Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Δεν στέλνουν ομάδα στο Ναϊρόμπι οι Βρετανοί

Την απόφαση να μη στείλουν ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ18 που θα γίνει 12-16 Ιουλίου στο Ναϊρόμπι ανακοίνωσε η ομοσπονδία στίβου της Βρετανίας.
Πηγή: sportsfeed.gr
Οι Βρετανοί δεν είναι μεταξύ των χωρών που είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με την κατάσταση στην Κένυα, απλά επέλεξαν να στηρίξουν τη δική τους διοργάνωση. Τους κοινοπολιτειακούς αγώνες παίδων-κορασίδων που θα διεξαχθούν στις Μπαχάμες 19-23 Ιουλίου.
Το παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων της IAAF στο Ναϊρόμπι, θα είναι το τελευταίο που θα διεξαχθεί για αυτήν την ηλικιακή κατηγορία καθώς κρίθηκε πως δεν πρέπει από τόσο νωρίς (ηλικιακά) να μπαίνουν οι αθλητές στη διαδικασία τόσο υψηλού ανταγωνισμού και επιπέδου αγώνες.
Κάποιες σκανδιναβικές χώρες και οι Αυστριακοί, σκέφτονται να απέχουν γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη στις Κενυατικές αρχές και θεωρούν ότι η κατάσταση στο Ναϊρόμπι δεν είναι και τόσο φιλική για αποστολές άλλων χωρών. Η Βρετανία από την άλλη, απέχει γιατί θέλει να διατηρήσει τους κοινοπολειτιακούς αγώνες που είναι ένα από τα τελευταία κατάλοιπα της αποικιοκρατίας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου