Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

«Μπορεί να χάσω από τον Μπέκελε»

Για πολλούς θεωρείται ο κορυφαίος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών. Όχι άδικα, καθως ο Έλιουντ Κιπτσόγκε απλά δεν… χάνει. Ωστόσο ο σπουδαίος Κενυάτης αναγνωρίζει το… μέγεθος του Κενενίσα Μπέκελε.
Ο μαραθώνιος του παγκόσμιοθ πρωταθλήματος στο Λονδίνο, αναμένεται να είναι από τα πιο συναρπαστικά αγωνίσματα. Ίσως το ίδιο συναρπαστικός και με τα 100μ. όπου θα αγωνιστεί για τελευταία φορά ο Γιουσέιν Μπολτ, αλλά και τα 5.000μ. και 10.000μ. που θα γίνει το ίδιο με τον Μο Φάρα.
Ο λόγος που ο συγκεκριμένος μαρθώνιος θα είναι τόσο συναρπαστικός, είναι το γεγονός πως θα τρέξουν οι καλύτεροι που υπάρχουν, με τη μονομαχία Έλιουντ Κιπτσόγκε και Κενενίσα Μπέκελε να κλέβει την παράσταση. Ο Κενυάτης έχει κάνει στο Λονδίνο (σε άλλη διαδρομή) 2:03:05 και ο Μπέκελε πρόσφατα στο Βερολίνο, 2:03:03. Ο Κιπτσόγκε από το 2013 που ξεκίνησε να τρέχει μαραθώνιο, έχει χάσει μόνο μία φορά και για να γίνει αυτό, ο νικητής, Γουίλσον Κίπτσανγκ, έπρεπε να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ (1:03:23), ενώ στο Ρίο πήρε το χρυσό μετάλλιο.
Από την άλλη ο Μπέκελε είναι ο… Μπέκελε. Ο κορυφαίος δρομέας αποστάσεων όλων εποχών εντός σταδίου. Ο Κιπτσόγκε το γνωρίζει καλά αυτό αλλά δε δείχνει να… φοβάται. Ακόμα και την ήττα. «Αν τελικά αναμετρηθούμε τον Αύγουστο στο Λονδίνο, θα είμαι έτοιμος να τον αντιμετωπίσω» δήλωσε ο Κενυάτης και συμπλήρωσε: «Αν τελικά χάσω, θα αποδεχθώ την ήττα μου. Αυτό κάνει και το άθλημα μας πιο ευχάριστο. Θα είναι όμως εξαιρετικό για όλους τους φιλάθλους να παρακολουθεί έναν τέτοιο αγώνα».

sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου