Σάββατο 20 Αυγούστου 2022

Munich: Νταμπλ η Ντρισμπιώτη!

Υπό διαρκή βροχόπτωση έγιναν το πρωί του Σαββάτου τα αγωνίσματα των 20χλμ βάδην, αρχικά των ανδρών και μετά των γυναικών που έκλεισαν πανηγυρικά με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μετά τα 35χλμ πριν 4 ημέρες, να τερματίσει ξανά πρώτη!

Κι αν η νίκη στα 35χλμ -σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες με ζέστη- ήταν σε σχετικά μεγάλο βαθμό αναμενόμενη, η πρωτιά στο 20αρι ήταν σχεδόν ανέλπιστη. Σε μια απόφαση σχεδόν της τελευταίας στιγμής, αφού ένιωθε πως έχει επανέλθει από την πρώτη κούρσα, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη επέλεξε να αγωνιστεί και στα 20χλμ με στόχο μια γρήγορη κούρσα και μια θέση στις 8-10 πρώτες.

Βαδίζοντας με σταθερό ρυθμό δεν επηρεάστηκε από τις αλλαγές που έκαναν άλλες αθλήτριες και αργέ ή γρήγορα τις έφτανε. Στο τέλος νιώθοντας καλά πήρε και την πρωτοβουλία να κάνει ακόμα νωρίτερα την επίθεσή της σε σχέση με την αναμονή που κρατούσαν σε συνεννόηση με τον προπονητή της, Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο.

Η Ντρισμπιώτη τερμάτισε και πάλι με την ελληνική σημαία, σε 1:29.03 και ατομικό ρεκόρ (είχε 1:30.25 από το 2020) και μάλιστα απείχε μόλις 5 δευτερόλεπτα από το πανελλήνιο ρεκόρ που έχει η Αθηνά Παπαγιάννη από το 2004 και που ενδεχομένως αν το είχε αντιληφθεί ότι ήταν κοντά να το είχε επιδιώξει κι αυτό.

Πλέον η Ντρισμπιώτη όπως ανέφερε από κοινού με τον προπονητή της, βάζει πλώρη, καλώς εχόντων των πραμάτων και για τους Ολυμπιακούς του 2024 – που θα είναι στα 40 της χρόνια!

Στα 20χλμ αγωνίστηκε και η Χριστίνα Παπαδοπούλου που τερμάτισε σε 1:35.19 στην ιδιαίτερα καλή 12η θέση.
Μετά ανέλαβε και ..μεταφράστρια τις δηλώσεις στα ξένα πρακτορεία.

Στον αγώνα 2η ήταν η Katarzyna Zozieblo από την Πολωνία με 1:29.20 και 3η η Γερμανίδα Saskia Feige με 1:29.25, ενώ σε κάτω από τα 1:30 ακολούθησαν η Ουκρανή Olyanovska και η Ιταλίδα Trapletti. Ακυρώθηκε η Ισπανίδα Maria Perez που ήταν η νικήτρια στην προηγούμενη διοργάνωση..

Στους άνδρες η νίκη πήγε (όπως και στα 35χλμ) στην Ισπανία, με τον Alvaro Martin με 1:19.11 να υπερασπίζεται τον τίτλο του από το Βερολίνο και τον Σουηδό Perseus Karlstrom να ακολουθεί σε 1:19.23 και τον Diego Garcia Carrera με 1:19.45 στην 3η θέση, ενώ Ισπανός ήταν και ο 4ος, ο Alberto Amezcua, με 1:20.00.

Τις κούρσες στην πλατεία του Ωδείου ακολούθησαν οι απονομές, με έντονη κι εκεί την ελληνική παρουσία και τη Ντρισμπιώτη ιδιαίτερα συγκινημένη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου