Ανάλυση της βιομηχανικής του τελικού επί κοντώ γυναικών
του Θανάση Νικολάου nikolaou@sportsfeed.gr follow me @ThanNikolaou
Με τον καθηγητή Αθανάσιο Μπίσσα, επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος αθλητισμού 40 ατόμων του Κάρναγκι να «τρέχει» το πρόγραμμα έχοντας τοποθετήσει έξι κάμερες σε όλο το στάδιο για να καταγράψει τρισδιάστατα πλάνα από όλα τα αγωνίσματα, βγήκαν ιδιαίτερα χρήσιμα συμπεράσματα.
Για παράδειγμα στο επί κοντώ των γυναικών η Κατερίνα Στεφανίδη έφτανε στη βαλβίδα για να βάλει το κοντάρι με την μικρότερη ταχύτητα από όλες τις φιναλίστ και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να φτάνει στο στρώμα με το σώμα της να έχει 27.5 μοίρες γωνία (14.4 -21.3 όλες οι υπόλοιπες) και να είναι σε θέση πιο κοντά για το άλμα με το τελευταίο βήμα. Επίσης καταγράφηκε πως η Ελληνίδα έφτασε στο υψηλότερο σημείο από όλες όταν πέρασε το 4.91μ. καθώς καταγράφηκαν επιπλέον 21 εκατοστά μέχρι το ανώτερο ύψος που έφτασε το σώμα της.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα της IAAF θα επεκταθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον καθώς θέλει να φέρει ακόμα πιο κοντά τους φιλάθλους στο άθλημα, δείχνοντας τους βασικά τεχνικά στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να παρακολουθούν με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον τους αγώνες.
Πολύ σύντομα θα υπάρξουν και κάμερες πάνω στους αθλητές για να υπάρχει η οπτική του αθλητή στα μάτια του θεατή. Ήδη αρκετοί είναι αυτοί που δήλωσαν εθελοντές σε αυτό το πρόγραμμα και θα γίνουν δοκιμαστικά σε μίτινγκ της νέας σεζόν.
Στους πίνακες που ακολουθούν, αναφέρονται οι επιδόσεις των αθλητριών που συμμετείχαν στον τελικό συγκριτικά με τα ατομικά τους ρεκόρ και τις κορυφαίες επιδόσεις τους το 2017.
Επίσης υπάρχει ανάλυση των βημάτων, της ταχύτητας στο διάδρομο, της εκτίναξης αλλά και του μήκους των τελευταίων βημάτων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου