Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

by

Article Preview


Πλούσιο το αγωνιστικό πρόγραμμα με πολλές ελληνικές συμμετοχές το πρωί της Τετάρτης
-> Ελ.συμμετοχές & Αποτελέσματα

Στο τριπλούν η Βούλα Παπαχρήστου κι αφού υπήρξε καθυστέρηση στην εξέλιξη του αγωνίσματος λόγω τεχνικού προβλήματος, έκανε την καλύτερη επίδοση των προκριματικών με 14,49μ. και με άνεμο μάλιστα 3μ. κόντρα και φυσικά έχει υψηλές βλέψεις για τον τελικό της Παρασκευής
-> video
Συνολικά 12 αθλήτριες έκαναν το όριο των 14,05μ. ενώ για 1 εκ. έμεινε εκτός η Saladukha και πιο χαμηλά έμεινε η νικήτρια του 2016 Mamona.

Στα 200μ. ο Λυκούργος Τσάκωνας που έτρεχε στον εξωτερικό διάδρομο, με δυνατή την ευθεία τερμάτισε πρώτος στη σειρά του σε 20.49 και πέρασε φυσικά στα απογευματινά ημιτελικά.
-> video
Ο Παναγιώτης Τριβυζάς μπήκε ...
by

Article Preview


Αρκετές είναι οι περιπτώσεις -και στο Ευρωπαικό- που βλέπουμε αθλητές να έχουν αντίδραση πριν την εκκίνηση αλλά να μην ακυρώνονται παρά να δέχονται παρατήρηση - κίτρινη κάρτα.
Ο χρόνος αντίδρασης μπορεί να ήταν μικρότερος του επιτρεπόμενου 0.100, συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις αρκετά μικρότερος του 0, αλλά υπάρχουν ορισμένες τροποποιήσεις και διευκρινίσεις στους κανονισμούς για το τι θα πρέπει να γίνει.

Γενικότερη φιλοσοφία είναι πως εφόσον δεν υπήρξε ούτε πρόθεση, ούτε απώλεια επαφής ποδιού με μπλοκ ή χεριού με έδαφος, να διαπιστωθεί αν υπήρχε συνέχεια στην εκκίνηση ή αν ήταν κάποιο θέμα πρόσκαιρης αστάθειας οπότε στην τελευταία περίπτωση ο αθλητής θα ξανατοποθετηθεί στο βατήρα, εφόσον ήταν για πρώτη του φορά (στη δεύτερη κίτρινη -και σε επόμενη φάση ακόμα- υπάρχει αποκλεισμός)

Στις μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Ευρωπαικό, πέρα από τις καταγεγραμμένες αντιδράσεις και την αντίληψη του Αφέτη, το βίντεο μετά πιθανόν θα δώσει μια πιό σαφή εικόνα.

Παραθέτουμε τα βασικότερα σημεία των επίσημων κανονισμών σχετικά με την περίπτωση: ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου