Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018




Μεγάλη θα είναι η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών στην ημερίδα κλειστού στίβου, που θα γίνει το Σάββατο (13/1) στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.




Γεμάτη θα είναι η σεζόν για τον Εμμανουήλ Καραλή, που έχει ήδη κάνει τον προγραμματισμό του για τη νέα χρονιά. Ο νεαρός, θα ξεκινήσει τους αγώνες του στην ημερίδα του Αγίου Κοσμά (13/1) και θα συνεχίσει με δύο εμφανίσεις στο εξωτερικό.

Το κορυφαίο εγχώριο γεγονός, το 32ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού, θα γίνει 10-11 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.


Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 50χλμ. βάδην και η χειμερινή ημερίδα βάδην, θα γίνουν την Κυριακή (14/1) στο Σχινιά.


Στους ρυθμούς της Αθήνας επέστρεψαν οι αθλητές του Μανώλη Χάντζου και του Γιάννη Περίφανου μετά την δεκαήμερη προετοιμασία στην Καλαμάτα.


Φωτογραφία: eurokinissi
Στις 9 Ιουλίου του 2016 πραγματοποίησε τον τελευταία της αγώνα. Από τότε μεσολάβησαν πολλά. Ένας σοβαρός τραυματισμός, που δεν της επέτρεψε να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες  του Ρίο, μια μακρά περίοδος αποθεραπείας και τελικά ένα παιδί, το οποίο ήρθε στη ζωή στα τέλη Μαΐου του 2017.


Φωτογραφία: eurokinissi
Τα προβλήματα τραυματισμών της περσινής σεζόν αποτελούν πλέον παρελθόν, η προετοιμασία έχει εξελιχθεί απόλυτα ικανοποιητικά  και η χειμερινή δράση είναι προ των πυλών.



Φωτογραφίες: eurokinissi
Τις αθλήτριες και τους αθλητές που διακρίθηκαν το 2017 σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, καθώς και τους προπονητές τους, βράβευσε σε μία λαμπρή Τελετή η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.





Τρεις αγώνες σε μίτινγκ στην Ευρώπη περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Κυριάκου Ζώτου για τη χειμερινή περίοδο.












Φωτ.: eurokinissi
Τον προγραμματισμό της για τους αγώνες της χειμερινής περιόδου κάνει η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, που αυτή την εποχή βρίσκεται στην Κύπρο για προετοιμασία, μαζί με το υπόλοιπο γκρουπ του Χρήστου Παπαχρήστου.



Στην ημερίδα του Σαββάτου (13/1) στον Άγιο Κοσμά θα κάνουν το πρώτο τους ξεμούδιασμα στη σεζόν οι άλτες του Γιώργου Πομάσκι.


Το μεθεπόμενο Σάββατο (20/1) θα γίνει η πρώτη ημερίδα της χρονιάς στην Θεσσαλονίκη.


Ανοίγουν αύριο, 10 Ιανουαρίου 2018 το πρωί, οι εγγραφές για τη φετινή διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Αθήνας, o οποίος διοργανώνεται για 7η συνεχή χρονιά από τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο Αθηναίων και συνδιοργανώτρια αρχή την Περιφέρεια Αττικής.



Η πρώτη επίσημη ημερίδα κλειστού στίβου της νέας χρονιάς θα γίνει το Σάββατο (13/1) στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Αθλητές και αθλήτριες όλων των κατηγοριών θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν το πρώτο τους "ξεμούδιασμα" και να αντικαταστήσουν την προπόνηση με αγώνα.


Στο στάδιο πέρασαν τις ημέρες των εορτών οι αθλητές του Περικλή Χατζηαναστασιάδη. Οι Μάκης Στεργιούλης, Πάνος Τριβυζάς, Γιάννης Νυφαντόπουλος, Μαρία Φακιδάρη και Κατερίνα Λαφτσή προετοιμάζονται για τους αγώνες της νέας χρονιάς με τους περισσότερους να έχουν ήδη προγραμματίσει εμφανίσεις και στον κλειστό στίβο.


Η έλευση του νέου χρόνου φέρνει νέο κύκλο διαδικτυακών σεμιναρίων. Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου (21.30) θα γίνει το έβδομο σεμινάριο της σεζόν με θέμα: "Μεταβολισμός και διατροφή στα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού".


Στην Πτολεμαΐδα ταξίδεψε την περίοδο των εορτών ο Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, προκειμένου να δει από κοντά τους αθλητές και τις αθλήτριες που γυμνάζονται στην πόλη.


Τον πρώτο της αγώνα για το 2018 και τον δεύτερο σε κλειστό στίβο από την αρχή της σεζόν πραγματοποίησε η Σταματία Σκαρβέλη.





Το πρώτο προπονητικό καμπ της χρονιάς ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.




Ένας μεγάλος αθλητής στα όρια του θρύλου, ένας αθλητής συνώνυμο της δύναμης και της αυταπάρνησης ο οποίος δεν έμαθε να χάνει αμαχητί, έδωσε και έχασε τον τελευταίο του αγώνα, αυτόν για να κρατηθεί στη ζωή.


Την ευκαιρία να κάνει τον πρώτο της αγώνα στη σεζόν είχε η Παναγιώτα Δόση, που βρίσκεται στο Νόβι Σαντ για προετοιμασία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου