Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016


by

Article Preview


Οι 10αδες των υποψηφίων για τον τίτλο του καλύτερου αθλητή και αθλήτριας της χρονιάς, όπως τις επέλεξαν αθλητικοί ειδήμονες και από τις 6 Ηπείρους, ανακοινώθηκαν από την IAAF με την τελετή βράβευσης να γίνεται στο πριγκηπάτο του Monaco την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016.

Ο θεσμός ξεκίνησε το 1988 με νικητές τους Carl Lewis και Florence Griffith-Joyner ενώ πέρυσι νικητές ήταν ο Ashton Eaton και η Genzebe Dibaba.
-> Οι νικητές του Athlete of the year

Στους άνδρες ο Usain Bolt πού έχει ήδη 5 αντίστοιχες πρωτιές, με τα 3 χρυσά και πάλι στους Ολυμπιακούς αγώνες είναι και πάλι το μεγάλο φαβορί, με τον ΝοτιοΑφρικανό Wayde van Niekerk με το εντυπωσιακό παγκόσμιο ρεκόρ στα 400μ. να θέτει πολύ ισχυρή υποψηφιότητα. Πιο αμφίρροπη δείχνει η κατάσταση στις γυναίκες, με την Elaine Thompson που έκανε το νταμπλ στο Rio και 4 αθλήτριες με παγκόσμια ρεκόρ, τις Wlodarczyk, Ayana, Jebet και Harrison να ξεχωρίζουν.

Το συμβούλιο της IAAF κατά 50%, η ...



by

Article Preview


Σε συνέχεια των κατηγοριών του σχεδιασμού, η Ομοσπονδία συνεδρίασε και ανακοίνωσε την κατηγορία στήριξης και τις προεθνικές ομάδες ενόψει των ευρωπαικών Νέων και Ε/Ν καθώς και του παγκοσμίου Π/Κ.

Η κατηγορία στήριξης αποτελείται από 49 αθλητές και αθλήτριες με κριτήρια συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις, υψηλές επιδόσεις και ορισμένες περιπτώσεις τραυματιών.
(-> σχεδιασμός 2017)

Οι προεθνικές ομάδες αποτελούνται από 22 Νέους/Νέες, 33 Εφήβους/Νεάνιδες και 15 Παίδες/Κορασίδες, βάσει ορίων (IAAF/EAA ή ΣΕΓΑΣ Π/Κ για την 1η χρονιά Ε/Ν) ή συμμετοχών σε μεγάλες διοργανωσεις.
(-> προεθνικές ομάδες 2017)

Προβλέπονται κατα περίπτωση ανάλογα με τις ανάγκες και κατόπιν εισήγησης του Εθνικού προπονητη, παροχές όπως: ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου