Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Κάνει επέμβαση η ντελ Πόντε, αμφίβολη για τον κλειστό

Η Άιλα ντελ Πόντε είχε χάσει φέτος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι λόγω τραυματισμού και αγωνίστηκε στον ανοιχτό.

Η Άιλα ντελ Πόντε ετοιμάζεται να κάνει επέμβαση και θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τον κλειστό και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Πόλη.

Η Ελβετίδα σπρίντερ αντιμετωπίζει πάλι προβλήματα υγείας. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον κλειστό πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση λόγω τραυματισμού στο πόδι της.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια στο Ίνσταγκραμ έχει διαγνωστεί με τρία κατάγματα στην κνήμη. «Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: Την επόμενη εβδομάδα, ένα καρφί θα μπει στο οστό μέσω μιας επέμβασης. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να αποτρέψουμε ένας πλήρες κάταγμα, να αποφύγουμε την υποτροπή και να επιστρέψουμε στο οστό να επουλωθεί γρηγορότερα». Η 26χρονη είναι αμφίβολο αν θα προλάβει τη σεζόν του κλειστού τη νέα χρονιά. Πέρσι είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 60μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στο Τόρουν. Φέτος έχασε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι λόγω τραυματισμού. Έχει ατομικό ρεκόρ 7.03, ενώ στα 100μ. έχει 10.90. Φέτος μετείχε στις σειρές στα 100μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν και στα 4×100μ. έφθασε στον τελικό με την Εθνική ομάδα της Ελβετίας και στην 7η θέση. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο έτρεξε μόνο με την σκυτάλη.

Φωτογραφία: azsportsimages/ Nassos Triantafyllou


Η Σοφία Ιωσηφίδου θέλει τη νέα σεζόν ατομικά ρεκόρ σε κλειστό και ανοιχτό στα εμπόδια


Η Σοφία Ιωσηφίδου παράλληλα είναι προπονήτρια και γυμνάζει παιδάκια στις ακαδημίες του συλλόγου της Αναγέννησης Πεύκης.

Η Σοφία Ιωσηφίδου είχε μια καλή σεζόν που «μεταφράστηκε» και με το ρεκόρ που πέτυχε στα 100μ. εμπόδια. Τη νέα χρονιά θέλει να βελτιωθεί.

Η Ελληνίδα αθλήτρια είχε τρέξει φέτος στον τελικό στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη και είχε πάρει την 4η θέση με 13.97 που είναι και το ρεκόρ της. Έχασε για λίγο το μετάλλιο, καθώς τρίτη ήταν η Σάρα Άουντι με 13.95.

«Η προετοιμασία για την Σοφία πάει πολύ καλά. Έκανε το ρεκόρ φέτος και αυτό την έχει κάνει να θέλει να βελτιωθεί τη νέα χρονιά. Αν πάνε όλα καλά στα πρώτα πλάνα μας είναι ο κλειστός. Ο στόχος είναι να πετύχει ατομικά ρεκόρ τόσο στα 60μ. εμπόδια, όσο και στα 100μ. εμπόδια. Μπορεί στον ανοιχτό να τρέξει στα 13.80, έχει τη δυνατότητα να το κάνει. Είναι και η ίδια προπονήτρια σε ακαδημίες και θέλει οι επόμενες χρονιές της να είναι πετυχημένες αγωνιστικά», λέει στο Stivostime η προπονήτριά της Ιωάννα Σιώμου. Η 24χρονη είναι προπονήτρια στις ακαδημίες του συλλόγου της Αναγέννησης Πεύκης.

Ν’ αναφέρουμε ότι στα 60μ. εμπόδια στον κλειστό έχει ατομικό ρεκόρ 8.55 από φέτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο ΣΕΦ, όπου είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Η πρωταθλήτρια του ΟΚΑ Καβάλας, που γυμνάζεται στο ίδιο γκρουπ με την κορυφαία του αγωνίσματος Ελισάβετ Πεσιρίδου, κατέβηκε άλλες δύο φορές τα 14 δευτερόλεπτα στα 100μ. στη σεζόν, στα «Βενιζέλεια» στα Χανιά όπου έκανε 13.97 και στις σειρές στο Πανελλήνιο με 13.99.

 

Ειδήσεις από όλο τον κόσμο (1/12/2022)

Το Stivostime σας μεταφέρει τα κυριότερα αποτελέσματα από αγώνες στον στίβο στο εξωτερικό, αλλά και τις σημαντικότερες ειδήσεις.

Πολλοί αγώνες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορα νέα που αφορούν τον Στίβο και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα γεγονότα.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Την Κυριακή στη Μελβούρνη διεξάγεται το αυστραλιανό πρωτάθλημα 35χλμ. βάδην. Στους άνδρες ο Ρίντιαν Κόουλεϊ θα υπερασπιστεί τον τίτλο του που είχε κερδίσει τον περασμένο Μάριο και στις γυναίκες επιστρέφει από τον τραυματισμό της η Τζεμίμα Μόνταγκ. Ακόμη θα αγωνιστούν οι Ντέκλαν Τίνγκεϊ και Ρεμπέκα Χέντερσον.

ΑΥΣΤΡΙΑ: Ο Μάρκος Φουκς, κάτοχος του ρεκόρ Αυστρίας στα 100μ. έκανε μεταγραφή και από την ULC Riverside Moedling θα αγωνίζεται με την Union St. Poelten.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η Γερμανίδα πρωταθλήτρια της σφαιροβολίας Σάρα Γκαμπέτα συνεχίζει με προπονητή τον Σβεν Λανγκ. Ο Γερμανός προπονητής γύμναζε τους κορυφαίους σφαιροβόλους Ντέιβιντ Στορλ και Κριστίνα Σβάνιτς.

 

Ανακοινώνονται την Παρασκευή τα συμβόλαια των προπονητών

Αυξημένο είναι το μπάτζετ των προπονητών για τη νέα χρονιά, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το ποσό φθάνει περίπου το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Τα συμβόλαια των προπονητών θα γίνουν γνωστά την Παρασκευή, μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ.

Το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ συνεδριάζει την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου και ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι και τα συμβόλαια των Ελλήνων προπονητών. Παρουσιάζεται μια αύξηση του μπάτζετ που φθάνει περίπου το μισό εκατομμύριο ευρώ. Με τις υπάρχουσες οικονομικές συγκυρίες, μετά την πανδημία και με τη μειωμένη κρατική επιχορήγηση, η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Στίβου έκανε προσπάθεια να ενισχύσει οικονομικά τους προπονητές. Αν αναλογιστεί κάποιος ότι τα προηγούμενα χρόνια ήταν περίπου στο μισό το μπάτζετ των προπονητών. Έτσι, οι καθαρές απολαβές των προπονητών είναι πολύ υψηλότερες από ότι είχε διαθέσει η προηγούμενη διοίκηση. Ν’ αναφέρουμε ό,τι στις αρχές Νοεμβρίου ο ΣΕΓΑΣ είχε ανακοινώσει τα ονόματα των επιτελικών τεχνικών και των ομοσπονδιακών προπονητών για τη νέα περίοδο.

 

ΔΡΟΜΟΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ 200Μ.

Η Άρτεμις Αναστασίου συνεχίζει με τον Χρήστο Κατσίκα με στόχους ρεκόρ και Εθνική ομάδα

Η Άρτεμις Αναστασίου τη φετινή σεζόν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη και έφθασε στα ημιτελικά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο.

Η Άρτεμις Αναστασίου συνεχίζει την προετοιμασία της επιστρέφοντας στον Χρήστο Κατσίκα και με στόχους τη νέα σεζόν ατομικά ρεκόρ και Εθνική ομάδα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετά τη λύση της συνεργασίας της με τον Γιώργο Πομάσκι, για ένα διάστημα την παρακολουθούσε ο Χρήστος Κατσίκας. Στη συνέχεια αποφάσισε να συνεργαστεί με τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο και τελικά επέστρεψε στον Χρήστο Κατσίκα και συνεχίζει μαζί του την προετοιμασία της για τη νέα χρονιά.

«Η Άρτεμις είναι μια εξαιρετική αθλήτρια. Την πιστεύω πολύ. Εμείς θα δουλέψουμε κυρίως, σε κάποια τεχνικά κομμάτια που θέλουμε να διορθώσουμε. Οι στόχοι είναι να βελτιώσει τις ατομικές της επιδόσεις στα σπριντ. Έχει τη δυνατότητα όχι μόνο το ρεκόρ στα 200μ., αλλά και στα 100μ. Φυσικά στους στόχους μας είναι και η συμμετοχή στην Εθνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων. Μέσα στα σχέδια είναι να κατεβεί και σε αγώνες στον κλειστό. Φυσικά δεν υπάρχουν οι συνθήκες για να προπονηθεί κάποιος για 200μ. στον κλειστό, αλλά θα το χρησιμοποιήσουμε σαν πέρασμα για να δούμε που βρισκόμαστε», δήλωσε στο Stivostime ο Χρήστος Κατσίκας.

Η 22χρονη προπονείται δίπλα και στον Σωτήρη Γκαραγκάνη και μοιράζονται τις προπονήσεις μεταξύ του ΟΑΚΑ και του Αγίου Κοσμά.

Η σπρίντερ του Παναθηναϊκού έκανε φέτος ατομικά ρεκόρ στα 100μ. με 11.54 που πέτυχε στα «Βενιζέλεια» στα Χανιά και στα 200μ. με 23.31 στα «Δρόμεια» στη Βάρη. Πέτυχε ρεκόρ και με την Εθνική ομάδα 4×100μ. 44.58 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Μάλιστα, στο Μόναχο στα 200μ. έφθασε μέχρι τα ημιτελικά, ενώ νωρίτερα τον Ιούνιο είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη. Τέλος, στον κλειστό τα ρεκόρ της είναι 7.41 στα 60μ. και 23.96 στα 200μ. που έκανε επίσης, μέσα στο 2022 στο ΣΕΦ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου