Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018




Τις συνέπειες της έλλειψης της βιταμίνης D θα πραγματευτεί το δεύτερο διαδικτυακό σεμινάριο της ομοσπονδίας, την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου (21.00-23.00).









 
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού θέτει σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, 23/11/2018, ημέρα Παρασκευή…
 opengov.gr
 
 
 
 










 proininews.gr
«Ένωσε» το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον η εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού…











Σε ποιους εκπαιδευτικούς ανατέθηκαν καθήκοντα Ομοσπονδιακών Προπονητών και Τεχνικών Συμβούλων

Ορθή επανάληψη

Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Αναρτήθηκαν στη “Διαύγεια” , σε ορθή επανάληψη, τα ονόματα των εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ11 Φυσικής στους οποίων ανατίθενται καθήκοντα  Ομοσπονδιακών Προπονητών ή/και Τεχνικών Συμβούλων   για το σχολικό έτος 2018-2019».
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ











 
greekteachers.gr


«Οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής στέλνουν αίτημα για έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας στους Πανεπιστημιακούς…






google.gr
Image: Πετάει ο Ετσεβαρία; Πετάει! (video) - Στίβος - Novasports.gr








 
eleftheria.gr



«Το μάθημα της φυσικής αγωγής στο σχολείο, οι αθλητικές…























Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση


































Από το αρχείο του Σ.Π.Σ.Β.Ε.


 

 

 

Τι ορίζει η απόφαση του Υπουργείου για τις γιορτές των Χριστουγέννων



dictyo.gr





Οι μέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν και οι μαθητές θα έχουν τις πρώτες μεγάλες διακοπές τους από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Τα σχολεία λοιπόν θα κλείσουν από την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η επιστροφή στα θρανία θα γίνει μετά και τον εορτασμό των Θεοφανίων, με τα μαθήματα να ξεκινούν και πάλι την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019.

Διακοπές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς 2018 – 2019



Όπως ορίζει απόφαση του υπουργείου Παιδείας, τα δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) δεν λειτουργούν από 24 Δεκεμβρίου έως και 7 Ιανουαρίου.

Επειδή όμως η 24η Δεκεμβρίου πέφτει φέτος Δευτέρα, οι μαθητές θα κάνουν διακοπές από τις 21 Δεκεμβρίου ως τις 7 Ιανουαρίου.

Γιορτές Χριστουγέννων – Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Σύμφωνα με τα άρθρα 4, §§ 1.δ των Π. Δ 200 & 201 /1998 (ΦΕΚ 161Α), τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας, δε λειτουργούν από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και 7 Ιανουαρίου.

Γιορτές Χριστουγέννων – Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Σύμφωνα με το άρθρο 2, § 1α του Π.Δ 104/1979 (Α΄23) και την § 1α του άρθρου 2 της υπ΄ αριθμ. 80033/Γ2/04-08-2006 Υ. Α (Β΄1286), τα Γυμνάσια, τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ της χώρας, δε λειτουργούν από 24 Δεκεμβρίου έως και 7 Ιανουαρίου.


 

 

Τα δικαιολογητικά για τις απουσίες των μαθητών αθλητών




Καθορίστηκαν από το Υπουργείο Αθλητισμού τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι μαθητές - αθλητές δεν παρακολούθησαν τα μαθήματά τους λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων ή υποχρεώσεων προετοιμασίας κατ’ εφαρμογή του άρθρου 95 του ν. 4547/201.


Ειδικότερα:
Α) Το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι μαθητές - αθλητές δεν παρακολούθησαν τα μαθήματά τους λόγω συμμετοχής σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις κατά τα οριζόμενα στις περιπτώσεις α' και β’ της παρ. 46 του άρθρου 13 του ν. 3149/2003 (ΦΕΚ 141/Α/10.06.2003) το οποίο αντικαταστάθηκε από το άρθρο 95 του ν. 4547/2018 (ΦΕΚ 102/Α/12.06.2018), ή λόγω συμμετοχής σε πανελλήνιους αθλητικούς αγώνες, αποδεικνύεται με βεβαίωση της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας με επισυναπτόμενα τα φύλλα αγώνων.


Β) Το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι μαθητές - αθλητές δεν παρακολούθησαν τα μαθήματά τους λόγω συμμετοχής σε προπονητική προετοιμασία αποδεικνύεται με βεβαίωση της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας, στην οποία θα αναφέρεται με απόλυτη σαφήνεια και πλήρη αιτιολόγηση ο απαιτούμενος χρόνος προετοιμασίας.
Το άρθρο 95 του ν. 4547/201 σχετικά με τις απουσίες των μαθητών-αθλητών προβλέπει τα εξής:
α) Η φοίτηση των μαθητών δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, οι οποίοι ως αθλητές - μέλη των ελληνικών εθνικών ομάδων συμμετέχουν σε αθλητικές υποχρεώσεις προετοιμασίας ή συμμετοχής σε ολυμπιακούς, παγκόσμιους, ευρωπαϊκούς, βαλκανικούς, μεσογειακούς αγώνες ή άλλες αθλητικές διοργανώσεις με τις εθνικές ομάδες, στις οποίες είναι μέλη, υπερέβησαν το προβλεπόμενο, δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων, όριο απουσιών, θεωρείται επαρκής, ακόμη και αν, πέραν του προβλεπόμενου ορίου των εκατόν δεκατεσσάρων (114) ωρών, πραγματοποιήσουν μέχρι και εκατόν σαράντα (140) επιπλέον ώρες απουσίας.
β) Η φοίτηση των μαθητών δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, οι οποίοι ως αθλητές συμμετέχουν σε πανελλήνιους αθλητικούς αγώνες ή διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις που έχουν εγκριθεί από την οικεία αθλητική ομοσπονδία, αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, υπερέβησαν το προβλεπόμενο όριο, δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων, απουσιών, θεωρείται επαρκής, ακόμη και αν, πέραν του προβλεπόμενου ορίου των εκατόν δεκατεσσάρων (114) ωρών πραγματοποιήσουν μέχρι και εβδομήντα (70) επιπλέον ώρες απουσίας. Οι επιπλέον απουσίες των δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων, που προβλέπονται στα εδάφια α’ και β’ της παρούσας παραγράφου, δεν προσμετρούνται, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, εφόσον οφείλονται, αποδεδειγμένα, στις αθλητικές τους υποχρεώσεις προετοιμασίας ή αγωνιστικές. Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού καθορίζονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, με τα οποία αποδεικνύεται το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο οι μαθητές-αθλητές των ανωτέρω περιπτώσεων δεν παρακολούθησαν τα μαθήματά τους.
γ) Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μαθητών - αθλητών, οι οποίοι συμμετέχουν σε προετοιμασία και διεθνείς αγώνες υψηλού επιπέδου των περιπτώσεων α’ και β’, μπορούν, προκειμένου να καλύψουν το απαιτούμενο όριο για την υποχρεωτική τους φοίτηση, με κοινή απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, να λαμβάνουν ειδική διδακτική στήριξη, ύστερα από εισήγηση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο οποίος καθορίζει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην ίδια απόφαση. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού καθορίζονται οι λειτουργικές δαπάνες και ρυθμίζεται κάθε άλλο σχετικό θέμα.


 https://www.eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου