Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

by

Article Preview


Η μοναδική τελικά ημερίδα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας γίνεται την Παρασκευή 26/1, ημέρα βέβαια δύσκολη καθότι καθημερινή, ιδίως για τις μικρές κατηγορίες το πρωί αλλά και τους μεγαλύτερους που ξεκινανε από τη 1 το μεσημέρι, σε ένα 12ωρο συνολικά πρόγραμμα, 9πμ-9μμ
-> Πρόγραμμα – συμμετοχές

Θα αναγνωρίζονται τυχόν επιτεύξεις ορίων για το παγκόσμιο κλειστού (-> όρια ) ή τις άλλες μεγάλες διοργανώσεις όπως έχει ορίσει ο ΣΕΓΑΣ.

Στην ημερίδα ξεχωρίζει ο Κώστας Φιλιππίδης στο επί κοντώ, όπου είναι και οι Χρυσανθόπουλος, Χατζίου, Σάντας και ο Κύπριος πρωταθλητής Νίκανδρος Στυλιανού.
Στο αγώνισμα των γυναικών μετέχουν οι Πόλακ, Βαγενά οι νεάνιδες Αδαμοπούλου, Κασσωτάκη, η κορασίδα Ποστικακαι οι Κύπριες Αριστοτέλους και Κρασιά.

Στο 60αρι θα είναι ...
by

Article Preview


Στο meeting στην Ostrava της Τσεχίας την Πέμπτη 25/1, αγωνίστηκαν 3 Έλληνες αθλητές, οι Καραλής, Τεντόγλου και Αλεξούλη, κερδίζοντας όλοι το αγώνισμά τους.
-> αγώνες Ελλήνων στο εξωτερικό

Ο 20χρονος Εμμανουήλ Καραλής πέρασε με την πρώτη στο επί κοντώ τα 5,32μ. τα 5,52μ. και τα 5,62μ. (-> video) και προσπάθησε και πάλι για το όριο για το παγκόσμιο στα 5,78μ. - όπως πριν 5 ημέρες στο Jablonec που είχε κάνει 5,65μ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είχε το μοναδικό έγκυρο άλμα του στα 7,93μ. στο μήκος και βελτίωσε τη φετινή του επίδοση. Ο Τσέχος Juska έκανε 7,88μ.
Η Λιλη Αλεξούλη είχε καλύτερη προσπάθεια στα 6,13μ.

Σε αγώνισμα 300μ. ο Pavel Maslak έτρεξε ...
by

Article Preview


Στον Steve Landells για λογαριασμό της IAAF μίλησε η χρυσή Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη σε μια νέα στήλη που "ζητά" από τους αθλητές να μοιραστούν το γιατί αγαπούν το αγώνισμά τους.
Ανέλυσε λοιπόν τη σχέση της -που κατέληξε σε αγάπη- με το επί κοντώ, που ξεκινάει κάπου στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2000, όπως εξηγεί:

Η 1η φορά που συμπεριελήφθη το επί κοντώ γυναικών στους Ολυμπιακούς αγώνες -Σίδνευ 2000- αποδείχθηκε ως η έμπνευσή μου για να δοκιμάσω αυτό το αγώνισμα

Είχα ασχοληθεί με τον στίβο από πολύ νεαρή ηλικία. Οι γονείς μου είχαν αμφότεροι εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε επίπεδο Παίδων-Κορασίδων,
Ο πατέρας μου ως τριπλουνίστας και η μητέρα μου ως αθλήτρια των 400μ. Ως εκτούτου είχα κι εγώ δοκιμάσει αρκετά αγωνίσματα τα οποία όμως αποδείχθηκε ότι ...
by

Article Preview


Ενώ η Ρωσική Ομοσπονδία στίβου παραμένει σε διαθεσιμότητα (μετά και την επανεξέταση του ζητήματος προ 2 μηνών) το αρμόδιο όργανο της IAAF -Doping Review Board- αποδέχθηκε 18 αθλητές της Ρωσίας για να λάβουν μέρος σε αγώνες κλειστού και χειμερινούς ρίψεων ως ανεξάρτητοι - «ANA» (Authorised Neutral Athletes)

Πρόκειται για αθλητές που είχαν λάβει σχετική άδεια και στο 2017, μεταξύ αυτών η Lasitskene και ο Lysenko στο ύψος, η Sidorova και ο Mudrov στο επί κοντώ.
-> ειδική λίστα εγκεκριμένων αθλητών

Η IAAF μάλιστα τους τοποθετεί στις λίστες επιδόσεων ως ανεξάρτητους ("ANA") ενώ προς το παρόν δεν έχει ειδική λίστα όπως πέρυσι αλλά εντάσσει κανονικά και αναφέρει με τη συντόμευση της Ρωσίας (“RUS”) τους υπόλοιπους.

Ήδη ως τώρα στο 2018 ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου