Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

by

Article Preview


Ο Κώστας Φιλιππίδης τελικά δεν θα πραγματοποιήσει την 6η του συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση στίβου, καθώς η εικόνα της μαγνητικής ήταν αποτρεπτική.

Ο Φιλιππίδης είχε τραυματιστεί στον κακό αγωνιστικό χώρο των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ πριν ενάμιση μήνα και υπεβλήθη σε αρθροσκόπηση λόγω ρήξης μηνίσκου (δείτε->εδώ)
Προσπάθησε αλλά τελικά δεν κατάφερε να προλάβει το παγκόσμιο στο Λονδίνο (ενώ ερωτηματικό παραμένει και ο τελικός της σειράς Diamond League στη Ζυρίχη).

Όπως ο ίδιος αναφέρει σήμερα:

"Στις 17/6 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Πάτρα, πήδηξα 5,75 μια απο τις καλύτερες επιδόσεις στον κοσμο (8η).

Τη Δευτέρα 19/6 έπρεπε να κάνω άλματα για να λάβω μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων (Λιλ). Δυστυχώς για εμένα, ...
by
Article Preview


Η επιτροπή αθλητών, που αποτελεί τον σύνδεσμο μεταξύ αθλητών και διοικητικού σώματος, διασφαλίζει το ότι η «φωνή» τους ακούγεται και λαμβάνεται υπόψιν κατά την διαδικασία λήψης αποφάσεων. Το 2003 ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε διαδικασία ψηφοφορίας και οι αθλητές που εκλέχθηκαν ήταν οι Gebrselassie, El Guerrouj, Ferguson, Diagana, Sanchez, Tergat, Hemmings, Privalova, Ceplak, O’Sullivan, Radcliffe (η οποία είναι και τώρα μέλος) και Ismail.

Σήμερα, η 18μελής επιτροπή χωρίζεται σε, 12 πρώην ή εν ενεργεία αθλητές που εκλέγονται από αθλητές, και 6 ακόμα τους οποίους προτείνει η ΙΑΑF. Η θητεία τους είναι διάρκειας 4 ετών. Πρόεδρος της εν λόγω επιτροπής είναι ο Σλοβένος πρώην πρωταθλητής του ύψους Rozle Prezelj που διαδέχθηκε τον Frank Fredericks και ενδεικτικά κάποια από τα τωρινά μέλη της είναι οι: Valerie Adams, Mehdi Baala, Mutaz Essa Barshim, Ezekiel Kemboi, Yelena Isinbaeva και Andreas Thorkildsen.

Εκλογική διαδικασία για την συμπλήρωση 6 θέσεων, αθλητών-εκπροσώπων, θα διεξαχθεί από την ...
by

Article Preview


Η ετήσια συνάντηση Παίδων/Κορασίδων Ελλάδος-Κύπρου που γίνεται εναλλάξ στις χώρες και ξεκίνησε πριν 30 χρόνια στα πλαίσια του Αθλητικού Πρωτοκόλλου Συνεργασίας της ΓΓΑ και του ΚΟΑ, διεξάγεται φέτος στη Σπάρτη, την Τετάρτη 2 και την Πέμπτη 3 Αυγούστου.
-> Ιστορικό

Ελλάδα και Κύπρος μετέχουν με 2 αθλητές-τριες (εντός συναγωνισμού) σε κάθε αγώνισμα και υπάρχει ομαδική βαθμολογία.
Εκτός βαθμολόγησης θα αγωνιστούν και αθλητές μεικτής ομάδας Πελοποννήσου.
Για πρώτη φορά θα διεξαχθούν και τα σύνθετα αγωνίσματα.
-> πρόγραμμα /infos

Στην ομάδα δεν συμπεριλήφθηκαν αθλητές που θα αγωνιστούν στο Ευρωπαικό Ε/Ν (20-23/7, Grosseto) ή στο Ευρωπαικό φεστιβάλ Νεότητας (24-28/7, Gyor)

Η ελληνική ομάδα: ...
by

Article Preview


Με 9 άνδρες και 9 γυναίκες που κατάφεραν τα όρια και άλλες 3 βάσει κατάταξης επιδόσεων, θα λάβει μέρος η Ελλάδα στο 16ο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που θα διεξαχθεί στις 4-14 Αυγούστου στο Λονδίνο, εκεί όπου είχαν γίνει και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012 - στο London Stadium.
-> πρόγραμμα /infos

Ξεχωρίζει φυσικά η χρυσή Ολυμπιονίκης στο επι κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη, ενώ στο ίδιο αγώνισμα, αγώνα δρόμου κάνει ο Κώστας Φιλιππίδης για να είναι σε καλή κατάσταση στην 6η του συμμετοχή στη διοργάνωση -
uodate: τελικά ο Φιλιππίδης μένει εκτός διοργάνωσης
από την άλλη, θα κάνει πρεμιέρα ο έφηβος Εμμανουήλ Καραλής. Ένας ακόμα έφηβος, ο χρυσός προ ημερών στο Ευρωπαικό στο μήκος Μίλτος Τεντόγλου είναι στην ομάδα, όπως και ένας νέος, ο αργυρός στο Ευρωπαικό Γιάννης Κυριαζής.

Την πρόσκληση πήραν σε πρώτη φάση όπως αναμενόταν οι Πεσιρίδου, Γκούσιν, Αλεξούλη, που ήταν σε θέσεις που θα συμπλήρωναν τον αριθμό-στόχο.
Σε δεύτερη φάση ...
by
Article Preview


Σε συνέχεια των συζητήσεων της οργανωτικής ατζέντας και της ανάθεσης της μεθεπόμενης ολυμπιάδας στο Παρίσι, η ΔΟΕ ανακοίνωσε σήμερα την μοναδική υποψηφιότητα για τους ΟΑ του 2028, και αυτή δεν είναι άλλη από το Λος Άντζελες.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι για την συνολική υποψηφιότητα (Ολυμπιακή-Παρολυμπιακή) η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα συνεισφέρει 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια στην αντιπροσωπεία της οργανωτικής επιτροπής της Αμερικανικής πόλης.
Δύο θα είναι οι βασικές διαφορές συγκριτικά με την ανάθεση του 2024. Το σύνηθες διάστημα των 7 ετών περίπου που ήταν ο χρόνος προετοιμασίας (από την στιγμή που γινόταν η ψηφοφορία μέχρι την χρονιά της διοργάνωσης), αυτή τη φορά θα είναι σαφώς μεγαλύτερο και έτσι τα χρήματα θα επενδυθούν σε μια μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή περίοδο. Από την άλλη στο διάστημα αυτό θα τεθεί σαν στόχος η αύξηση αθλητικών προγραμμάτων για νέους στην πόλη του Λος Άντζελες.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που στα πλαίσια της επικείμενης τριμερούς συμφωνίας ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου