Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

by

Article Preview


Βάσει των Scoring Tables -του συστήματος αξιολόγησης επιδόσεων- της IAAF, η ομάδα 4χ100μ.της Μ.Βρετανίας με το ρεκόρ Ευρώπης 37.47 είχε την κορυφαία επίδοση του Παγκ.Πρωταθλήματος, με την ομάδα των ΗΠΑ να έχει την 3η και ενδιάμεσα να είναι ο Γάλλος βαδιστής Diniz.
Η Perkovic είναι στην κορυφή για τις γυναίκες. Δύο επιδόσεις προκριματικών από Vetter και Gardiner επίσης ξεχωρίζουν και ακολουθούν οι Kendricks, vanNiekerk και η Semenya.

Η Κατερίνα Στεφανιδη, με τα 4,91μ., είχε την 6η μεταξύ των γυναικών και 17η συνολικά - στην περίπτωση που περνούσε τα 5,02μ. θα ήταν πρώτη όλων.
Ως προς τις ελληνικές συμμετοχές επόμενες ήταν οι βολές του Κυριαζή και η κούρσα στον προκριματικό του Τσάκωνα, ενώ για την Κύπριο καλύτερος ήταν ο Μίλαν Τραίκοβιτς.

Σας παραθέτουμε ...
by

Article Preview


Με τις σκυταλοδρομίες 4χ400μ. όπως συνήθως, έπεσε αγωνιστικά η αυλαία στο 16ο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Λονδίνο και την Felix να ξεπερνάει σε συγκομιδή τον Bolt

Ακολούθησε ένας γύρος αποθέωσης του Usain Bolt που χειροκρότησε και χειροκροτήθηκε στο κατάμεστο London Stadium.
Επίσης του δόθηκε πριν και ένα κομμάτι του ταρτάν των Ολυμπιακών Αγώνων 2012. Στους πίνακες αναγράφονταν τα παγκ.ρεκόρ του, 9.58 και 19.19 και με τη χαρακτηριστκή κίνηση του "lightning Bolt" έκλεισε τη διοργάνωση.

Προηγουμένως, στην 4χ400μ γυναικών, η Allyson Felix που ...
by

Article Preview


Στον απόηχο μιας ακόμα μεγάλης επιτυχίας (δείτε->εδώ) και ύστερα από ένα πάρτι προς τιμήν της στο ξενοδοχείo όπου έχει καταλύσει η Ελληνική αποστολή στο Λονδίνο, αρκετά κουρασμένη από όλη την ευχάριστη περιπέτεια, αλλά και όπως πάντα ευγενική και πρόθυμη να επικοινωνήσει με τον κόσμο η Κατερίνα Στεφανίδη μίλησε για λίγο στον δημοσιογράφο Κώστα Μπάκο.

Στην σχετική ερώτηση για το πόσο κοντά είναι πλέον στο να ξεπεράσει τα 5,00 μ. η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια ξεκαθάρισε:
«Νομίζω το μόνο που χρειαζόμαστε για τα πέντε μέτρα είναι καλές συνθήκες μέσα σε έναν αγώνα. Έχουμε σταθεί λίγο άτυχοι με τις συνθήκες αυτό το καλοκαίρι κάτι που είναι βέβαια αναμενόμενο αλλά συνεχίζουμε».

Φυσικά αναφέρεται στις κατάλληλες καιρικές συνθήκες, δηλ. ούτε πολύ κρύο ούτε πολύ ζέστη, καλού επιπέδου συναγωνισμό ...
by

Article Preview


Το τέλος της 9ης ημέρας είχε τον μεγάλο τελικό της σκυταλοδρομίας 4χ100μ. ανδρών (μετά από των γυναικών)
Η τελευταία κούρσα του Bolt και η αναμενόμενη μεγάλη αναμέτρηση μεταξύ Τζαμάικα-ΗΠΑ-Μ.Βρετανίας καθήλωσε τον κόσμο.
-> video

ΗΠΑ και Τζαμάικα έτρεχαν δίπλα-δίπλα στον 4ο και 5ο διάδρομο με τη σύγκριση να είναι άμεση ενώ στον 7ο ήταν η Μ.Βρετανία.
Η Τζαμάικα με τις ΗΠΑ σχεδόν συμβάδιζαν. Πρώτος για τη Τζαμάικα έτρεξε ο νικητής των εμποδίων McLeod που έδωσε στον Forte και αυτός στον Blake σε αλλαγή που "κόλλησαν" ...
by

Article Preview


Σε μια ευθεία διαδρομή από τα ανάκτορα του Buckingham κατά μήκος του St.James park, κυκλική 2χμ, διεξάγονται τα αγωνίσματα βάδην το πρωινό της τελευταίας ημέρας των αγώνων.

Στα 20χλμ υπήρχαν και 3 ελληνικές συμμετοχές

Σο 20αρι των γυναικών που κρίθηκε στο τέλος, στα 10χλμ. 10 αθλήτριες βρίσκονταν στο προπορευόμενο γκρουπ, σε 44.10. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πέρασε 22η σε γρήγορο ρυθμό, 45.14 και η Δέσποινα Ζαπουνίδου 40η σε 46.09.

Στα τελευταία χιλιόμετρα ξεχώρισαν η Μεξικανή Maria Guadalupe Gonzalez και οι Κινέζες Jiayu Yang και Xiuzhi Lyu.
Η Yang στα τελευταία μέτρα ...
by

Article Preview


Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα που έφτασε στο χρυσό - το 5ο στην ιστορία της διοργάνωσης (2 η Μανιανι, Τσιαμήτα, Κεντέρης) και 21ο συνολικά μετάλλιο, σε μια ιδιαίτερη ημερομηνία μάλιστα, 25 χρόνια μετά το χρυσό-ορόσημο της Βούλας Πατουλίδου στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης.

Με 4,91μ. και με νέο Πανελλήνιο ρεκόρ (->video) η Κατερίνα Στεφανίδη ολοκλήρωσε το παζλ, αφού πήρε το μόνο μετάλλιο που της έλειπε -είχε κατακτήσει χρυσό σε παγκόσμιο κορασίδων- έχοντας Ολυμπιακό, Ευρωπαικό - αλλα και νίκη σε Diamond League που θα διεκδικήσει ξανά την 1η Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες (Γελώντας στην πρώτη της δήλωση είπε πως σκέφτεται από τώρα και... το χρυσό στο παγκόσμιο κλειστού)

Ο μεγάλος τελικός του επι κοντώ άνοιξε ...
by

Article Preview


Την 9η ημέρα των αγώνων είχαμε με τον Κυριαζή την τελευταία εντός Σταδίου ελληνική συμμετοχή - και 2η παρουσία μετά την Στεφανιδη σε τελικό.

Στον τελικό του ακοντισμού ανδρών, ο Γερμανός Johannes Vetter που έχει την καλύτερη επίδοση φέτος (και 2η διαχρονικά) και έριξε 91,20μ. στον προκριματικό, ξεκίνησε δυνατά με 89,89μ.
Ο Τσέχος Jakub Vadlejch έριξε κοντά στα 89,73μ. στη δεύτερη βολή όπου ο o χρυσός Ολυμπιονίκης Thomas Roehler έκανε 88,26μ.

Ο Γιάννης Κυριαζής που είχε περάσει με 84,60μ από τον προκριματικό, αρχικά ...
by

Article Preview


Ο μεγάλος τελικός των 400μ ανδρών έκλεισε το πρόγραμμα της 5ης ημέρας με τον κάτοχο του τίτλου και του παγκοσμιου ρεκόρ ΝοτιοΑφρικανό Wayde vanNiekerk, να επικρατεί εύκολα με 43.98 - πάντως το κεντρικό θέμα ήταν ότι δεν επετράπη η συμμετοχή στον Makwala.

O van Niekerk έδειξε πως στόχος του είναι το νταμπλ - χθες ξεκίνησε τα 200μ. - και καθώς αγωνίζεται κάθε μέρα έκανε μια κούρσα χωρίς να ρισκάρει κάτι (απόντος και του Makwala) και ολοκλήρωσε το πρώτο σκέλος της αποστολής. Στο Πεκίνο είχε φύγει με ...φορείο, τώρα άνετα για τη συνέχεια.
Βεβαίως μια επίδοση κάτω από τα 44" είναι πάντα αξιοσημείωτη και αξιοθαύμαστη, παρότι μάλλον τυπική διαδικασία για τον van Niekerk.

Ο Steven Gardiner από ...
by

Article Preview


Ο μεγάλος τελικός των 100μ. ήταν το κεντρικό αγώνισμα όχι μόνο της ημέρας αλλά και όλης της διοργάνωσης.
Το ερώτημα ήταν αν ο Usain Bolt στην τελευταία του κούρσα σε ατομικό αγώνισμα θα έκλεινε νικηφόρα. Βασικοί αντίπαλοι, οι Αμερικανοί Gatlin και Coleman και ο συμπατριώτης του Blake.

Στον τελικό, Bolt και Coleman έτρεχαν δίπλα-δίπλα (4-5), με τον Αμερικανό να φεύγει πολύ γρήγορα και τον Τζαμαικανό ως συνήθως να υστερεί και να αρχίζει να τον πλησιαζει και να περνάει στην πορεία τους υπόλοιπους - όχι όλους όμως, καθώς ο άλλος Αμερικανός, ο Justin Gatlin, από τον 8ο διάδρομο επίσης ήταν μπροστά απο τον Bolt και έφτανε τον Coleman. Στο τέλος οι διαφορές έκλεισαν πολύ με τους 3 να πέφτουν σχεδόν μαζί.
-> δείτε την κούρσα των 100μ
...

 

 

 

by

Article Preview


Την Κυριακή 13 Αυγoύστου έπεσε η αυλαία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Λονδίνο,
με τις 4χ400μ. τελευταία αγωνίσματα και τις ΗΠΑ πρώτες στο σύνολο (δείτε->εδώ)
-> Αποτελέσματα

Στο 800αρι σε 58" πέρασαν 400αρι η Niyonsaba με τη Wilson, με τη Wambui και τη Semenya να τις ακολουθουν σταθερά. Στα τελευταία 250μ. η Wambui δεν μπόρεσε να ακολουθήσεi, Niyonsaba εσωτερικά και Wilson εξωτερικά έβαζαν ένταση με την Caster Semenya από πίσω, να τις προσπερνάει εντυπωσιακά στα τελευταία 50μ. τερματίζοντας σε 1.55.16.
Η Francine Niyonsaba από το Μπουρουντί τερμάτισε σε 1.55.92 και η Αμερικανίδα Ajee Wilson σε 1.56.62.

Η Semenya ...
by

Article Preview


Σε φρενήρεις ρυθμούς η 9η και προτελευταία ημέρα του παγκοσμίου πρωταθληματος - με τον τελικο του ακοντισμού (δέιτε->εδώ) και το εντυπωσιακό φινάλε με τα 4χ100μ. (δείτε->εδώ) στο πρόγραμμα
-> Αποτελέσματα

Στο 5αρι ο Mo Farah δεν τελείωσε νικηφόρα μέσα στο Λονδίνο. Η κούρσα πήγαινε αργά με ορισμένες εναλλαγές με το ρυθμό να αλλάζει δυναμικά στα 600μ. πριν το τέλος, με τους 2 Βρετανούς να θέλουν να ξεφύγουν αλλά τους 3 Αιθίοπες να κάνουν κίνηση και οι 2 να περνάνε στο καμπανάκι μπροστά ενώ ο Αμερικανο-Κενυυάτης Chelimo καταδίωκε.

Στα τελευταια μέτρα ο Muktar Edris ξεχώρισε για να τερματίσει πρώτος σε 13.32.79 κάνοντας το τελευταίο 1000αρι σε 2.21. Ο Farah ...
by

Article Preview


Την 9η και προτελευταία ημέρα των αγώνων το πρωί έγιναν τα προκριματικά των σκυταλοδρομιών, με ορισμένες εκπλήξεις περισσότερο στα 4χ400μ. απ'ότι στα 4χ100μ. όπου συνηθίζονται, ενώ συνεχίζεται και το 10θλο με μεγάλο ενδιαφέρον.

Στα εμπόδια ο Kevin Mayer έκανε ατομικο ρεκόρ με 13.75, ταχύτεροί του ήταν ο Warner με 13.63 και ο Freimuth με 13.68. Έπεσε ο Hardee, εγκατέλειψε ο Shkurenev, ενώ πτώση πριν ειχε και ο Dudas, 3 αθλητές που ήταν στη 10αδα!
Στη δισκοβολία ο Freimuth έριξε 51,17μ ενώ ο Kasyanov 48,79μ.

Στη βαθμολογία μετά από 7 αγωνίσματα προηγούνται οι : Kevin Mayer FRA 6296, Rico Freimuth GER 6271, Kai Kazmirek GER 6080, Oleksiy Kasyanov UKR 6095, Damian Warner CAN 6048.

Στα 4χ100μ. ...
Διαβάστε περισσότερα Διαβάστε περισσότερα





by

Article Preview


Στον εξαιρετικά ενδιαφέροντα τελικό του μήκους γυναικών κατά την 8η ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, δυνατά ξεκίνησαν με 6,96μ. η Ivana Spanovic και με 6,88μ. η Darya Klishina, στο δεύτερό τους άλμα.
Η Αμερικανίδα Brittney Reese όμως πέρασε τα 7μ. στο τρίτο της άλμα και με 7,02μ. πήρε προβάδισμα.

Η Klishina ανέβηκε λίγο, στα 6,91μ. ενώ στο 5ο άλμα η Bartoletta πλησίασε το βάθρο, με 6,88μ.
Αμέσως μετά όμως η Klishina, που αγωνίζεται ως ανεξάρτητη -ήταν η πρώτη, μετά τη Stepanova βέβαια, που πήρε το OK- έφτασε στα 7μ. ακριβώς και πέρασε 2η.

Στο τελευταίο άλμα η νικήτρια σε Πεκίνο (αλλά και το 2005 στο Ελσίνκι ως Madison) και Ρίο Tianna Bartoletta έκανε 6.97μ. περνώντας για 1εκ. την Spanovic και ...
by

Article Preview


Η 8η ημέρα στο Λονδίνο είχε τον τελικό του μήκους με τη Reese για 4η φορά νικήτρια (δείτε->εδώ) και 3 ακόμα τελικούς με εντυπωσιακά σε εξέλιξη τα στηπλ - και μια σειρά ενδιαφέροντων ημιτελικών.
-> Αποτελέσματα

Στο 200άρι που έκλεισε το πρόγραμμα, η Dafne Schippers και η Marie-Josee Ta Lou μπήκαν μαζί στην ευθεία.
Η αθλήτρια της Ολλανδίας πήρε μετά ένα μικρό προβάδισμα που κράτησε μέχρι τέλους τερματίζοντας σε 22.05, υπερασπίζοντας τον τίτλο της.

Μετά τα 100μ. η Ta Lou πήρε το αργυρό και στα 200μ., με 22.08 και ρεκόρ για την Ακτή Ελεφαντοστού.
Τρέχοντας ανάμεσά τους η Shaunae Miller-Uibo είχε μείνει πολύ πίσω μέχρι τα 120μ. και μετά κάλυπτε έδαφος, προλαβαίνοντας τουλάχιστον, με 22.15, να πάρει θέση στο βάθρο - μετά το σοκ των 400μ.

Στα στηπλ ...
by

Article Preview


Επιστροφή και σε πρωινό πρόγραμμα την 8η ημέρα στο Λονδίνο
-> Αποτελέσματα

Ξεκίνησε το 10θλο, με δυσαναπλήρωτο το κενό του Eaton. Ξεχωρίζουν ο Γάλλος Kevin Mayer, ο Καναδός Damian Warner, ο Ρώσος (ανεξάρτητος φυσικά) Shkurenev και οι Αμερικανοί και Γερμανοί αθλητές.
Ο Mayer έκανε αρχή με ατομικό ρεκόρ 10.70 στα 100μ. και συνέχισε με 7,52μ. στο μήκος και 15,72μ. στη σφαίρα. Προηγείται με 2703β. και 25β. διαφορά από τον Freimuth

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 100μ. εμπ. σε μια δύσκολη σειρά τερμάτισε 7η σε 13.14 - κι έμεινε τελικά για 2 εκατοστά εκτός ημιτελικών. Στην ίδια σειρά η κάτοχος του παγκ.ρεκόρ Kendra Harrison έκανε 12.60. Πέρασαν και οι 4 Αμερικανίδες όπως και οι 4 Τζαμαικανές, σε 12.72 έτρεξε η Sally Pearson. Άσχημη πτώση είχε στην τελευταία σειρά η John από το Τρινιντατ.

Στη δισκοβολία ...
by

Article Preview


Η 7η ημέρα τελείωσε με νίκη του Guliyev στα ...πολυτάραχα 200μ. Πάλεψε η Μαρία Μπελιμπασάκη στα ημιτελικά των γυναικών, ενώ την πρόκριση πήρε μάλλον εύκολα ο Γιάννης Κυριαζής για τον τελικό του ακοντισμού.
-> Αποτελέσματα

Στον μεγάλο τελικό των 200μ. (->video) τη νίκη πήρε ο Ramil Guliyev με 20.09 ξεπερνώντας για 2εκ, τον van Niekerk και τον Richards. O Makwala ήταν μαζί μέχρι σχεδόν τα 150μ. αλλά υποχώρησε, ο ΝοτιοΑφρικανός φάνηκε να μπορεί για το νταμπλ -που μόνο ο M.Johnson έχει πετύχει- ενώ ο αθλητής από το Τρινινταντ έπεσε μαζί του, 1 χιλιοστό πίσω.

Ο Guliyev από την Τουρκία ήταν ο καλύτερος στο τέλος και πανηγύρισε έχοντας πέρα από τη σημαία της Τουρκίας και αυτή του Αζερμπαιτζαν - ως Αζέρος είχε καταπλήξει το 2009 με νταμπλ στο Ευρωπαικό εφήβων (με ...
by

Article Preview


Υπό βροχή διεξήχθη η 6η ημέρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Δεν ήρθε τελικά κάποια ελληνική πρόκριση, τα ημιτελικά των 200μ. Α και ο τελικός των 400μ. Γ ήταν στο επίκεντρο.
-> Αποτελέσματα

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την έκτακτη προκριματική κούρσα του Isaac Makwala στην οποία σημείωσε επίδοση 20.20 (χρειαζόταν κάτω από 20.54) ενώ με τον τερματισμό έπεσε... για κάμψεις!
Να σημειωθεί ότι το Βρετανικό κοινό υποστήριξε πολύ έντονα τον αθλητή κατά την κούρσα.

Δύο ώρες μετά, στην 1η σειρά του ημιτελικού (->video) στον 1ο διάδρομο ήταν ...αφηνιασμένος και τερμάτισε σε 20.14 με σηκωμένο το χέρι, περνώντας απευθείας στον τελικό, μαζί με ...
by

Article Preview


Μετά τα χθεσινά τραγελαφικά σκηνικά η IAAF φάινεται να προσπαθεί να βρει ενδιάμεσες λύσεις να μετριάσει την κατάσταση με τον Isaac Makwala που δεν επετράπη η συμμετοχή του στον τελικό των 400μ. (δείτε τι έγινε εχθές->εδώ)

Ο αθλητής από τη Μποτσουάνα είχε ήδη αρχίσει δηλώσεις απογοήτευσης αλλά και με αιχμές, οτι έμεινε εκτός λόγω υποθέσεων και δεν θα γινόταν κάτι τέτοιο σε Βρετανό πχ στον Mo Farah, ενώ άφησε να εννοηθεί πως ευνοείται ο van Niekerk που δειχνει να είναι ο εκλεκτός της IAAF ως νέο πρόσωπο μετά την αποχώρηση του Bolt.

Όπως ανακοίνωσε η IAAF, ...
by

Article Preview


Η 5η ημέρα των αγώνων ξεκίνησε με πρόκριση της Μπελιμπασάκη στα 200μ. που δήλωσε στο stivoz.gr: "Είμαι χαρούμενη για την είσοδο μου στο ημιτελικό όμως θέλω το κάτι παραπάνω στην επόμενη κούρσα. Θα είναι δύσκολα γι'αυτό πρέπει και εγώ να ανταποκριθώ ανάλογα. Παρόλο που αντιμετωπίζω τραυματισμούς αυτό το διάστημα νιώθω δυνατή και πιστεύω ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό."

Ακομη, είχε ενδιαφέροντες σε εξέλιξη τελικούς και τελείωσε με τα 400μ. με αρκετό παρασκήνιο (δείτε->εδω)

-> Αποτελέσματα

Στο επι κοντώ η κατάσταση άρχισε να ξεκαθαρίζει στα 5,75μ. όπου μόνο 5 αθλητές το πέρασαν, ...
by

Article Preview


Η 4η ημέρα στο Λονδίνο είχε μόνο απογευματινό πρόγραμμα -όπως και οι επόμενες 3- με τα 200μ. να ξεκινούν και με πρόκριση για τον Λυκούργο Τσάκωνα, ενώ καθήλωσαν στην εξέλιξή τους οι τελικοί του τριπλούν και των 1500μ. γυναικών.
-> Αποτελέσματα

Με την απονομή του επι κοντώ γυναικών από τον πρόεδρο της ΕΑΑ και τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας να ακούγεται για την Κατερίνα Στεφανίδη (->video) αλλά και συρτάκι μετά, ξεκίνησε η 4η ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Μετά την απονομή στα 100μ. ακολούθησε και σιγή με ένα μικρό αφιέρωμα στην Betty Cuthbert που απεβίωσε χθες.

Ο τελικός του τριπλούν αναμενόταν ως μονομαχία των Ibarguen-Rojas και ήταν συναρπαστική!
Η Yulimar Rojas από τη Βενεζουέλα -που περνάει δύσκολες μέρες- έκανε ...
by

Article Preview


Πέραν του επι κοντώ, με το χρυσό της Στεφανίδη (δείτε->εδώ), τα 100μ. γυναικών είναι το αγώνισμα που ξεχωριζε την 3η ημέρα, που είχε πολλές ωραίες αναμετρήσεις.
-> Αποτελέσματα

Στο απογευματινό πρόγραμμα, που ξεκίνησε με τον τελικό του επι κοντώ γυναικών με την Κατερίνα Στεφανίδη να κερδίζει και με πανελλήνιο ρεκόρ (δείτε->εδώ), προηγήθηκε η απονομή στα 100μ. ανδρών, του αγωνισματος της διοργάνωσης ίσως που έκλεισε το χθεσινό πρόγραμμα (δείτε->εδώ) και την έκανε ο πρόεδρος της IAAF Seb Coe στους Gatlin, Coleman και Bolt.

Το πρόγραμμα έκλεισε με τα 100μ. γυναικών και με τις ΗΠΑ να κυριαρχούν και εδώ. Η Marie-Josee Ta Lou από την Ακτή Ελεφαντοστού έφυγε εντυπωσιακά ενώ η Elaine Thompson στα μέσα της κούρσας φάνηκε να χάνει τον έλεγχο, ενώ σε replay φάνηκε εκεί να ...αναθεματίζει.

Η Αμερικανίδα Tori Bowie ...
by

Article Preview


Ο Μαραθώνιος των γυναικών ακολούθησε αυτόν των ανδρών και το πρωινό πρόγραμμα της 3ης ημέρας στο Λονδίνο.
Νικήτρια μετά από συναρπαστικό αγώνα ήταν η Rose Chelimo για το Μπαχρέιν, ενώ η Νταγκμάρα Χάντζλικ έκανε παγκύπριο ρεκόρ.
-> Πρόγραμμα/συμμετοχές/θέματα

Στην αρχή δοκιμασε να δώσει γρήγορο ρυθμό η αθλήτρια της Πορτογαλίας, Ribeiro που προηγείτο μετά τα 5χλμ περίπου 150μ. μπροστά από το κυρίως γκρουπ, όμως δεν άντεξε και στην πρωτοπορία πέρασε η Βρετανίδα Dixon που είχε μια μεγάλη διαφορά και σε κάθε ευκαιρία ζήταγε από το κοινό να την ενθαρρύνει. Σε 1.14.20 πέρασε το half η Dixon και 32" πίσω της το γκρουπ.

Σε πολύ καλό ρυθμό η Κύπρια πλέον Dagmara Handzlik πέρασε τον ημιμαραθώνιο σε 1.16.44 (το παγκύπριο ρεκόρ ήταν 1.17.31 και πλέον επεδίοκε του Μαραθωνίου το 2.39.19)
Στις τελευταίες θέσεις η Γκλόρια Πριβιλέτζιο πέρασε τον μισό μαραθώνιο σε 1.24.08, ενώ η Ράνια Ρεμπούλη ...
by

Article Preview


Γεμάτο το πρόγραμμα της 3ης ημέρας του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που παράλληλα έχει και τους Μαραθωνίους (δέιτε->εδώ) και 2 προκρίσεις - με την Ειρήνη Βασιλείου να κάνει καλή κούρσα και να περνάει - όπως και ο Τραίκοβιτς στα ημιτελικά.
-> Αποτελέσματα

Στον προκριματικό των 110μ. με εμπόδια στο τέλος του πρωινού προγράμματος, ο παγκόσμιος ρέκορντμαν Aries Merritt έτρεξε σε 13.16 ενώ ο Κώστας Δουβαλίδης ήταν 6ος στη σειρά αυτή με 13.62. - στα 13.56 έκλεισε τελικά η πρόκριση.

Ο Κύπριος Μίλαν Τραίκοβιτς πέρασε απευθείας για τα απογευματινά ημιτελικά ως 3ος στη σειρά του, με 13.38, παρότι κινδυνεψε να χάσει το ρυθμό του στα πρώτα μέτρα. Ο Βρετανός Pozzi κέρδισε τη σειρά με 13.28 ενώ ο Τζαμαικανός Levy τραυματίστηκε. Ο McLeod κέρδισε εύκολα τη σειρά του με 13.23.

Στα προκριματικά των 400μ η Ειρήνη Βασιλείου ...
by

Article Preview


Πέρα από τον μεγάλο τελικό των 100μ. (δείτε->εδώ) η 2η ημέρα στο Λονδίνο είχε συναρπαστικές μονομαχίες ιδίως σε μήκος και δισκοβολία - όπου τη 10η θεση πήρε ο Παρέλλης.
-> Αποτελέσματα

Στον τελικό της δισκοβολίας ο Λιθουανός Andrius Gudzius με 60εκ. ατομικό ρεκόρ, ρίχνοντας 69,21μ. είχε μια διαφορά 2εκ. από τον Σουηδό Daniel Stahl από τη δεύτερη βολή τους, που διατηρήθηκε μέχρι τέλους.
Ο Αμερικανός Mason Finley με ατομικό 68,03μ. πήρε το χάλκινο.
Ο Κύπριος Απόστολος Παρέλλης με καλύτερη βολή την δεύτερη του στα 63,17μ., πήρε τη 10η θέση.

Συγκλονιστικός ήταν ο τελικός στο μήκος. Ο ΝοτιοΑφρικανός Luvo Manyonga μετά από ένα μεγάλο αλλά άκυρο πρώτο άλμα έκανε 8,48μ. στο δεύτερο με τον Αμερικανό Jarrion Lawson να ...
by

Article Preview


Ολοκληρώθηκε το πρωινό πρόγραμμα της δεύτερης μέρας των αγώνων με αρκετά ενδιαφέρουσες επιδόσεις.
-> Αποτελέσματα

Στον προκριματικό του τριπλούν η Βούλα Παπαχρήστου ξεκίνησε χαμηλά με 13,40μ., είχε άκυρη τη δεύτερή προσπάθεια και στην τρίτη αρκέστηκε στα 13,75μ. μένοντας εκτός τελικού.
Η Rypakova έκανε 14,57μ. ενώ η Rojas 14,52μ. Στα 14,07μ. έκλεισε η πρόκριση.

Ξεκίνησαν και τα 100αρια των γυναικών, υπό βροχή. Η 21χρονη Γερμανίδα Lueckenkemper ήταν εντυπωσιακή με ατομικό ρεκόρ 10.95 στην 1η σειρά. Η Ta Lou από την Ακτή Ελεφαντοστού έκανε 11.00 και η Βραζιλιάνα Santos ατομικό με 11.04.
Εύκολα η Τζαμαικανή Elaine Thompson όπως και η Αμερικανίδα Tori Bowie κέρδισαν ...
by

Article Preview


Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ξεκίνησε στο Λονδίνο με την Κατερίνα Στεφανίδη να χρειάζεται απλά ένα άλμα στο τέλος για τον τελικό, τον Κύπριο Παρέλλη να καταφέρνει και αυτός πρόκριση, τον Bolt να ξεκινάει με άνεση και τον Farah να θριαμβεύει στο φινάλε
->Αποτελέσματα
Ο Μο Farah ήταν ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής της πρώτης μέρας των αγώνων στο Λονδίνο και πανηγύρισε μαζί με την οικογένεια του, και το βρετανικό κοινό, άλλο ένα χρυσό. Σε μία πολύ γρήγορη κούρσα όπου η πρώτη στροφή ήταν στα 61” και η αλλαγές στην πρωτοπορία συνεχείς, ο Βρετανός έκανε πλάκα. Έμεινε αρχικά πίσω και ζητούσε συνεχώς από το κοινό του να ξεσηκωθεί με χαρακτηριστικές κινήσεις που έκανε με τα χέρια.

Ανέβηκε για πρώτη φορά στο κεφάλι της κούρσας 1600μ. πριν ...
by

Article Preview


Λίγες ώρες απομένουν μόνο για την πρώτη μέρα των αγώνων στο Λονδίνο, και από την πρώτη κιόλας μέρα θα έχουμε έναν τελικό και συνεπώς μια απονομή. Πολλά έχουν ειπωθεί για φαβορί, νικητές, μετάλλια και αποδόσεις.

Δείτε εδώ τις επιλογές για τριάδα, των ειδικών, δύο εκ των μεγαλύτερων site στίβου στον κόσμο athleticsweekly.com και trackandfieldnews.com
Μοιραστείτε μαζί μας τις δικές σας επιλογές είτε στο site, είτε στην σελίδα μας στο facebook.

AW
100m
1 Usain Bolt(JAM) 2 Christian Coleman(USA) Justin Gatlin(USA)
200m
1 Wayde van Niekerk(RSA) Isaac Makwala(BOT) 3 Yohan Blake(JAM)
400m
1 Wayde van Niekerk(RSA) 2 Fred Kerley (USA) 3 Steve Gardiner(BAH)
800m ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου