Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Ntaris Nikos
Από τη δεκαετία του 1970, η αυλή και ο 200άρης στίβος του Γυμνασίου Ελασσόνας ήταν χώρος παιχνιδιού και άθλησης. Από το 1981 (έτος δημιουργίας του τοπικού συλλόγου), ήταν χώρος άσκησης αθλητών στίβου. Το 2017 ο στίβος επιστρώθηκε με ελαστικό τάπητα και χόρτο. Στις φωτογραφίες βλέπετε το παρόν και το παρελθόν.
Στον χωμάτινο στίβο ασκήθηκα σαν αθλητής και γύμνασα σαν προπονητής. Περίμενα 35 χρόνια για να γίνει ένα όμορφο σταδιάκι. Η ατυχίες βέβαια είναι δυο: Όσο δεν είχαμε στάδιο, είχαμε αθλητές, ενώ τώρα υπάρχει στάδιο αλλά δεν υπάρχει σύλλογος. Δυστυχώς το νέο απόκτημα δεν είναι αυτό που πρέπει (μην σας ξεγελά η πανοραμική φωτογραφία). Έχει πολλές κακοτεχνίες (άρχισε να φθείρεται μέσα σε ένα χρόνο λειτουργίας) και δεν είναι λειτουργικός (σειρά σχεδιαστικών λαθών). Το δε τσιμέντο στον περιβάλλοντα χώρο κυριαρχεί...
Η παρέμβαση αυτή στο χώρο είναι μοναδική τα τελευταία 45 χρόνια. Λάβετε υπόψη ότι η αυλή του Γυμνασίου είναι απέραντη με πολλά γήπεδα μπάσκετ, χάντμπωλ, βόλλευ. Στο βάθος (ανάμεσα στα δυο κτήρια) βλέπετε το κλειστό γυμναστήριο του σχολείου το οποίο ήταν γκρεμισμένο και διορθώθηκε με αγώνα των πορπονητών του στίβου και της πάλης. Δεξιά του χώρου διακρίνετε και το κλειστό γυμναστήριο της πόλης, στο οποίο γυμνάζονται οι αθλητές του μπασκετ και του βόλλευ καθώς και το 3ο Δημοτικό σχολείο.
Αν στις 5 δεκαετίες ζωής του σχολείου υπήρχαν διευθυντές του που να ενδιαφέρονταν λίγο και δήμαρχοι να κάνουν το ίδιο ο χώρος αυτός θα είχε διαμορφωθεί σε ένα από τα πιο όμορφα αθλητικά κέντρα της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου