Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Cali: Ιπτάμενες Τζαμαϊκανές


Οι κούρσες 4χ100μ. έκλεισαν το πρόγραμμα της βροχερής 5ης ημέρας στο παγκόσμιο Κ20.

-> Αποτελέσματα

Οι Τζαμαικάνές ήταν και πάλι εκπληκτικές, με τη Serena Cole, την Tina Clayton (η 2η και 1η των 100μ. αντίστοιχα) την Kerrica Hill και την Tia Clayton (δίδυμη αδερφή της Tina) να κερδίζουν με παγκόσμιο ρεκόρ.

Αρχικά το χρονόμετρο έδειξε 42.57 αλλά τελικά η επίδοση ήταν 42.59 – κι ενώ οι Τζαμαικανές έχουν κάνει και 42.58 στα Carifta Games στο Kingston με τις Serena Cole, Tina Clayton, Brianna Lyston και Tia Clayton. Η Tina Clayton όμως δεν είχε περάσει doping control μετά -ενώ είχε περάσει την προηγούμενη που είχε κερδίσει τα 100μ.- και δεν αναγνωρίστηκε ως παγκόσμιο ρεκόρ Κ20.

Με την ίδια σύνθεση με τώρα, δηλαδή με τη Hill αντί της Lyston, είχαν κερδίσει και πέρυσι στο παγκόσμιο Κ20 στο Ναιρόμπι με 42.94 και μεγάλο παγκόσμιο ρεκόρ τότε.

(Η Lyston είχε τρέξει και κερδίσει λίγο πριν τα 200μ. οπότε θα ήταν δύσκολο να είναι στη σύνθεση – ίσως να βλέπαμε ακόμα καλύτερη επίδοση)

Ακολούθησαν οι Αμερικανίδες με εθνικό ρεκόρ 43.28 (ενώ 43.29 ήταν το παγκόσμιο των Γερμανίδων πριν το συντρίψουν οι Τζαμαικανές) και με 44.59 οι Κολομβιανές σε αποθέωση στο κοινό τους, με τις Γερμανίδες να είναι 4ες.

Στην κούρσα των εφήβων στο τέλος, οι ΝοτιοΑφρικανοί τερμάτισαν πρώτοι σε 39.06 όμως μετά ακυρώθηκαν καθώς ο πρώτος τους σπριντερ έκανε κάμποσα βήματα στην εσωτερική γράμμη.
Έτσι το χρυσό κρίθηκε στην ανάλυση του φώτο φίνις στα 39.35, με τον αθλητή από την Ιαπωνία να υπερτερεί ελάχιστα εκείνου από τη Τζαμάικα, ενώ το χάλκινο πήγε στις ΗΠΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου