Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Η κούρσα του αιώνα στην Οστράβα

Για πρώτη φορά στην ιστορία του στίβου, ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα σπριντ θα αναμετρηθεί με τον κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ στο δέκαθλο δε μία κούρσα 100μ. Μπολτ εναντίον Ίτον στην Οστράβα και ήδη το διαδίκτυο έχει πάρει φωτιά!
Πηγή: sportsfeed.gr
Οι μοναδικοί που δεν ασχολούνται μέχρι στιγμής με το θέμα είναι οι ίδιοι οι αθλητές. Δεν έχουν λόγο να το κάνουν άλλωστε. Ο Γιουσέιν Μπολτ του 9.58 ατομικό ρεκόρ και του περσινού 9.79 δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τον Άστον Ίτον του 10.21. Ωστόσο όμως, πήρε φωτιά το διαδίκτυο με όλους τους φανατικούς του κλασικού αθλητισμού να αναζητούν ανάλογη κόντρα στο παρελθόν.
Το Μπολτ-Ίτον είναι μονομαχία παγκόσμιου πρωταθλητή και χρυσού Ολυμπιονίκη στα 100μ. (συν το παγκόσμιο ρεκόρ), με τον αντίστοιχο του δεκάθλου.
Η πιο κοντινή στο Μπολτ-Ίτον, ήταν το Καρλ Λιούις – Ντέιλι Τόμπσον στους Ολυμπιακούς του 1984. Δεν ήταν όμως σε ατομικό αγώνισμα, καθώς η αναμέτρηση ήταν στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ. (τόσο τρομερός αθλητής ήταν ο δεκαθλητής Τόμπσον που οι Βρετανοί τον είχαν και στη σκυτάλη).
Υπάρχει και μία αναμέτρηση του Τόμπσον με τον Άλαν Γουέλς εντός Βρετανίας, όμως ούτε αυτή πλησιάζει το μέγεθος της κούρσας στην Οστράβα.
Ο Μπολτ, παραδοσιακά επιλέγει να αγωνιστεί στην πόλη της Τσεχίας καθώς του φέρνει γούρι. Από την άλλη, ο Ίτον θα εμφανιστεί για πρώτη φορά και δεν αποκλείεται αυτός ο αγώνας να είναι απλά μια στάση πριν από τον αγώνα των συνθέτων στο Γκότζις. Όπως και να έχει αυτή θα είναι μια κούρσα που θα μείνει στην ιστορία και όμοια της θα είναι απίθανο να επααληθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου