Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Η γενική προκήρυξη του 2016 - Αλλαγές στα όρια, πιο ελαστικά στις αποστάσεις


Ο ΣΕΓΑΣ σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις, το καταστατικό της ομοσπονδίας, το γενικό κανονισμό οργάνωσης και διεξαγωγής πρωταθλημάτων και αγώνων και τέλος των διεθνών κανονισμών της IAAF, εξέδωσε τη γενική προκήρυξη και τεχνικές διατάξεις των πανελληνίων πρωταθλημάτων και διασυλλογικών αγώνων της φετινής αγωνιστικής περιόδου
-> Γενική προκήρυξη 2016




Κάποιες αλλαγές έχουν γίνει στα όρια πρόκρισης και βαθμολόγησης -ιδίως σε αποστάσεις και σκυταλοδρομίες. Επίσης όρια τέθηκαν για τη συμμετοχή στα 5000μ. Α/Γ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
-> Όρια πανελληνίων πρωταθλημάτων
-> Όρια διασυλλογικών πρωταθλημάτων

Όπως σχετικά επισημαίνει ο τεχνικός σύμβουλος Ανάπτυξης -και υπεύθυνος του προγράμματος Kids Athletics- κος Ματάκης, φέτος έγινε μια εμπεριστατωμένη μελέτη από την Επιτροπή Ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ και έγιναν αρκετές αλλαγές στα όρια, για τους εξής λόγους:
"Τα όρια έχουν γίνει αρκετά πιο ελαστικά σε πολλά αγωνίσματα προκειμένου να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά να βιώσουν τη χαρά της συμμετοχής σε ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Ειδικά στα αγωνίσματα ημιαντοχής - αντοχής στις μικρές κατηγορίες τα όρια έγιναν ακόμα πιο εύκολα, προκειμένου να μπορέσουμε να αναπτύξουμε αυτές τις αποστάσεις, να στρέψουμε κόσμο προς αυτά τα αγωνίσματα αλλά και να αποφύγουμε την εντατικοποίηση σε αυτές τις ηλικίες.
Τέλος, επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει οι αθλητές των ακαδημιών να γίνονται κάποια στιγμή και μέλη του αγωνιστικού τμήματος και προκειμένου να ακολουθήσουμε τις επιταγές της εποχής ούτως ώστε και το παιδάκι, που πριν δεν είχε την ευκαιρία, να συμμετέχει και να προσφέρει βαθμολογικά και κυρίως ψυχολογικά (για το ίδιο) στο σύλλογό του"

Ως προς τη βαρύτητα της αξιολόγησης των σωματείων, παραμένει όπως είχε:
26% διασυλλογικά πρωταθλήματα
14% Πανελλήνιο Ανδρών/Γυναικών
10% Πανελλήνιο Νέων Α/Γ,
15% Πανελλήνιο Εφήβων/Νεανίδων,
15% Πανελλήνιο Παίδων/Κορασίδων,
17% Πανελλήνιο Παμπαίδων/Παγκορασίδων,
03% Πανελλήνιο ανωμάλου δρόμου

stivoz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου