Δευτέρα 21 Μαΐου 2018


by

Article Preview



βάσει Δελτίου τύπου:

Στις 26 Μαΐου του 2018 θα διεξαχθεί διεθνής αγώνας με την επωνυμία “DROMIA 2018“ sprint and relays meetings στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, εντός γηπέδου και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Στάδιο Βάρης ’’Δημήτρης Μπαγλατζής’’
Τον αγώνα συνδιοργανώνουν οι Ο.Α.Π.Π.Α. του Δήμου Βάρης Βουλιαγμένης και ο Α.Ο. ΒΑΡΗΣ ΔΡΟΜΕΑΣ, με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθηνας υπο την αιγιδα του ΣΕΓΑΣ.

Στον πρότυπο αυτό αγώνα θα συμμετάσχουν μόνο πρωταθλητές και διακεκριμένοι αθλητές με εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρονται οι:
Α: Eaton Jarret (ΗΠΑ), Τραίκοβιτς Μίλαν (Κύπρος), Δουβαλίδης Κώστας, Τσάκωνας Λυκούργος, Στεργιούλης Μάκης, Νυφαντόπουλος Ιωάννης, Τριβυζάς Παναγιώτης, Ζήκος Κώστας, Γρανιτσιώτης Γιάννης,
Γ: Μπελιμπασάκη Μαρία, Σπανουδάκη Ραφαέλα, ...
by

Article Preview



Η σύγκριση των επιδόσεων ανάμεσα στα αγωνίσματα του στίβου είναι κάτι το αναπόφευκτο. Κάθε αγώνισμα έχει το δικό του βαθμό δυσκολίας και τις δικές του ιδιαίτερες απαιτήσεις που είναι δύσκολο να μετρηθούν, ή ακόμα χειρότερα, να συγκριθούν.
Σε όλους, όμως, κάποια στιγμή έχει γεννηθεί η απορία σε πόσα δευτερόλεπτα θα αντιστοιχούσε ένα άλμα της Isinbayeva ή πώς θα "μεταφραζόταν" το 9.58 του Bolt σε μία ρίψη στο ακόντιο…

Η πιο διαδεδομένη αλλά και αποδεκτή μέθοδος που χρησιμοποιείται και επίσημα από την παγκόσμια ομοσπονδία του στίβου για τη σύγκριση των επιδόσων είναι οι πίνακες βαθμολογίας της IAAF ή αλλιώς οι «IAAF Scoring Tables» (που είναι αρκετά διαφορετική από τις φόρμουλες υπολογισμού των βαθμών στα σύνθετα αγωνίσματα)
Πρόκειται για μία βαθμολογία που ...
by

Article Preview



Καλωσορίζουμε τον Μανώλη Λαμπράκη και το blog "Ένα σχόλιο" στο χώρο του stivoz.gr.
Ο Μανώλης Λαμπράκης προσφέρει πολλά χρόνια ως προπονητής (τώρα στον ΓΣ Κερατέας) και ζει από κοντά τον ελληνικό στίβο, με τα πρώτα βήματα στο Στάδιο Καραισκάκη. Υπήρξε σπρίντερ, μέλος της εθνικής ομάδας. Επίσης όμως είναι δημοσιογράφος και είναι από τους πλέον κατάλληλους να σχολιάσει με τον δικό του ουσιαστικό, ρομαντικό ή και καυστικό τρόπο θέματα και καταστάσεις εντός κι εκτός στίβων

Χαιρετώ τους φίλους του StivoZ.gr. Ελπίζω να προσφέρω κι εγώ από τη μεριά μου ό,τι καλύτερο.

Θα ήθελα να ξεκινήσω με ...
by

Article Preview



Πολλές ήταν οι ελληνικες συμμετοχές αλλά και οι εξαιρετικές επιδόσεις σε κολεγιακούς περιφερειακούς αγώνες στις ΗΠΑ
-> Ελληνικες παρουσίες στο εξωτερικό

Στο Knoxville η Σταματία Σκαρβέλη έριξε 17,23μ. στη σφαίρα κάνοντας το όριο για το Ευρωπαικό στο Βερολίνο (->όρια/επιτεύξεις) και έγινε η 6η διαχρονικά με ατομικό ρεκόρ στον ανοικτό (έχει ρίξει 17,77μ στον κλειστό τον Δεκέμβριο).

Τη μεγάλη βολή έκανε στην 5η της προσπάθεια ενώ ως τότε είχε μόλις περάσει τα 16μ. και τελικά ήταν τρίτη στο αγώνισμα. Στη δισκοβολία έριξε 49,39μ. (με 56,41μ. μπορεί να αγωνιστεί και σε αυτό το αγώνισμα στο Ευρωπαικό πλέον) και στη σφυροβολία κέρδισε για 4εκ. με 66,19μ. στην τελευταία της προσπάθεια, ενώ ...
by

Article Preview



Ο 2ος αγώνας της σειράς Diamond League έγινε το Σάββατο στη Σαγκάη
-> Αποτελέσματα

Το μήκος ήταν το αγώνισμα που ξεχώρισε με τον ΝοτιοΑφρικανό Luvo Manyonga να φτάνεi στο τελευταίο του άλμα στα 8,56μ., ενώ ο Κινέζος Yuhao Shi τραυματίστηκε στην ποδοκνημική κατά τη διάρκεια του πατήματος του στην 6η του προσπάθεια.
Πιο πριν και οι δύο αθλητές είχαν κάνει 8,43μ. Ακόμα 3 αθλητές ξεπέρασαν τα 8μ., ο Henderson και οι Κινέζοι Huang και Gao.

Στο επί κοντώ τα 5,81μ. πέρασαν Lavillenie και Lisek, που δεν τα κατάφεραν στα 5,86μ. ενω χαμηλά στα 5,46μ. έμεινε ο Kendricks που απέτυχε στα 5,61μ.

Στα 400μ. ο Steven Gardiner από τις Μπαχάμες ήταν και πάλι εξαιρετικός, ξεχωρίζοντας από την αρχή, τρέχοντας εκ νέου κάτω από τα 44", σε 43.99 ενώ ο Isaac Makwala ...
by

Article Preview



Αν και υπήρξε ανησυχία, τελικά το 6ο διεθνές meeting Athens street pole vault θα γίνει την Παρασκευή 22 Ιουνίου στις 7μμ στην πλατεία Συντάγματος. Φέτος θα είναι για πρώτη φορά μόνο για γυναίκες (είχαν κάνει και το 2016) και αναμένεται να είναι και οι 2 διακεκριμένες πρωταθλήτριές μας, η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου που προ ημερών ξεκίνησαν στον 1ο αγώνα Diamond League, καθώς και αρκετές ακόμα σημαντικές παρουσίες απο Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό.

Ο Φιλιππίδης ξεκινά στις 18 Μαίου
Ο κορυφαίος Ελληνας άλτης στο επί κοντώ, ο Κώστας Φιλιππίδης, είναι πολύ καλά και ετοιμάζεται να ριχτεί στη δράση ώστε μέσα από τους αγώνες να φτάσει στο επίπεδο που του αναλογεί και να διεκδικήσει νέες διακρίσεις ...
by

Article Preview



Είναι το μέλλον του ελληνικού κλασικού αθλητισμού.
Φραντζεσκάκης, Καρύδη, Γρανιτσιώτης και Κομιανος, Δόση, Μουζενίδης, Αδαμοπούλου, Μέρλος, Μαγκούλια, Κεσσίδη, Τζατζιμάκης, Τσουκαλά και πολλοί, πάρα πολλοί ακόμα έρχονται να μας τρελλάνουν!

Τα χαμόγελά τους μετά από κάθε νέο ατομικό ρεκόρ και οι μεγάλες επιτυχίες τους με σημαντικές επιδόσεις, μετάλλια και θέσεις σε τελικούς που σίγουρα θα έρθουν στην ώρα τους, δίνουν ένα γλυκό φως στο «γκρίζο» κάδρο της συννεφιάς που καλύπτει τον αθλητισμό και γενικότερα την κοινωνία μας αυτό το διάστημα.
Μάιο μήνα και ήδη οι πιο μικροί αθλητές μας με τις επιδόσεις ότι μεγαλώνουν γρήγορα κι ετοιμάζονται να γράψουν τη δική τους ιστορία.

Το φαινόμενο έχει ερμηνεία. Δεν είναι απλώς και μόνον μια… καλή φουρνιά με ταλέντο που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Είναι και η δουλειά που γίνεται. ...
by

Article Preview



Η IAAF ανακοίνωσε τη δημιουργία του IAAF Run 24:1, μια σειρά από 24 αγώνες 1 μιλίου, που θα διεξαχθούν στις 6 Ιουνίου σε όλο τον κόσμο, εντός 24 ωρών με κοινή τοπική ώρα έναρξης τις 5μμ.
Θα ξεκινήσει ανατολικά, από το Auckland, περνώντας από όλες τις Ηπείρους με το Minsk στην αρχή για την Ευρώπη που θα έχει αγώνες και σε Βερολίνο, Νίκαια, Λονδίνο και φτάνοντας δυτικά ως το Vancouver.

H πρώτη Τετάρτη του Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα τρεξίματος - Global Running Day
Ξεκίνησε το 2009 στις ΗΠΑ και τη στηρίζουν πάνω από 100 μεγάλοι Οργανισμοί.

«Το τρέξιμο είναι προσβάσιμο από όλους, είναι διασκεδαστικό και είναι ...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου