Κύπρου τις έφεραν τα ατομικά αθλήματα.Δεν γίνεται κύριοι να αφήνεις την Γ κατηγορία των ομαδικών αθλημάτων και να έχεις έξω την εθνική του στίβου ή άλλου ατομικού αθλήματος. Αδικία, θυμός, αγανάκτηση και ψυχολογία χάλια για κάποιες αποφάσεις που πάρθηκαν χωρίς να ρωτήσουν ειδικούς για το συγκεκριμενο θέμα. Ο αθλητισμός τελικά μόνον για τα ομαδικά (ποδοσφαιρο) είναι στη Κύπρο;

Αντώνης Γιαννουλάκης

Όταν βρίσκεστε σε θέσεις λήψης αποφάσεων στον αθλητισμό, που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα και το έργο των αθλητών-πρωταθλητών των ανθρώπων που δουλεύουν καθημερινά στην πρώτη γραμμή για να πετύχουν τους στόχους τους, καλά θα κάνετε να τους ακούτε να τους στηρίζετε και να δέχεστε την όποια κριτική που σας κάνουν. Με αυτήν βελτιώνεστε. Η δουλεία σας είναι να μας διευκολύνετε με το έργο και με τις πράξεις σας για να μπορούμε απερίσπαστα να δουλεύουμε σκληρά, για το κοινό αποτέλεσμα που είναι οι διεθνείς διακρίσεις που κάνουν γνωστή τη μικρή χώρα μας και περήφανους τους πολίτες αυτής. Λυπάμαι πολύ πραγματικά που αντ’αυτου μας κάνετε ορισμένοι πιο δύσκολη τη ζωή και το έργο μας.

Νεκταρία Παναγή

Ατομικό άθλημα είναι ο στίβος μην μπερδεύεστε με τα πολλά αγωνίσματα. Σήμερα στο γήπεδο δεν υπήρχε κανείς. Προβληματίζομαι για το πως επενδύουμε στους ανερχόμενους πρωταθλητές και με ποιο τρόπο τους δίνουμε την ευκαιρία ώστε αύριο να είναι η ελιτ που θα τιμά την χώρα μας. Λυπάμαι αλλά σήμερα αποφασίζουμε για το ποιοι θα συνεχίσουν τον αθλητισμό αφαιρώντας τους την επιλογή να δουλέψουν τους στόχους τους. Ατομικά.

Τι ορίζει το νέο Διάταγμα

[αναφέρεται ως το περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για
Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διάταγμα (Αρ. 2) του 2021]

Απαγορεύονται όλες οι ομαδικές αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες.
Αναστέλλεται η λειτουργία των γυμναστηρίων, σχολών χορού, καθώς και σχολών
άλλων αθλημάτων. Αναστέλλεται η λειτουργία αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων και συλλόγων.

Αναστέλλεται η λειτουργία και η χρήση κλειστών και ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων,
εξαιρουμένων των ακόλουθων περιπτώσεων:
(i) της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες, χωρίς
την παρουσία θεατών, για τα πρωταθλήματα της ομάδας Α΄ Κατηγορίας και εθνικών
ομάδων, χωρίς τη χρήση αποδυτηρίων και παρεμφερών υποδομών και με την
τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Νοείται ότι, την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα επιτρέπεται η λειτουργία των αποδυτηρίων,
(ii) της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις των ομάδων Β΄
και Γ΄ Κατηγορίας και νοουμένου ότι οι προπονούμενοι δεν υπερβαίνουν τα πέντε
άτομα, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή, και
(iii) της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπόνηση αθλητών και αθλητριών υψηλής επίδοσης, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και νοουμένου ότι οι προπονούμενοι δεν υπερβαίνουν τα πέντε άτομα, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή, όπως αθλητές και αθλήτριες που έχουν εξασφαλίσει ή διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και/ή συμπεριλαμβάνονται στους Σχεδιασμούς Υψηλής Επίδοσης και Ταλέντου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού,

Επιτρέπεται η πρόσβαση στους ακόλουθους χώρους μόνο για σκοπούς φυσικής άσκησης
ή ατομικής άθλησης και νοουμένου ότι δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα, εξαιρουμένων των
ανήλικων τέκνων: (i) πάρκα και γραμμικά πάρκα, (ii) παραλίες

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου