Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018


by

Article Preview



Στο meeting της Ορλεάνης στη Γαλλία έκαναν πρεμιέρα ο Κώστας Φιλιππίδης και η Νικόλ Κυριακοπούλου.
-> Ελληνικές παρουσίες στο εξωτερικό

Για την Κυριακοπούλου ήταν ο πρώτος της αγώνας μετά από περίπου ενάμιση χρόνο κι αφού είχε χρειαστεί να μείνει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων στο Ριο λόγω τραυματισμού αλλά και να ακολουθήσει η εγκυμοσύνη της με τη γέννηση της κόρης της τον περασμένο Μάιο.

Ξεκίνησε ψηλά, στα 4,41μ. που πέρασε με την τρίτη προσπάθεια, στη συνέχεια πέρασε με την πρώτη τα 4,51μ. καθώς και τα 4,60μ.
-> άλμα
Άφησε τα 4,66μ. και δεν τα κατάφερε στα 4,71μ., ύψος που πέρασε με την τρίτη η Guillon-Romarin και πήρε έτσι τη νίκη, ενώ η Fiak έμεινε στα 4,41μ.
Η Κυριακοπούλου που πλέον προπονείται με τον Ανδρέα Τσώνη έδειξε πως μπορεί να είναι και πάλι στις πρωταγωνίστριες φέτος.

Ο Φιλιππίδης που ...

 

by

Article Preview



Στη μνήμη του Κ.Κοτζιά* έγιναν για μια ακόμα χρονιά αγώνες ανωμάλου δρόμου στο Άλσος Νέας Σμύρνης, με το περιφερειακό πρωτάθλημα των ΕΑΣ Αττικής να διεξάγεται παράλληλα, το πρωινό της Κυριακής 14/1.
-> Αποτελέσματα

Έγιναν κούρσες για όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες, με πάνω από 250 συμμετοχές, που πάντως δεν μπορούν να θεωρηθούν πάρα πολλές για τέτοιο αγώνα, καθώς και αγώνες 500μ. για μίνι αγόρια και κορίτσια με πολύ μεγάλη προσέλευση.

Ο Γιώργος Μίνος στους άνδρες και η Σταυρούλα Χρυσαειδή στις γυναίκες κέρδισαν μάλλον εύκολα τα 8χλμ ανδρών και 6χλμ γυναικών αντίστοιχα, του 62ου αγώνα Κοτζιά.
Το επόμενο Σάββατο, 28/1, γίνονται οι περιφερειακοί αγώνες της Θεσσαλονίκης (->info)
Να σημειωθεί ότι οι περιφερειακοί αγώνες ...
 

by

Article Preview



Συνεχίζοντας για τον κλεστό στίβο το Α' μέρος όπου είχαμε αναφερθεί στα 2 ολοκληρωμένα -με περιμετρικό στίβο 200μ. - στάδια, αλλά το ένα μόνο και ελάχιστα διαθέσιμο, συνεχίζουμε με το Β' μέρος και τα 2 μεγάλα προπονητήρια των Αθηνών, του ΟΑΚΑ και του Αγίου Κοσμά, καθώς και το σχεδόν παροπλισμένο κλειστό του Πανελληνίου και ορισμένες ακόμα λύσεις στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας.

Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Σίγουρα δεν είναι ιδανική η κατάσταση, όμως το πρώτο που διαπιστώνει κανείς μπαίνοντας στη μεγάλη αίθουσα του ΟΑΚΑ είναι πως έχουν γίνει παρεμβάσεις προς τη λύση αρκετών προβλημάτων που υπήρχαν καιρό τώρα.
Η θερμοκρασία κυμαίνεται σε καλό επίπεδο, όχι ακόμα όμως σε αυτό που αρμόζει στις απαιτήσεις για προπόνηση υψηλού επιπέδου.
Στο ταρτάν ...
 


by

Article Preview



Πολύ ψηλά ξεκίνησαν σε διεθνές επίπεδο τη σεζόν οι αθλητές του επι κοντώ.
Την Παρασκευή στο Reno Livestock Events Center στη Νεβάδα των ΗΠΑ, έγινε μεγάλο meeting επι κοντώ - με 14 στρώματα τοποθετημένα.

Ο 19χρονος Σουηδό-Αμερικανός Armand Duplantis πέρασε τα 5,83 μέτρα και σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων.
-> άλμα

Βελτίωσε το δικό του ρεκόρ κατά 8 εκατοστά, αν και είχε κάνει και 5,82μ. πέρυσι που όμως δεν είχε αναγνωριστεί.
Στη συνέχεια προσπάθησε στα 5,92μ. Ο Duplantis στον ανοικτό έχει 5,90μ. κι επίσης το παγκόσμιο ρεκόρ της κατηγορίας.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα έκανε και η Sandi Morris καθώς πέρασε τα 4,90 μέτρα
-> άλμα

Αυτή είναι ...
 

by

Article Preview



Η πρώτη ημερίδα και για τις μεγαλύτερες κατηγορίες πραγματοποιήθηκε στο κλειστό του Αγίου Κοσμά το Σάββατο 13 Ιανουαρίου το απόγευμα, ενώ το πρωί είχε προηγηθεί ημερίδα για ΠΠ/ΠΚ Α& Β' και μίνι.
-> Αποτελέσματα

Ο 20χρονος Μίλτος Τεντόγλου ήταν το πρόσωπο των αγώνων, με άλμα στα 7,89μ. στο μήκος.
-> άλμα
Ο Νίκος Καψής έφτασε στα 7,30μ. και ο έφηβος Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης στα 7,15μ.
Στις γυναίκες η Βούλα Παπαχρήστου έκανε 6,29μ. και 2εκ. λιγότερα η Χάιδω Αλεξούλη, στο τριπλούν η νεάνιδα Χριστίνα Κωστή 12,24μ.

Στο επι κοντώ, ...
 




by

Article Preview



Στις εγκαταστάσεις του Σχινιά, με αρκετό κρύο και αέρα, έγινε το πανελλήνιο πρωτάθλημα 50χλμ βάδην και χειμερινοί αγώνες, την Κυριακή 14/1
-> Αποτελέσματα

Αυτό που βέβαια ξεχώριζε στη διοργάνωση φέτος ήταν ότι και οι γυναίκες έλαβαν μέρος στο αγώνισμα αυτό, το μοναδικό που δεν είχαν ακόμα συμμετοχή, όμως τον τελευταίο καιρό αρχίζει να μπαίνει στο πρόγραμμα έχοντας βέβαια αρκετό κόσμο τόσο υπέρ όσο και κατά.

Στο πρωτάθλημα ξεκίνησαν 7 γυναίκες και 6 άνδρες (από μια ξένη συμμετοχή σε κάθε περίπτωση) και τελικά τερμάτισαν 4 και 3 αντίστοιχα.

Ο Κώστας Ντεντόπουλος επανήλθε στις νίκες μετά το 2016 -πέρυσι είχε ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου