Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

by

Article Preview


Με ένα ακόμα όριο έκλεισε η Α’ ημέρα του πανελληνίου πρωταθλήματος στο ΣΕΦ, αφού πέραν της Μαρίας Μπελιμπασάκη που επανέλαβε μια πολυ καλή εμφάνιση και το απόγευμα στα 400μ., η Ραφαέλα Σπανουδάκη έκανε το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στα 60μ. κερδίζοντας σε 7.29

-> Πρόγραμμα/infos/αποτελέσματα

Το πρωί η Ραφαέλα Σπανουδάκη είχε τρέξει σε 7.35 και έδειξε ότι ήταν κοντά στο πολυπόθητο όριο των 7.30 (όσο ήταν το ρεκόρ της) που ήταν και ο χρόνος που έδειξε το ηλεκτρονικό χρονόμετρο τερματίζοντας 1η στον τελικό των 60μ.
Η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη το πανηγύρισε αμέσως, άλλωστε το φώτο φίνις δείχνει σε σπριντ ίδιο ή και συνήθως καλύτερο χρόνο, όπως και τώρα με επίσημη επίδοση να είναι τα 7.29.
Φάνηκε να φεύγει ένα βάρος από πάνω της και μας το επιβεβαίωσε: "Έφυγε πράγματι ένα βαρος. ...
by

Article Preview


Στο μεγάλο διεθνές meeting επί κοντώ "Perche Elite Tour" στο Rouen της Γαλλίας αγωνίστηκαν το Σάββατο 10/2 τρεις κορυφαίοι αθλητές μας.
-> Ελληνικές παρουσίες στο εξωτερικό

Η Κατερίνα Στεφανίδη στον 3ο της φετινό αγώνα, συνέχισε το αήττητο σερί της για 17ο αγώνα και ανέβασε κατά 1εκ. την επίδοση που είχε πετύχει στο Παρίσι, καθώς πέρασε τα 4,82μ.
Η Στεφανίδη ξεκίνησε από τα 4,60μ. συνέχισε στα 4,72μ. και μετά στα 4,82μ. περνώντας τα όλα με την πρώτη προσπάθεια ενώ μετά επιχείρησε στα 4,92μ. - που θα ήταν απολυτο πανελλήνιο ρεκόρ - έχοντας αυτή τη φορά καλό ένα από τα άλματά της.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου μετά από 2 επιτυχημένες προσπάθειες στα 4,40μ. και 4,50μ. πήγε στα 4,66μ. όπου δεν τα κατάφερε και πήρε την τρίτη θέση.
Ενδιάμεσα με 4,60μ. ήταν η Holly Bradshaw, ενώ 4,50μ. έκανε και η Jirina Ptacnikova. Η Κυριακοπούλου επανήλθε φέτος και έχει κάνει 4,61μ. στο Παρίσι.

Ο Κώστας Φιλιππίδης ...
by

Article Preview


Η γιορτή του ΣΕΓΑΣ για τους κορυφαίους Ελληνες αθλητές του 2017 έγινε την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στην αίθουσα "Μ.Μερκούρη" στο ΣΕΦ, όπου το Σ/Κ θα γίνει το πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου
-> Πρόγραμμα/πληροφορίες/συμμετοχές

Τιμήθηκαν οι αθλητρές που διακρίθηκαν σε διεθνές επίπεδο το 2017 (αρκετοί βέβαια από τους κορυφαίους αθλητές έλειπαν λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων -ή σπουδών- στο εξωτερικό) και πρώτοι απ' όλους οι:
Κατερίνα Στεφανίδη, Κώστας Φιλιππίδης, Βούλα Παπαχρήστου, Γιάννης Κυριαζής, Μίλτος Τεντόγλου, Οδυσσέας Μουζενίδης.

Επίσης οι διακριθέντες της ελληνικής ομάδας που κατάφερε την παραμονή στη Super League του Ευρωπαικού εθνικών ομάδων στο Lille - όπου 1η θέση είχαν πάρει η Μαρία Μπελιμπασάκη και ...
by

Article Preview


Το 2ο βαλκανικό Ε/Ν διεξήχθη το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στη Σόφια, με πολλές καλές εμφανίσεις των Ελλήνων αθλητών με 2 πανελλήνια ρεκόρ και μια ισοφάριση, ενώ η εθνική ομάδα με τη 12μελη αποστολή πήρε τη 2η θέση στα μετάλλια με 4 χρυσά, 2 αργυρά 1 χάλκινο - με τη Ρουμανία πρώτη ομάδα.
-> Αποτελέσματα

Τρεις αθλητές που έκαναν απανωτά ρεκόρ φέτος, συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και μάλιστα εντυπωσιακά.
Ο Οδυσσέας Μουζενίδης έφτασε την 6κιλη σφαίρα στα 20,58μ. - από τα 20,11μ. που ειχε κάνει πρόσφατα. 4ος στο αγώνισμα ήταν ο Γιώργος Κονιαράκης (Κύπρος) με 18,04μ.

Η κορασίδα Σπυριδούλα Καρύδη ανέβασε το ρεκόρ στο τριπλούν της κατηγορίας ...
by

Article Preview


Ο 3ος αγώνας της σειράς World indoor tour έγινε την Πέμπτη 8/2 στη Μαδρίτη, όπου ο Κώστας Φιλιππίδης ισοφάρισε με 5,85μ. το πανελλήνιο ρεκόρ που είχε πετύχει πέρυσι στο Ευρωπαικο κλειστού στο Βελιγράδι (εκεί ήταν 2ος μετά τον Lisek)

Τώρα ο Φιλιππίδης αφού πέρασε με την τρίτη τα 5,75μ. άφησε τα 5,80μ. και πέρασε με τη δεύτερη τα 5,85μ.
κερδίζοντας και τον αγώνα, με δεύτερο τον Lisek με 5,80μ. Στο Duesseldorf είχε κάνει 5,78μ. και ήταν 3ος.
Μετά τα 5,85μ., προσπάθησε στα 5,95μ.!

Ο Φιλιππίδης έχει τώρα την 4η επίδοση φέτος στον κόσμο, μετά τα 5,88μ. του Holzdeppe και τα 5,86μ. των Lavillenie και Lisek.
Θα συνεχίσει τους αγώνες του το Σάββατο στο Rouen - όπου θα είναι και το δίδυμο της Κατερίνας Στεφανίδη με τη Νικόλ Κυριακοπούλου.

Στο τριπλούν αγωνίστηκε η Βούλα Παπαχρήστου που ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου