Κυριακή 14 Αυγούστου 2022


Δημοφιλή

Λίνα Μούζε: Η Λετονή ακοντίστρια που σου κόβει την ανάσα

Λίνα Μούζε: Η Λετονή ακοντίστρια που σου κόβει την ανάσα

Οδεύοντας προς τα 30 (σ.σ. στις 4 Δεκεμβρίου είναι τα γενέθλιά της), η Λίνα Μούζε έχει την απαιτούμενη εμπειρία για να επανακάμψει, χωρίς να παραβλέπει τη θηλυκότητά της

Βρισκόμαστε στη χρυσή εποχή του σπριντ;

Βρισκόμαστε στη χρυσή εποχή του σπριντ;

Μετά τη συνταξιοδότηση του Μπολτ, φαίνεται ότι γινόμαστε μάρτυρες μιας νέας χρυσής εποχής του σπριντ.

Ο Παναγιώτης Τριβυζάς ετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος σε ατομικό δρομικό αγώνισμα για την Ελλάδα.

Παναγιώτης Τριβυζάς: Έτοιμος για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με στόχους τα ημιτελικά στα 200μ. και τελικό στα 4×100μ.!

Ο Παναγιώτης Τριβυζάς στοχεύει σε φετινό ρεκόρ στα 200μ. και πρόκριση στα ημιτελικά και τελικό με την Εθνική ομάδα σκυταλοδρομίας 4x100μ.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022: Όρια για τους τελικούς και η διαδικασία πρόκρισης σε σπριντ και εμπόδια

Στο επί κοντώ, για παράδειγμα για πρόκριση στον τελικό, το όριο είναι 5,80μ. στους άνδρες και 4,55μ. στις γυναίκες και στη σφυροβολία 77,50μ. και 72,50μ. αντίστοιχα. 

 

 

LATEST

Τη Δευτέρα 15 Αυγούστου διεξάγεται η 1η ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Μόναχο. Στο πρόγραμμα υπάρχουν οκτώ ελληνικές συμμετοχές.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022: Το πρόγραμμα της 1ης ημέρας

Στο πρόγραμμα της 1ης ημέρας συμπεριλαμβάνονται 5 τελικοί στο μαραθώνιο και τη σφαιροβολία σε άνδρες και γυναίκες και στα 10.000μ. γυναικών.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο ξεκινάει τη Δευτέρα. Έτοιμοι για διάκριση είναι Τζέικομπς, Γουόρχολμ, Μιούιρ,. Συνεχίζονται οι απουσίες.

Ειδήσεις από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο 14-8-22

Εκτός από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο έμειναν ακόμη ο Ελβετός Γκας στο ύψος, η Σουηδέζα Μπάχτα στα 5.000μ. και ο Τσέχος Κοπέτσκι στο δέκαθλο.

Το 25ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα διεξάγεται από Δευτέρα 15 ως 21 Αυγούστου στο θρυλικό Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου. Μετέχουν 1540 αθλητές- τριες.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022: Οι αριθμοί στο Μόναχο!

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο μετέχουν 31 αθλητές που είχαν πάρει χρυσό μετάλλιο στην προηγούμενη διοργάνωση το 2018 στο Βερολίνο.

Το προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έγινε το 2018 στο Βερολίνο. Η Ελλάδα κατέκτησε έξι μετάλλια, τρία χρυσά, δύο ασημένια και ένα χάλκινο.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022: Οι τρεις πρώτοι νικητές- τριες το 2018 στο Βερολίνο

Η Κατερίνα Στεφανίδη, η Βούλα Παπαχρήστου και ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησαν χρυσά μετάλλια, η Νικόλ Κυριακοπούλου με τη Μαρία Μπελιμπασάκη ασημένια και ο Δημήτρης Τσιάμης χάλκινο.

Η Ελλάδα έχει κατακτήσει 29 μετάλλια, 11 χρυσά, 7 ασημένια και 11 χάλκινα στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων. Βρίσκεται στην 23η θέση.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022: Τα μετάλλια της Ελλάδας στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων

Τα τελευταία χρονικά μετάλλια έχουν κατακτήσει στους άνδρες ο Δημήτρης Τσιάμης με το χάλκινο στο τριπλούν και η Μαρία Μπελιμπασάκη το ασημένιο στα 400μ.

Η Σοβιετική Ένωση είναι η χώρα με τα περισσότερα μετάλλια (331) στην ιστορία σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Η Ελλάδα έχει κατακτήσει 29 μετάλλια.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022: Πίνακας μεταλλίων στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο οι αθλητές και αθλήτριες από 48 χώρες ετοιμάζονται να διεκδικήσουν μετάλλια στα 48 αγωνίσματα που θα διεξαχθούν.

Το Μόναχο φιλοξενεί το 25ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η διοργάνωση ξεκίνησε το 1934 στο Τορίνο, ενώ το 2020 ακυρώθηκε στο Παρίσι λόγω Covid-19.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022: Οι προηγούμενες διοργανώσεις- συμμετοχές αθλητών και χωρών

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα διεξάγεται στο Μόναχο για δεύτερη φορά, με την πρώτη να έχει γίνει το 2002 και 4η στη Γερμανία, μετά τη Στουτγάρδη το 1986 και το



LATEST

Μαραθώνιος: Εκπληκτικό - Oι 18χρονοι έχουν παρόμοιους χρόνους μαραθωνίου με τους 60χρονους;

Μαραθώνιος: Εκπληκτικό – Oι 18χρονοι έχουν παρόμοιους χρόνους μαραθωνίου με τους 60χρονους;

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μαδρίτης προσπάθησαν να απαντήσουν στο ερώτημα ποια είναι η καλύτερη ηλιία για να τρέξει κάποιος μαραθώνιος και τα ευρήματα ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακά.

Βρισκόμαστε στη χρυσή εποχή του σπριντ;

Βρισκόμαστε στη χρυσή εποχή του σπριντ;

Μετά τη συνταξιοδότηση του Μπολτ, φαίνεται ότι γινόμαστε μάρτυρες μιας νέας χρυσής εποχής του σπριντ.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου