Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Χάνει μετάλλιο και ρεκόρ ο Μπουκοβιέτσκι


Η πολωνική επιτροπή καταπολέμισης του ντόπινγκ, αποφάσισε να επιβάλει… προειδοποιητική παρατήρηση στον Κόνραντ Μπουκοβιέτσκι που είχε βρεθεί θετικό σε απαγορευμένη ουσία, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων του Μπίνγκτοτζ.
Πηγή: sportsfeed.gr
Στον Πολωνό σφαιροβόλο είχε ανιχνευθεί η ουσία higenamine στους αγώνες του Μπίντγκοτζ όπου είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο και είχε κάνει και παγκόσμιο ρερκό με 23.34μ. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, η προειδοποιητική παρατήρηση σημαίνει ότι θα χάσει το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στο παγκόσμιο των εφήβων, ενώ ως παγκόσμιο ρεκόρ θα αναγνωριστεί και πάλι το 23.00μ. που είχε κάνει ο Τζάκο Τζιλ το 2013. «Δεν έχω τιμωρηθεί, απλά με προειδοποίησαν» δήλωσε ο Μπουκοβιέρτσκι ο οποίος περιμένει και την επιβεβαίωση από την IAAF, ενώ παράλληλα συνεχίζει την προετοιμασία του για τον κλειστό στίβο ενώ το καλοκαίρι θα συμμετάσχει στο παγκόμιο πρώτάθλημα, το ευρωπαϊκό Κ23 και την παγκόσμια πανεπιστημιάδα.
Mετά την ακύρωση του στο Μπίντγκοτζ, το χρυσό μετάλλιο θα περάσει στον Ρουμάνο Αντρέι Τοάντερ (22.30μ.), το αργυρό στον Αμερικανό Μπρόνσον Όσμπορν (21.27μ.) και το χάλκινο στο Σουηδό Βίκτορ Πέτερσον (20.65μ.). Στη γενική κατάταξη, ο Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ ανεβαίνει 20ος και ο Οδυσσέας Μουζενίδης (26ος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου