Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

by

Article Preview


Η νέα δύναμη των σπριντ, ο νεαρός Αμερικανός Christian Coleman που εντυπωσιάζει τα τελευταία χρόνια σε κολλεγιακά πρωταθλήματα αλλά και μεγάλες διοργανώσεις (μαζί και με Bromell, de Grasse) ξεκίνησε κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά τη φετινή σεζόν.

Την Παρασκευή 19/1 στους αγώνες Clemson Invitational στη Νότια Καρολίνα, έτρεξε σε 6.37 στον τελικό των 60μ. (είχε κάνει πριν μιάμιση ώρα 6.47 στον προκριματικό)
-> video ->video2
για να βελτιώσει κατά 2 εκατοστά, μετά από 20 χρόνια, το παγκόσμιο ρεκόρ * που είχε (δύο φορές) ο Maurice Greene.
-> all-time top indoor

Ο Greene έχει τις 6 από τις 10 καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών (χωρίς βέβαια να προσμετρώνται σε κάθε περίπτωση οι επιδόσεις του Ben Johnson, και ιδίως το 6.41, παγκόσμιο 1987, που ακυρώθηκε το 1989) ενώ τις υπόλοιπες 3 έχουν ...
by

Article Preview


Για 2ο συνεχόμενο Σάββατο έγινε ημερίδα των μεγάλων κατηγοριών στο κλειστό του Αγ.Κοσμά, ενώ το πρωί προηγήθηκαν αγωνσματα των μικρότερων κατηγοριών
-> Αποτελέσματα

Ο 16χρονος Γιάννης Γρανιτσιώτης (ΓΟ Περιστερίου Γ.Παλάσκας), ξεκίνησε την 1η του χρονιά ως παίδας με πανελλήνιο ρεκόρ, τρέχοντας το 60αρι σε 6.90 (όπως τελικά έδιξε το φώτο-φινις) και βελτιώνοντας κατά 1εκ, την επίδοση που είχε ο Τσιουρής από το 1997 και είχε ισοφαρίσει ο Μπαρούτσας το 2004.

Στο αγώνισμα των ανδρών, ο Πάνος Τριβυζάς έκανε ατομικό ρεκόρ με 6.68 και παρότι στόχος του είναι το 200αρι το καλοκαίρι, μπορεί να επιδιώξει το όριο των 6.63 για το παγκόσμιο κλειστού.
Στις γυναίκες ταχύτερη ήταν η Κατερίνα ...
by

Article Preview


Στον Steve Landells για λογαριασμό της IAAF μίλησε η χρυσή Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη σε μια νέα στήλη που "ζητά" από τους αθλητές να μοιραστούν το γιατί αγαπούν το αγώνισμά τους.
Ανέλυσε λοιπόν τη σχέση της -που κατέληξε σε αγάπη- με το επί κοντώ, που ξεκινάει κάπου στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2000, όπως εξηγεί:

Η 1η φορά που συμπεριελήφθη το επί κοντώ γυναικών στους Ολυμπιακούς αγώνες -Σίδνευ 2000- αποδείχθηκε ως η έμπνευσή μου για να δοκιμάσω αυτό το αγώνισμα

Είχα ασχοληθεί με τον στίβο από πολύ νεαρή ηλικία. Οι γονείς μου είχαν αμφότεροι εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε επίπεδο Παίδων-Κορασίδων,
Ο πατέρας μου ως τριπλουνίστας και η μητέρα μου ως αθλήτρια των 400μ. Ως εκτούτου είχα κι εγώ δοκιμάσει αρκετά αγωνίσματα τα οποία όμως αποδείχθηκε ότι ...
by

Article Preview


Στο Jablonec της Τσεχίας αγωνίστηκαν 3 Έλληνες αθλητές το Σάββατο 20 Ιανουαρίου.
-> αγώνες Ελλήνων στο εξωτερικό

Ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ, αφού πέρασε με τη δεύτερη τα 5,20μ. και τα 5,40μ. κατάφερε με την τρίτη τα 5,65μ.
-> άλμα
Στη συνέχεια έβαλε στα 5,78μ. που είναι και το όριο για το παγκόσμιο κλειστού αλλά δεν τα κατάφερε, έχοντας όμως αρκετά καλές προσπάθειες.

«Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από τη σημερινή μου εμφάνιση. Μία εβδομάδα από το 5,50 μ. της πρεμιέρας και κατάφερα να ανέβω ακόμη υψηλότερα, κάτι που δείχνει πως η προπόνηση μας εξελίσσεται σωστά. Τώρα θα συνεχίσω στο μίτινγκ της Οστράβας (25/1) με στόχο να βελτιώσω ακόμη περισσότερο το φετινό μου ρεκόρ», είπε ο 19χρονος αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου που ...
by

Article Preview


Η ημερίδα της Θεσσαλονίκης, σε 3 μέρη - Αλεξάνδρειο, κλ.Αμπελοκήπων και Καυτανζόγλειο - έγινε το Σάββατο 20 Ιανουαρίου με τον Οδυσσέα Μουζενίδη να ξεκινάει με ρεκόρ.
-> Αποτελέσματα

Ο Οδυσσέας Μουζενίδης είχε αφήσει το ρεκόρ εφήβων με την 6κιλη σφαίρα στα 19.93μ. και τώρα πέρασε 3 φορές τα 20μ., φτάνοντας στην τελευταία του βολή στα 20,09μ.!
Στο αγώνισμα των ανδρών, ο Φράνσι Λατιφλάρι έριξε 17,88μ., ενώ στις κορασίδες η Ελίνα Τζένγκο έριξε 14,76μ.

Στο 60αρι ο 20χρονος Κώστας Ζήκος έτρεξε σε 6.69 και θα προσπαθήσει στη συνέχεια για το όριο των 6.63 για το παγκόσμιο κλειστού.
Η 16χρονη Βάγια Δαμπλιά έτρεξε σε 7.81 ενώ στη Μαρία Σταματίου ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου