Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

by

Article Preview


Μετά την αναστολή της εφαρμογής ranking και επιστροφή στα όρια, κατόπιν της συνεδρίασης της IAAF στο Monaco ανακοινώθηκαν τα όρια που θα ισχύσουν για το ερχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Doha (27/9-6/10/2019) ενώ όπως ήταν γνωστό υπάρχει καθορισμός στόχος αριθμού συμμετοχών ανά αγώνισμα.

-> Όρια/ προυποθέσεις

Ακόμη, υπερψηφίστηκε και για πρώτη φορά οι εθνικές ομάδες στο Khalifa Stadium θα μπορούν να φέρουν ένα λογότυπο εθνικού χορηγού τους.

Ως προς τα όρια, σε σχέση με το προηγούμενο πρωτάθλημα (->London2017), σχεδόν σε όλα τα δρομικά αγωνίσματα καθώς και σε τριπλούν και σφαιροβολία τα όρια είναι δυσκολότερα, ...
by

Article Preview


Ένα σημαντικό διήμερο στο Monaco με το Grimaldi Forum και τις βραβεύσεις των κορυφαίων του 2018, ατα 30 χρόνια μετά την πρώτη βράβευση (σε Carl Lewis και Florence Griffith-Joyner)

Ο Eliud Kipchoge που σημείωσε μεγάλο παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο και ήταν μάλλον ο επικρατέστερος και από την άλλη σε μια πιο αμφίρροπη εκλογή η Caterine Ibarguen με τη διπλή νίκη στα οριζόντια άλματα στους τελικούς του Diamond League και άηττητη στο τριπλούν, αναδείχθηκαν οι καλύτεροι αθλητές της χρονιάς.

-> ιστορικό νικητών

Καλύτεροι ανερχόμενοι αθλητές, ο Armand Duplantis με τη μεγάλη επίδοση και ρεκόρ εφήβων κερδίζοντας το Ευρωπαικό στο επί κοντώ ...

 

 

 

by

Article Preview


Η Βουδαπέστη πήρε και επίσημα το χρίσμα για τη διεξαγωγή του 19ου παγκοσμίου πρωτθλήματος στίβου, το 2023, διαδεχόμενη τη Doha όπου θα γίνει το επόμενο το 2019 και το Eugene που είχε πάρει απευθείας ανάθεση για το 2021.

Πλέον, αντί για την επίσημη διαδικασία δήλωσης ενδιαφέροντος, η πόλη που φιλοξενει παγκόσμιο πρωτάθλημα επιλέγεται μετά από ανεπίσημες συζητήσεις με τις υποψήφιες πόλεις - οικοδεσπότες, περίπου 5 χρόνια πριν το event.
Με τον Marton Gyulai, επικεφαλής της Ουγγρικής πλευράς, η Βουδαπέστη ήταν η βασική υποψήφια και εκλεκτή της IAAF, ενώ ενδιαφέρον είχε εκφράσει και η Βαρκελώνη, με την Ευρώπη να είναι δεδομένο πως παίρνει ...
by

Article Preview


Η ΕΟΕ συνεδρίασε σχετικά με το επικείμενο αθλητικό νομοσχέδιο (δείτε->εδώ) και εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

"Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στη συνεδρίαση της 3ης Δεκεμβρίου, κατόπιν ενδελεχούς ανάλυσης και διεξοδικής διαβούλευσης μεταξύ των Μελών της, του περιεχομένου του προτεινόμενου αθλητικού νομοσχεδίου, εκφράζει ομόφωνα την έντονη και πλήρη αντίθεσή της με το συνολικό πνεύμα που διέπει την συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία, αλλά και με συγκεκριμένες διατάξεις που αφορούν την οργάνωση, λειτουργία και στελέχωση του Ελληνικού ερασιτεχνικού Αθλητισμού.

Είναι αδιανόητο για τον φορέα που υπηρετεί το σύνολο του ελληνικού ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου