Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022


Δημοφιλή

Η νίκη της Γιαροσλάβα Μάχουτσικ στο ύψος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι αποτέλεσε έμπνευση για τους Ουκρανούς στρατιώτες.

Το χρυσό μετάλλιο της Γιαροσλάβα Μάχουτσικ στο Βελιγράδι αποτέλεσε έμπνευση για τους Ουκρανούς στρατιώτες

Άλμα σε ύψος

Η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ μέσα στη σεζόν πήρε επίσης, το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο και το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν.

Μετά την τελευταία συνάντηση που είχαν η Διοίκηση του ΣΕΓΑΣ με το Τεχνικό Επιτελείο αποφασίστηκε να επισκεφθούν σύντομα τη Θεσσαλονίκη.

Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη της Διοίκησης του ΣΕΓΑΣ με το Τεχνικό Επιτελείο

Γενικά

Στη Θεσσαλονίκη η Διοίκηση και το Τεχνικό Επιτελείο θα έχουν συνάντηση με τους προπονητές.

Η Αναστασία Μαρινάκου ετοιμάζεται για ν’ αναχωρήσει για τη Νότια Αφρική, όπου θα πραγματοποιήσει την προετοιμασία της για περίπου ένα μήνα.

Η Αναστασία Μαρινάκου θα προετοιμαστεί στη Ν. Αφρική- Πρεμιέρα 28 Ιανουαρίου στη Βρετανία

Γενικά

Η Αναστασία Μαρινάκου θα κάνει πρεμιέρα 28 Ιανουαρίου στη Βρετανία. Θα μπει σε αγώνες στον κλειστό με στόχο μια καλή επίδοση στα 3.000μ.

Η Σίντνεϊ Μακλάφλιν και ο Άρμαντ Ντουπλάντις αναδείχθηκαν αθλητές της χρονιάς από την World Athletics και πήραν τα βραβεία τους στο Μονακό.

Τα βραβεία της World Athletics (φωτογραφίες)

Διεθνή

Τα βραβεία Rising Stars της χρονιάς πήραν η Σέρβα ακοντίστρια Αντριάνα Βιλάγκος και ο Αμερικανός σπρίντερ Έριον Νάιτον.

LATEST

Γενικά

Το καλεντάρι των Βαλκανικών Πρωταθλημάτων

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Α-Γ στον κλειστό θα διεξαχθεί στις 11 Φεβρουαρίου στη Μπούρσα και του ανοιχτού 22-23 Ιουλίου στην Σερβία.

Στη διάρκεια του συνεδρίου της ABAF αποφασίστηκε του χρόνου το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Μαραθωνίου να γίνει παράλληλα με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο.
Γενικά

Συνέδριο ABAF- Το Βαλκανικό Μαραθωνίου παράλληλα με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας το 2023

Στο συνέδριο της ABAF αποφασίστηκε οι εργασίες του αγωνιστικού προγράμματος της επόμενης χρονιάς θα γίνονται παράλληλα με τις εργασίες για καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Την περασμένη Κυριακή στο μαραθώνιο στη Βαλένθια ο Κέλβιν Κίπτουμ και η Αμάνε Μπερίσο σημείωσαν τις 3ες καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών.
Μαραθώνιος

Ο δεύτερος ταχύτερος μαραθώνιος στην ιστορία η Βαλένθια

Ο Κέλβιν Κίπτουμ έτρεξε στη Βαλένθια σε 2:01.53 και η Αμάνε Μπερίσο σε 2:14.58 και το σύνολο των δύο είναι 4:16.51 που είναι ο δεύτερος ταχύτερος συνδυασμός όλων των εποχών.

Μια νέα αθλήτρια εντάχθηκε στο γκρουπ του προπονητή Μανώλη Καραγιάννη στον Άγιο Κοσμά, η πρωταθλήτρια Ισραήλ στο επί κοντώ Ναάμα Μπερνστάιν.
Άλμα επί κοντώ

Η πρωταθλήτρια Ισραήλ Ναάμα Μπερνστάιν στο γκρουπ του Μανώλη Καραγιάννη

Η Ναάμα Μπερνστάιν έχει απόλυτο ατομικό ρεκόρ στο επί κοντώ 4,35μ., που έχει κάνει στον κλειστό και αποτελεί και το ρεκόρ Ισραήλ.

Πολλοί αγώνες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορα νέα που αφορούν τον Στίβο και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα γεγονότα.
Διεθνή

Ειδήσεις από όλο τον κόσμο (7/12/2022)

Το Stivostime σας μεταφέρει τα κυριότερα αποτελέσματα από αγώνες στον στίβο στο εξωτερικό, αλλά και τις σημαντικότερες ειδήσεις.

Η World Athletics ανακοίνωσε το πρόγραμμα της σειράς Wanda Diamond League για το 2023. Ο τελικός θα γίνει στο Γιουτζίν 16 και 17 Σεπτεμβρίου.
Διεθνή

Το καλεντάρι του Diamond League του 2023

Το πρώτο Wanda Diamond League του 2023 είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στη Ντόχα στις 5 Μαΐου.

Η Έλλη Δεληγιάννη συνεχίζει τις σπουδές της και παράλληλα την προετοιμασία της στις ΗΠΑ, καθώς σπουδάζει στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.
Δρόμοι μεσαίων αποστάσεων 800μ.

Έρχεται στην Ελλάδα η Έλλη Δεληγιάννη- Κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 13 Ιανουαρίου

Η Έλλη Δεληγιάννη θα έρθει στην Αθήνα στις 18 Δεκεμβρίου, θα παραμείνει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου και θα επιστρέψει στις ΗΠΑ, καθώς ο πρώτος της αγώνας είναι στις 13 Ιανουαρίου.

Έχοντας κερδίσει τον παγκόσμιο και ολυμπιακό τίτλο στα 3.000μ. στιπλ ο Σουφιάν Ελ Μπακαλί στρέφει τώρα την προσοχή του στο παγκοσμίου ρεκόρ.
Δρόμοι 3000μ. στιπλ

Ο Σουφιάν Ελ Μπακαλί στοχεύει τώρα στο παγκόσμιο ρεκόρ στα στιπλ

Ο Σουφιάν Ελ Μπακαλί κατέκτησε φέτος το χρυσό μετάλλιο στα 3.000μ. στιπλ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν και ήταν νικητής στον τελικό Diamond League στη Ζυρίχη.

Η Εθνική ομάδα που θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου που διεξάγεται στο Τορίνο, αναχωρεί την Παρασκευή για την Ιταλία.

Την Παρασκευή αναχωρεί η Εθνική ομάδα για το Τορίνο

Στην ομάδα που θα ταξιδέψει για το Τορίνο είναι ο Μάριος Αναγνώστου που μετέχει για τέταρτη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου.

Οι έξι νικητές στα ατομικά αγωνίσματα του 2021 είναι παρόντες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου που διεξάγεται την Κυριακή στο Τορίνο.

Νέα από το Τορίνο- Έτοιμοι Ινγκεμπρίγκτσεν, Μπατοκλέτι, εκτός Μαγκίν, Λαρός

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου διεξάγεται την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στο πάρκο Λα Μάντρια στο Τορίνο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου