Κυριακή 21 Αυγούστου 2022


LATEST

Στον αγωνιστικό χώρο, δίπλα στις ταλαντούχες Ελίνα Τζένγκο και Αντριάνα Βιλάγκος, ήταν και μια θρυλική αθλήτρια η Μπάρμπορα Σποτάκοβα.

«Είναι καιρός να δώσουμε στα δύο νέα κορίτσια την σκηνή!», είπε η Μπάρμπορα Σποτάκοβα για τις Τζένγκο και Βιλάγκος

Η 41χρονη Μπάρμπορα Σποτάκοβα άφησε ανοιχτό ότι μπορεί στο Μόναχο να μην είναι το τελευταίο της πρωτάθλημα!

Η Κίλι Χότζκινσον στα 800μ. χάρισε στη Βρετανία το 123ο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων ξεπερνώντας την ΕΣΣΔ.

Η Κίλι Χότζκινσον έφερε στην πρώτη θέση των χρυσών τη Βρετανία στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων

Η Βρετανία βρίσκεται στην πρώτη θέση του πίνακα μεταλλίων στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα με τα περισσότερα χρυσά και πλησιάζει την Σοβιετική Ένωση και στο σύνολο.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα μίλησε για τη μεγάλη επιτυχία και τις δυνατότητες της Ελίνας Τζένγκο, της νέας πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Σοφία Σακοράφα: «Η Ελίνα Τζένγκο είναι αυθεντικό ταλέντο… Έχει δυνατότητες για το ολυμπιακό μετάλλιο στο Παρίσι»

«Η Ελίνα Τζένγκο είναι μεστωμένη, γυμνασμένη και πεισματάρα. Με την αυτοπεποίθηση που έχει είναι έτοιμη πια για τους μεγάλους αγώνες», δήλωσε η Σοφία Σκοαράφα.

Δύο αθλήτριες που κυριάρχησαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η Σέρικα Τζάκσον με την Σόνε Μίλερ- Ουίμπο κέρδισαν και το ηπειρωτικό πρωτάθλημα.

Η Σέρικα Τζάκσον νίκη με 10.83 στα 100μ. και η Σόνε Μίλερ- Ουίμπο στα 400μ. με 49.40 στο πρωτάθλημα NACAC

Το πρωτάθλημα NACAC διεξάγεται στο Φρίπορτ στις Μπαχάμες και ξεχώρισε ακόμη η νίκη της Αμερικανίδας Τζάνι Κασαναβόιντ στη σφυροβολία.

Η Ελλάδα έχει δημιουργήσει μια φοβερή παράδοση όταν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα διεξάγεται στη Γερμανία, με 17 μετάλλια, από τα οποία 11 χρυσά!

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022: Η φοβερή παράδοση της Ελλάδας στη Γερμανία

Η Ελλάδα έχει 17 μετάλλια στη Γερμανία και 17 στις υπόλοιπες χώρες που έχουν διοργανώσει Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!

Στην 6η ημέρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο η Ελλάδα κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και την Ελίνα Τζένγκο.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022: Τα σφηνάκια της 6ης ημέρας

Ο Σουηδός Άρμαντ Ντουπλάντις έκανε ρεκόρ αγώνων στο επί κοντώ με 6,06μ. και η Αλβανίδα Λουίζα Γκέγκα στα 3.000μ. στιπλ με 9.11.31.

Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον ακοντισμό από την Ελίνα Τζένγκο ακολούθησε η απονομή μεταλλίων. Η Ελλάδα πήρε το 4ο χρυσό.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022: Η απονομή μεταλλίου στην Ελίνα Τζένγκο (φωτογραφίες)

Η Ελίνα Τζένγκο ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ενώ ακούστηκε για τέταρτη φορά στο Μόναχο ο εθνικός μας ύμνος.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος Μίλτος Τεντόγλου και η ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης στο επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη γύρισαν στην Ελλάδα.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022: Επέστρεψαν δύο μετάλλια! Στην Ελλάδα Μίλτος Τεντόγλου και Κατερίνα Στεφανίδη (φωτογραφίες)

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος τον Τεντόγλου και την Στεφανίδη τους υποδέχθηκε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022: Πίνακας μεταλλίων (σε εξέλιξη)

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο θα γίνουν 48 τελικοί αγωνισμάτων, 24 στους άνδρες και 24 στις γυναίκες.

Την Κυριακή 20 Αυγούστου διεξάγεται η 7η και τελευταία ημέρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και στο πρόγραμμα υπάρχουν δύο ελληνικές συμμετοχές.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022: 7η ημέρα- 2 ελληνικές συμμετοχές

Ο τελικός του ύψους γυναικών με τη συμμετοχή της Τατιάνας Γκούσιν ξεκινάει στις 20:05 ώρα Ελλάδας και τα ημιτελικά στα 100μ. εμπόδια με την Ελισάβετ Πεσιρίδου στις 20:10 (ώρα Ελλάδας).

Την Κυριακή 21 Αυγούστου διεξάγεται η 7η ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Μόναχο. Στο πρόγραμμα υπάρχουν δύο ελληνικές συμμετοχές.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022: Το πρόγραμμα της 7ης ημέρας

Στο πρόγραμμα της 7ης ημέρας συμπεριλαμβάνονται 7 τελικοί, στα 800μ., τον ακοντισμό, τα 10.000μ. και τα 4x100μ. στους άνδρες και το ύψος, τα 100μ. εμπόδια και τα 4x100μ. στις γυναίκες.

Η Ελίνα Τζένγκο στη δεύτερη προσπάθειά της έστειλε το ακόντιο στα 65,81μ., βολή που της χάρισε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022: Δείτε τη χρυσή βολή της Ελίνας Τζένγκο (vid)

Η Ελίνα Τζένγκο με την επίδοσή της στα 65,81μ. πέτυχε ατομικό ρεκόρ, πανελλήνιο ρεκόρ Κ23, την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη και δεύτερη στον κόσμο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου