Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

by

Article Preview


Σε μια απο τις πολλές αθλητικές εκδηλώσεις που φιλοξενεί το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Στ.Νιαρχος, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να τρέξουν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν στον υπερσύγχρονο στίβο, με μπλε ταρταν mondo και με πάνω από 200μ ευθεία 6 διαδρόμων.

Παιδιά από 6 έως 15 ετών έτρεξαν σε αποστάσεις ανάλογα με την ηλικία τους από 40μ. έως 150μ. Μάλιστα στα 50μ., 60μ., 80μ. και 150μ. τα αγωνίσματα έγιναν με βατήρες και ηλεκτρονική χρονομέτρηση & φώτο-φινις.

Οι αγώνες έγιναν χάρη στην "Αναγέννηση και Πρόοδο", οργανισμός μη κερδοσκοπικός με σκοπό τη δημιουργία, προώθηση και οικονομική ενίσχυση δραστηριοτήτων που προάγουν τον πολιτισμό, την υγεία και τον αθλητισμό.

Στο ΚΠΙΣΝ ήταν παρόντες και έκαναν και απονομές αρκετοι πρώην και νυν Έλληνες πρωταθλητές, μεταξύ αυτών ο Περικλής Ιακωβάκης, ο Χάρης Παπαδιάς, ο Άρης Γκαβέλας, η Αναστασία Καρακατσάνη κ.α.
Μάλιστα στους αγώνες έτρεξε και ...
by

Article Preview


Στην Chia στη Σαρδηνία της Ιταλίας διεξήχθη την Κυριακή 11/12/2016 το 23ο Ευρωπαικό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου, μια διοργάνωση που ξεκίνησε το 1994 στο Ainwik της Μ.Βρετανίας και γίνεται κάθε χρόνο με πολλά ονόματα που πρωταγωνιστούν στους στίβους - μεταξύ παλαιότερων νικητών ξεχωρίζουν ο Farah και η Radcliffe.

Ο περσινός νικητής Aras Kaya διατήρησε τον τίτλο του στην κατηγορία των ανδρών, με τον προπέρσινο νικητή Arikan να ακολουθεί. Τους αθλητές της Τουρκίας, Κενυατικής καταγωγής, ακολούθησε η Βρετανικη 3αδα που πήρε και το ομαδικό, με καλύτερο τον Hawkins και η Ισπανική 3αδα με καλύτερο τον Fifa, τον νικητή των 5000μ στο Άμστερνταμ σε εκείνο το συγκλονιστικό φινις.

Στις γυναίκες ...

by

Article Preview


Η διάσκεψη ΕΠΑΚΑΒ για τον Κλασικό Αθλητισμό στη βάση, έγινε στις 9-10 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Oasis στη Γλυφάδα (ενώ ενδιάμεσα έγινε και η -> βράβευση των καλύτερων του 2016 του ΣΦΚΑ)

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κος Παναγόπουλος παρουσίασε τον Στρατηγικό Σχεδιασμό 2017-2020 ενώ τόνισε πως "Η σχέση μας με την κοινωνία βελτιώθηκε τόσο μέσα από τους μαζικούς αγώνες με πρώτο από όλους τον Μαραθώνιο, αλλά και με δράσεις όπως το πρόγραμμα Kids Athletics" και επισήμανε για τις εγκαταστάσεις πως "Διασφαλίστηκε η χρήση του Αγίου Κοσμά έως ότου ολοκληρωθεί το νέο έργο στο ελληνικό, για το οποίο η ανάδοχος εταιρεία έχει δεσμευθεί πως θα υπάρχουν νέες εγκαταστάσεις" και "Ολοκληρώθηκε το σχέδιο Νόμου, ενώ έχει αποφασιστεί η δημιουργία Εθνικού Κέντρου, εξέλιξη που διασφαλίζει τη χρηματοδότηση του σταδίου" για το κλειστό της Παιανίας.

Ακόμη ...
by

Article Preview


Οι 2 τελικοί σε Ζυρίχη και Βρυξέλλες θα είναι και οι απόλυτοι τελικοί για τη σειρά 14 αγώνων του Diamond League από το 2017.
Έτσι οι προηγούμενοι 12 αγώνες (6 για κάθε αγώνισμα) με το ισχύον σύστημα βαθμολόγησης θα οδηγεί στην τελική 8αδα που θα λαμβάνει μέρος στον ένα από τους δύο τελικούς που έχουν μοιρασμένα τα αγωνίσματα - και το ενδιαφέρον για τους 2 αυτούς αγώνες αναμένεται να εκτοξευθεί κατακόρυφα.

Ο πρόεδρος της IAAF Sebastian Coe τόνισε πως μετά από 7 χρόνια της μεγαλύτερης σειράς αγώνων, θέλουν να την κάνουν πιο ελκυστική.

To 2017 στη Ζυρίχη θα γίνουν, για τους άνδρες τα 100μ., 400μ., 1500μ., 5000μ., 400μ. εμπ., ύψος, επικοντώ, μήκος και ο ακοντισμός θα γίνει για όλους, ενώ για τις γυναίκες τα 200μ., 800μ., 100μ. εμπόδια, 3000μ. στηπλ, τριπλούν, σφαίρα, ακόντιο. Στις Βρυξέλλες θα γίνουν τα αντίστροφα και η δισκοβολία για όλους. Η 8αδα θα έχει και το διπλάσιο πριμ, βάσει κατάταξης εκεί.

-> Πλάνο 2017 με αγωνίσματα ανά meeting

Επίσης, τα οριζόντια άλματα και οι ρίψεις ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου