Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

by

Article Preview



Η 8η αθλητική συνάντηση στα Χανιά έγινε το Σάββατο 19 Μαίου με αρκετές σπουδαίες επιδόσεις, ιδιαίτερα από τον Μίλτο Τεντόγλου με 8,19μ. στο μήκος και τη Νικόλ Κυριακοπούλου με 4,72μ. στο επί κοντώ, όπου όριο για Βερολίνο έκανε η Ελένη-Κλαούντια Πόλακ με 4,45μ. - ενώ όριο έκανε όπως μάλλον αναμενόταν και ο Λυκούργος Τσάκωνας στα 200μ.
Όριο έκανε και στους παίδες ο Αντώνης Σάντας στο επί κοντώ
-> Αποτελέσματα

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγώνες είχαν τηλεοπτική κάλυψη από τοπικό κανάλι αλλά και livestream καθώς και live αποτελέσματα, κάνοντας έτσι εξαιρετική την κάλυψη. Μάλιστα διευθυντής αγώνων, για πρώτη του φορά, ήταν ο Περικλής Ιακωβάκης.
Διοργανωτής ήταν ο πρωταθλητής σύλλογος ΓΣ Ελ.Βενιζέλος.

Αγωνιστικά, στο φινάλε των αγώνων είχε απομείνει η Νικόλ Κυριακοπούλου ...
by

Article Preview



Στη Λευκωσία υπό αρκετή ζέστη έγινε το Εαρινό Πρωτάθλημα "Μάτσεια" το Σ/Κ 19-20 Μαίου
-> Αποτελέσματα

Οι αγώνες έγιναν για 57η φορά, αφιερωμένοι στον Κυριάκο Μάτση και διοργανωτής ήταν ο προσφυγικός Γυμναστικός Σύλλογος Πράξανδρος.
Θετικό στοιχείο φέτος ήταν η live ενημέρωση αποτελεσμάτων, ενώ αρκετός κόσμος βρέθηκε στο ΓΣΠ.

Από ελληνικής πλευράς, ο Πάρης Μπατζάβαλης έριξε 82,37μ. στον ακοντισμό επιχειρώντας μονάχα 2 προσπάθειες.
Ο Γιώργος Τρέμος, που ανήκει σε Κυπριακό σύλλογο (ΓΣΠ) έριξε 58,76μ. στη δισκοβολία (κατά το φοιτητικό της Κύπρου είχε κάνει 59,30μ.) ενώ ο Ιάσων Θανόπουλος έριξε 54,40μ.

Στο αγώνισμα που τα τελευταία χρόνια η ...
by

Article Preview



Οι 2 πρώτοι από τους 9 αγώνες της 2ης μεγάλης σειράς αγώνων στίβου, του World Challenge, έγιναν το Σάββατο στο Kingston και την Κυριακή στην Osaka.

Στην Osaka, ο Isaac Makwala έτρεξε σε 19.96 το 200αρι, ενώ ο Justin Gatlin κέρδισε τα 100μ. σε 10.06. Στον ακοντισμό η Κινέζα Shiying Liu έριξε 67,12μ.

Στη σφυροβολία με τον αγώνα να εντάσσεται στην ειδική σειρά Hammer Throw Challenge (καθώς το αγώνισμα δεν γίνεται στα Diamond League) αγωνίστηκε ο Μιχάλης Αναστασάκης που ήταν 6ος με 73,80μ.

Νικητής ήταν ο πρωταθλητής Ευρώπης και Κόσμου, ο Πολωνός Pawel Fajdek με 78,51μ. Ενδιάμεσα, ο Ούγγρος Halasz έριξε 77,24μ., ο Nowicki 76,66μ., ο Nazarov 75,01μ., ο Marghiev 74,11μ.

Στη Τζαμάικα η Elaine Thompson ...
by

Article Preview



Το Σαββατόβραδο ήταν η νύχτα των 10.000μ. στο Λονδίνο, με 9 διαδοχικές κούρσες, με τελευταίες αυτών και του Ευρωπαικού Κυπέλλου της απόστασης.
Από ελληνικης πλευράς, αγωνίστηκαν οι νικητές του Πανελληνίου πρωταθλήματος: ο Γιώργος Τάσσης και η Αναστασία Καρακατσάνη.
-> Αποτελέσματα
Ο Τάσσης βελτίωσε κι άλλο την ατομική επίδοσή του και οριακά δεν κατέβηκε και τα 30 λεπτά, τερματίζοντας σε 30.00.64.
Η Καρακατσάνη έτρεξε σε 34.10.95 κάνοντας αξιοπρεπή παρουσία αν και απείχε από το στόχο της (εχει καλό ρεκόρ με 33.45.99 από το 2014). Αμφότεροι αγωνίστηκαν στις Β' σειρές.

Η Chemtai Lonah Salpeter, Κενυατικής καταγωγής που από το ...
by

Article Preview



Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι καλά και προετοιμάζεται με στόχο να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση, στο ευρωπαϊκό ραντεβού στο Βερολίνο.

Η ολυμπιονίκης, παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης, προέρχεται από κουραστική σεζόν κλειστού και από ένα εντυπωσιακό σερί επιτυχιών τα τελευταία χρόνια που σαφώς όμως αφήνει τα σημάδια του.
Αλλωστε οι απαιτήσεις του πρωταθλητισμού στο κορυφαίο επίπεδο δεν είναι… περίπατος στο πάρκο. Χρειάζεται σκληρή δουλειά καθημερινά, πόσο μάλλον για αθλήτριες όπως η Κατερίνα που βρίσκεται στην ελίτ του επί κοντώ.

Με το πρόσφατο 4,64 μ. στο Doha Diamond League η κορυφαία Ελληνίδα άρχισε ουσιαστικά τη σεζόν κάνοντας άλματα για πρώτη φορά ...
by

Article Preview



Το διασυλλογικό πρωτάθλημα Α/Γ ολοκληρώθηκε στο Σ/Κ με τη 2η αγωνιστική των 7 ομίλων και το συνολικό πρόγραμμα των 3 ομίλων των νησιών
-> Αποτελέσματα
(απομένει ενημέρωση για όμιλο Λέσβου)

Η Βούλα Παπαχρήστου έκανε για τον ανοικτό στίβο πρεμιέρα στο τριπλούν, στον Άγιο Κοσμά, με 3 άλματα και καλύτερο στα 14,34μ. με ευνοικό +3,5μ/"

Στα 200μ. με άνεμο λιγο πάνω από το όριο στον Αγ.Κοσμά ο Παναγιώτης Τριβυζάς ετρεξε σε 20.64 και 20.62 (Το όριο για το Ευρωπαικό είναι στα 20.65)
Στο Ηράκλειο ο Λυκούργος Τσάκωνας έτρεξε σε 20.83, ενώ ο Νυφαντόπουλος σε 21.19. Στην Τρίπολη ο 16χρονος Γιάννης Καρυοφύλλης τερμάτισε σε 21.64 ενώ στα Τρίκαλα ο έφηβος Καικης έκανε 21.63.

Στις γυναίκες ...
by

Article Preview



Καλωσορίζουμε την Αλεξάνδρα Μαρκάτη και το blog "Αθλούμαι γιατί Αισθάνομαι" στο χώρο του stivoz.gr.
Η κα Μαρκάτη είναι ΚΦΑ και υποψήφια Διδάκτωρ Αθλητικής Ψυχολογίας (ΣΕΦΑΑ Αθηνών) με μεταπτυχιακά σε Μεθοδολογία Αθλητικής έρευνας και σε εφαρμοσμένη Αθλητική Ψυχολογία. Υπήρξε αθλήτρiα στίβου, στα 400μ. εμπόδια στην Κέρκυρα.
Είναι δημιουργός και υπεύθυνη του προγράμματος «Αθλούμαι γιατί Αισθάνομαι» με στόχο τη συμβουλευτική-εμψύχωση αθλητών μικρών ηλικιών μέσω παιχνιδιού, ασκήσεων και διαλόγου για την ευαισθητοποίησή τους με το άθλημα και την ψυχολογική τους προετοιμασία προς τον αγωνιστικό αθλητισμό.

Στις πρώτες της αναρτήσεις η Αλεξάνδρα καταπιάνεται με το θέμα της αθλητικής εξουθένωσης και τι πραγματικά συμβαίνει στον αθλητή

...Η εξουθένωση ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου