Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Αθλητής της εβδομάδας ο Σκαρβέλης

Ο Νικόλας Σκαρβέλης βρίσκεται στην καλύτερη φόρμα της ζωής του. Αυξάνει διαρκώς το ατομικό του ρεκόρ και όλο και πλησιάζει το Ολυμπιακό όριο. Λογικό λοιπόν, να ανακυρηχθεί από τους Αμερικανούς, αθλητής της εβδομάδας, για την περιφέρεια του Ειρηνικού όπου ανήκει και το UCLA.
Πηγή: sportsfeed.gr
Η σφαιροβολία στις ΗΠΑ είναι από τα πλέον δεδομένα αγωνίσματα του στίβου και για το λόγο αυτό, η αμερικάνικη σχολή είναι η πιο δυνατή. Για το λόγο αυτό, σε μία χώρα με χιλιάδες αθλητές υψηλού επιπέδου από όλον τον πλανήτη, είναι σπουδαία υπόθεση το βραβείο του αθλητής της εβδομάδας.
Ο Σκαρβέλης με το 20.42μ. της περασμένης εβδομάδας, στον πρώτο του αγώνα στον ανοιχτό στίβο, ξεκίνησε ιδιαίτερα εντυπωσιακά σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση στις ΗΠΑ για το 2016, ενώ ανέβηκε στο Νο5 όλων των εποχών της κατάταξης του UCLA από το οποίο έχουν περάσει κορυφαίοι σφαιροβόλοι, μεταξύ των οποίων και ο παγκόσμιος πρωταθλητής και αργυρός (1996) και χάλκινος (2000) Ολυμπιονίκης, Τζον Γκοντίνα.
Στον αγώνα με το Τέξας, εκτός τον άλλων ο Σκαρβέλης έκανε και ατομικό ρεκόρ στη δισκοβολία, ρίχνοντας βολή στα 57.03μ. Καθόλου άσχημα για σφαιροβόλο.
Οι αγώνες όμως δε σταματάνε εδώ για την Έλληνα ρίπτη που θα έχει ακόμα μία ευκαιρία αύριο να διεκδικήσει και πάλι το όριο για τους Ολυμπιακούς, καθώς το UCLA θα συμμετάσχει σε αγώνες που θα γίνουν στο Ολυμπιακό προπονητικό κέντρο των ΗΠΑ, στο Τσούλα Βίστα και στη συνέχεια θα αγωνιστεί στο Σαν Ντιέγκο στο Triton Invitational που είναι διήμεροι αγώνες και διεξάγονται Παρασκευή-Σάββατο. Μαζί του φυσικά θα είναι και η Σταματία Σκαρβέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου