Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Βελιγράδι: Ιβάν Πεδρόσο- «Ο Τεντόγλου θα πάει μακριά. Έχει φοβερό take off»!


Στις εξέδρες της Arena συναντήσαμε έναν θρύλο. Ο Ιβάν Πεδρόσο είχε καθίσει για να παρακολουθήσει, φυσικά το αγαπημένο του αγώνισμα, το μήκος.

Αυτό που έγραψε τη δική του ιστορία. Το stivostime συνάντησε τον κορυφαίο άλτη, προπονητή πια και τον ρώτησε για τον τελικό και τον Μίλτο Τεντόγλου.

«Είναι εξαιρετικός άλτης. Ήταν και σε καλή μέρα σε αυτό τον τελικό. Συγχαρητήρια», είπε αρχικά ο 49χρονος Κουβανός. Ήξερε φυσικά, αφού του συστήθηκα ως Έλληνας δημοσιογράφος, γι’ αυτό και έδωσε συγχαρητήρια σε όλη ουσιαστικά την ελληνική αποστολή που βρίσκεται στο Βελιγράδι.

Η κουβέντα μετά, με τα λίγα αγγλικά με ισπανικά μαζί, πήγε στη συνέχεια του Μίλτου Τεντόγλου. Είναι γεγονός ότι σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και στη φετινή σεζόν του κλειστού, όπως εξελίχθηκε, ο Έλληνας πρωταθλητής ανέβηκε ψηλά στο all time. Με το 8,55μ. έγινε ο 6ος όλων των εποχών. Αλλά ο Ιβάν Πεδρόσο παραμένει στο νο3 όλων των εποχών. Έχει 8,62μ.

«Μπορεί να πάει ακόμη πιο μακριά ο Τεντόγλου. Δεν μπορώ να πω πόσο, αλλά έχει πολλές πιθανότητες και για το ρεκόρ Ευρώπης στον κλειστό που είναι 8,71μ. Το ίδιο και για τον ανοιχτό».

Μη ξεχνάμε πως αν πάνε όλα καλά τα επόμενα δύο χρόνια θα γίνουν δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα κλειστού. Το 2023 στην Ναντσίνγκ και το 2024 στη Γλασκώβη. Και υπάρχει του χρόνου και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στην Κωνσταντινούπολη. Το ρεκόρ Ευρώπης κατέχει ο Γερμανός Σεμπάστιαν Μπάγερ με 8,71μ.

Όσον αφορά για τα πλεονεκτήματα του Μίλτου Τεντόγλου, ο Ιβάν Πεδρόσο τόνισε: «Έχει φοβερό πάτημα στη βαλβίδα και take off». Σίγουρα ανάλογες «απογειώσεις» του Έλληνα πρωταθλητή θα περιμένουν πολύ και για τη φετινή σεζόν. Μη ξεχνάμε πως το καλοκαίρι έρχονται δύο μεγάλες διοργανώσεις, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο.

Αποχαιρετήσαμε τον Ιβάν Πεδρόσο και του δώσαμε και εμείς συγχαρητήρια. Ανάμεσα στους αθλητές που γυμνάζει είναι και ο Λάζαρο Μαρτίνες, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του τριπλούν στο Βελιγράδι.

Για όσους πάντως δεν ξέρουν ή δεν θυμούνται ο τεράστιος Ιβάν Πεδρόσο έχει μεταξύ άλλων στην κατοχή του πέντε παγκόσμιους τίτλους στον κλειστό. Είχε κατακτήσει χρυσά μετάλλια το 1993 στο Τορόντο, το 1995 στη Βαρκελώνη, το 1997 στο Παρίσι, το 1999 στο Μαεμπάσι και το 2001 στη Λισαβόνα.

 


Το Πορτάραθλον έγινε bronze και ετοιμάζεται για τις 21-22 Μαΐου


Από την αρχή το Πορτάραθλον είχε θέσει τις βάσεις για έναν πετυχημένο αγώνα συνθέτων στην Ελλάδα. Αυτό μεταφράστηκε και με τον τίτλο bronze!

 

ΔΡΟΜΟΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ 100Μ.

Γιάννης Νυφαντόπουλος: «Να δυναμώσει η φωνή των αθλητών στο Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ»

Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος δηλώνει πως ο Σύλλογος Αθλητών πρέπει να μεγαλώσει περισσότερο για να έχει και δυνατότερη φωνή στο Συμβούλιο του ΣΕΓΑ

 Πολλοί αγώνες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορα νέα που αφορούν τον Στίβο και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα.

ΔΙΕΘΝΗ

Στίβος: Ειδήσεις από όλο τον κόσμο (24/3/2022)

Το Stivostime σας μεταφέρει τα κυριότερα αποτελέσματα από αγώνες στον στίβο στο εξωτερικό, αλλά και τις σημαντικότερες ειδήσεις.

 

Δυνατή η Εθνική ομάδα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Όρεγκον

Τα φώτα του κλειστού έσβησαν. Ήδη αθλητές και προπονητές σκέφτονται τον ανοιχτό. Το καλοκαίρι η πρώτη μεγάλη διοργάνωση είναι το Παγκόσμιο.

 Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος εκπρόσωπος των αθλητών στο Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ

Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος θα είναι ο εκπρόσωπος των αθλητών στο Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ. Οι πρωταθλητές πραγματοποίησαν την Τρίτη τις εκλογές τους.


Ο Νίκος Παπαδόπουλος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτή σε ηλικία μόλις 58ετών και γέμισε θλίψη στην οικογένεια του στίβου και του αθλητισμού γενικότερα.

 

Άλλη μια δυσάρεστη είδηση για τον κλασικό αθλητισμό. Σε ηλικία 90 ετών έφυγε πριν λίγες ημέρες η Ηρώ Αρμενοπούλου η οποία είχε γεννηθεί στην Αλεξάνδρεια το 1932

 

 


Ο Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον αγώνα Texas Relays, όπου συγκέντρωσε 7.917 β. στο δέκαθλο.

 


 

Η Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης) ξεκινάει τις εμφανίσεις της στη θερινή σεζόν στους αγώνες Texas Relays, το Σάββατο (26/3).

 

 

Εκδόθηκαν από τον ΣΕΓΑΣ οι κεντρικές προκηρύξεις Διασυυλογικών Αγώνων Κ18 ατομικών αγωνισμάτων, Συνθέτων αγωνισμάτων Α/Γ και Κ18 και Συνθέτων Κ16. 

 

 

Ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ και μέλος της ΕΑ, Παναγιώτης Δημάκος με τον πρόεδρος της ΕΑ, Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ στη Stark Arena

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (ΕΑ) Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ δε θα μπορούσε να απουσιάζει από το κορυφαίο γεγονός της χειμερινής περιόδου, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου.

 

 

 

Με την συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του Βασίλη Σεβαστή, η οικογένεια ανακοινώνει ότι το Σάββατο 26 Μαρτίου στις 18.00, στο ξενοδοχείο ATHENS MARRIOTT στην αίθουσα Aegean Sea Ballroom, θα γίνει το ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη του πρώην προέδρου, συζύγου, πατέρα, παππού και αθλητή του στίβου, Βασίλη Σεβαστή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου