Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Ο Φάρα ετοιμάζεται για τη ρεβάνς

Μόνο μία ήττα… πείραξε τον Μο Φάρα το 2016. Αυτή στον αγώνα του ανωμάλου δρόμου του Εδιμβούργου, από τον Αμερικανό Γκάρετ Χιθ. Ο Βρετανός δηλώνει έτοιμος να πάρει τη ρεβάνς στις 7 Ιανουαρίου.
Πηγή: sportsfeed.gr
Στον αγώνα που διεξάγεται στο Εδιμβούργο κάθε χρόνο, συμμετέχουν με ομάδες η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη. Στην 40μελή ομάδα της Βρετανίας, αυτός που ξεχωρίζει είναι ο Φάρα, ο οποίος θα συμμετάσχει στα 8χλμ. όπου πέρσι ήταν δεύτερος χάνοντας εξαιτίας μιας… λασπολακούβας από τον Αμερικανό Γκάρετ Χιθ στα τελευταία μέτρα του αγώνα. «Ανυπομονώ να πάω στο Εδιμβούργο για να αγωνιστώ. Ο στίβος του Χόλιρουντ Παρκ είναι από τους πιο ωραίους για ανώμαλους δρόμους και είμαι σίγουρους ότι και φέτος θα έχει αρκετές προκλήσεις για τους δρομείς. Βρίσκομαι σε περίοδο εντατικής προετοιμασίας τις τελευταίες εβδομάδες και ο αγώνας του Εδιμβούργου θα μου δώσει την ευκαιρία να μετρήσω τις δυνάμεις μου και να δούμε σε τί σημείο βρισκόμαστε ενόψει των αγώνων του ανοιχτού στίβου» δήλωσε ο Μο Φάρα.
Από την άλλη πλερά ο περσινός νικητής, Γκάρετ Χιθ δεν έχει ξεχάσει τη μεγάλη του επιτυχία. «Το να κερδίζεις τον Μο Φάρα το οποιο σέβομαι πάρα πολύ, είναι πολύ σπουδαίο πράγμα. Ελπίζω να τα καταφέρω και φέτος» τόνισε ο Αμερικανός που τα δύο προηγούμενα χρόνια ήταν ο νικητής αρχικά στα 4χλμ. και στη συνέχεια στα 8χλμ.
Ωστόσο δε θα είναι μόνο οι δυο τους. Η ευρωπαϊκή ομάδα είναι πολύ δυνατή, με τους Κενυάτες Αράς Καγιά και Πόλατ Κεμπόι Αρικάν να είναι επικεφαλείς, έχοντας στην ομάδα και τον Ισπανό Ιλίας Φίφα.
Στις γυναίκες, η Ευρώπη είναι το μεγάλο φαβορλι, με την τρομερή Γιασεμίν Καν να δείχνει ανίκητη, ενώ στην ευρωπαϊκή ομάδα θα είναι και η επίσης Κενυάτισα Μεριέμ Ακντά καθώς και η πολύ καλή Νορβηγίδα, Κάρολιν Γκρόβνταλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου