Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

by

Article Preview


Το Gala της ABAF, που πλέον αριθμεί 19 χώρες-μέλη, έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στο ξενοδοχείο Τιτάνια, παρόντος και του προέδρου της IAAF, Sebastian Coe, που επισκέφτηκε την Αθήνα (δείτε->εδώ)

Ως κορυφαίοι της χρονιάς για τη Βαλκανική Ένωση, βραβεύτηκαν η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου και ο ΤουρκοΑζέρος Ramil Guliyev - που κέρδισε εμφατικά με με 19.76 το 200αρι στο Βερολίνο.
Καλύτεροι ανερχόμενοι αθλητές αναδείχθηκαν η Βουλγάρα Aleksandra Nacheva (τριπλούν) και ο Ουκρανός Mikhaylo Kokhan (σφυροβολία).

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κος Παναγόπουλος αναφέρθηκε στις αξίες, που παρακίνησαν και του ιδρυτές των Βαλκανικών Αγώνων Στίβου.
(->ιστορικό)

"Όταν, το 1929 ...
by

Article Preview


Μετά την αναστολή της εφαρμογής ranking και επιστροφή στα όρια, κατόπιν της συνεδρίασης της IAAF στο Monaco ανακοινώθηκαν τα όρια που θα ισχύσουν για το ερχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Doha (27/9-6/10/2019) ενώ όπως ήταν γνωστό υπάρχει καθορισμός στόχος αριθμού συμμετοχών ανά αγώνισμα.

-> Όρια/ προυποθέσεις

Ακόμη, υπερψηφίστηκε και για πρώτη φορά οι εθνικές ομάδες σε παγκόσμιο, στο Khalifa Stadium θα μπορούν να φέρουν ένα λογότυπο εθνικού χορηγού τους.

Ως προς τα όρια, σε σχέση με το προηγούμενο πρωτάθλημα (->London2017), σχεδόν σε όλα τα δρομικά αγωνίσματα καθώς και σε τριπλούν και σφαιροβολία τα όρια είναι δυσκολότερα, ενώ ...
by

Article Preview


Με διπλές συμμετοχές στις κατηγορίες νέων ανδρών, εφήβων και νεανίδων θα συμμετάσχει η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου - Tilburg2018.
Όλοι τους είναι ανερχόμενοι αθλητές και έδειξαν σε καλή κατάσταση πρόσφατα και στις κούρσες της διοργάνωσης ΑΜΑ2018.

-> πρόγραμμα /infos

Η ελληνική αποστολή:

Κ23 – Νέοι Άνδρες
Γιώργος Τάσσης (ΑΟ Τρίτων Χαλκίδας)
Κώστας Σταμούλης (ΓΕ Αγρινίου)

Κ20 – Έφηβοι
Μάριος Αναγνώστου (ΓΣ Αναγέν. Λαμίας)
Νίκος Σάκης (ΑΣ Ερμής 1877)

Κ20 – Νεάνιδες
Δάφνη Λαβασά (ΑΟ Βουλιαγμένης)
Ευτυχία Φλώρου (ΓΣ Τρικάλων)

Δεν θα υπάρξει βέβαια ομαδική βαθμολόγηση αφού αξιολογούνται 3 ανά χώρα για το ομαδικό.
...
by

Article Preview


Με θέμα «Ο Αθλητής ως Πρότυπο», η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου, πραγματοποίησε την 30η Ετήσια Σύνοδο της το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία.

Βασικοί ομιλητές στην Σύνοδο ήταν η Δρ. Παρασκευή Λιούμπη (Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής στη Β΄Αθήνας) ο Δρ Χρύσανθος Χρυσάνθου (Δημοσιογράφος, ερευνητής, συγγραφέας) αλλά και ο Περικλής Ιακωβάκης (Πρόεδρος Επιτροπής Αθλητών Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου).

Ο Ιακωβάκης στάθηκε στο θέμα "Ο αθλητής μετά". Παρουσίασε τα ...
by

Article Preview


Ένα σημαντικό διήμερο στο Monaco με το Grimaldi Forum και τις βραβεύσεις των κορυφαίων του 2018, ατα 30 χρόνια μετά την πρώτη βράβευση (σε Carl Lewis και Florence Griffith-Joyner)

Ο Eliud Kipchoge που σημείωσε μεγάλο παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο και ήταν μάλλον ο επικρατέστερος και από την άλλη σε μια πιο αμφίρροπη εκλογή η Caterine Ibarguen με τη διπλή νίκη στα οριζόντια άλματα στους τελικούς του Diamond League και άηττητη στο τριπλούν, αναδείχθηκαν οι καλύτεροι αθλητές της χρονιάς.

-> ιστορικό νικητών

Καλύτεροι ανερχόμενοι αθλητές, ο Armand Duplantis με τη μεγάλη επίδοση και ρεκόρ εφήβων κερδίζοντας το Ευρωπαικό στο επί κοντώ ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου