Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

by
Article Preview


Ο Mo Farah ήταν ο μεγάλος νικητής στον 41ο Μαραθώνιο του Σικάγο, σε 2:05.11, πετυχαίνοντας ρεκόρ Ευρώπης στην απόσταση και βελτιώνοντας τα 2:05.48 που είχε κάνει ο Νορβηγός Sondre Moen (στα τέλη του 2017 στη Fukuoka).

Με την επίδοση αυτή ο 35χρονος Σομαλο-Βρετανός είναι, σε διαδρομές που τηρούν τις προυποθέσεις αναγνώρισης ρεκόρ* ...μόλις στην 45η θέση διαχρονικά, με καλύτερους 25 Αιθίοπες και 19 Κενυάτες, 1" μετά τον Wanjiru, με καλύτερο όλων τον Kipchoge με πρόσφατο το παγκόσμιο ρεκόρ (δείτε->εδώ)

Το πέρασμα στα μισά ήταν σε 1:03.05, ως τα 30χλμ ήταν άλλοι 8 στο προπορευόμενο γκρουπ, στα 35χλμ άλλοι 4 και τον Rupp λίγο πίσω, ενώ στα 40χλμ η μάχη δινόταν με τον ...
by

Article Preview


Κατά το περιφερειακό πρωτάθλημα Ιταλίας στις κατηγορίες παμπαίδων/παγκορασίδων στο Ριέτι, έγιναν παράλληλα αγωνίσματα 80μ. με ευρωπαικές συμμετοχές ("European Festival of Youth Speed") όπου αγωνίστηκαν και δύο 15χρονα ελληνόπουλα, ο Κώστας Κεμανετζίδης και η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου.

Το 2020 θα φιλοξενηθεί στο Ριέτι το επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 όπου στην κατηγορία θα ανήκουν οι τωρινοί παμπαίδες/παγκορασίδες.

Η Εμμανουηλίδου στον προκριματικό έτρεξε σε 9.90 (-0,6) για να σημειώσει πανελλήνια επίδοση στο αγώνισμα, καθώς βελτίωσε το 9.92 που είχε κάνει η Κυριακή Γρηγοριάδου (ΓΑΣ Έδεσσας) στο πρωτάθλημα της κατηγορίας το 1995.

-> Καλύτερες ...
by

Article Preview


Σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε και διαδικτυακά από την Ομοσπονδία, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα επιστημονικής στήριξης, ο απολογισμός της επιτροπής επιμόρφωσης και πρόταση τροποποίησης του αγωνιστικού συστήματος στις κατηγορίες Κ14 και Κ16 "με βασική επιδίωξη την λιγότερη δυνατή επιβάρυνση και εξειδίκευση των αθλητών των κατηγοριών, που οδηγούν στην πρόωρη εγκατάλειψη".
-> Πρόταση τροποποίησης

Τη Δευτέρα 8/10 η πρόταση τροποποίησης θα παρουσιαστεί στο ΣΕΦ στους προπονητές της Αττικής και ευρύτερης περιοχής, στις 13/10 θα γίνει ανάλογη εκδήλωση στα Τρίκαλα στις 15/10 θα γίνει στη Θεσσαλονίκη. Σε κάθε περίπτωση θα είναι δημόσια διαβούλευση όπου οι προπονητές θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν την πρόταση κι έπειτα να τοποθετηθούν.

Μικρές αλλαγές με στόχο την πολυπλευρικότητα προβλέπονται για τους ΠΠ/ΠΚ Β'. Μεγαλύτερες οι αλλαγές ...
 
 
 
 
by

Article Preview


Στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Μπουένος Άιρες για τους 3ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας βρίσκεται από εχθές η ελληνική αποστολή, αποτελούμενη από 13 παιδιά στο στίβο (33 συνολικά).
Αρχηγός της αποστολής είναι ο Πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας κος Γιάννης Καρράς, ενώ σήμερα έφθασαν και ο πρόεδρος της ΕΟΕ κος Σπύρος Καπράλος και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής και του ΣΕΓΑΣ κα Πολυξένη Αργειτάκη.

Στις 5-6/10 γίνεται το 1ο φόρουμ "Olympism in Action", ενώ με την τελετή έναρξης στις 6/10 ξεκινάει η διοργάνωση.
-> πληροφορίες

Μια διοργάνωση που προσπαθεί να σταθεί και γίνεται για 3η φορά, καθώς ξεκίνησε το 2010 στη Σιγκαπούρη (με το μοναδικό μετάλλιο ως τώρα, από τον Χρυσανθόπουλο) και φέρνει μαζί ταλαντούχους νεαρούς αθλητές 15-18 ετών (16-17 ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου