Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

by

Article Preview


Πριν μια εβδομάδα έγιναν οι πρώτοι αγώνες για κατηγορίες μίνι και ΠΠ/ΠΚ Β' και τώρα, το Σαββατο 16/1 στον Άγιο Κοσμά θα γίνει η πρώτη ημερίδα με τη συμμετοχή όλων των κατηγοριών (με Α/Γ να έχουν δρομικά αγωνίσματα και σφαιροβολία).

Οι αγώνες ξεκινούν στις 13.00 με τις μικρότερες κατηγορίες ενώ στις 15.00 μπαίνουν στο πρόγραμμα και οι μεγαλύτεροι-ες, με το επικοντώ να έχει προηγηθεί.
Αναμένεται μεγάλη συμμετοχή και λόγω του αυξημένου αριθμού δηλώσεων έγιναν και αλλαγές στο πρόγραμμα.
-> Νέο Πρόγραμμα

Ξεχωρίζουν: ο Μανώλης Καραλης στο επικοντώ, ...

by

Article Preview


Η διοίκηση του ΣΕΦ επιβεβαίωσε τη διεξαγωγή του πανελληνίου πρωταθλήματος Α/Γ κλειστού στίβου για τις 13-14/2, αλλά και τη διάθεση του Σταδίου για τη διεξαγωγή ημερίδων στις 30-31/1 οπότε το Σάββατο θα γίνουν αγωνίσματα Α/Γ και την Κυριακή μικρότερων κατηγοριων.
Τελικά δεν κατέστη εφικτό να γίνει ημερίδα και στις 20 ή 21/2 που είχε ζητηθεί από την Ομοσπονδία.

Προσπάθειες γίνονται από πλευράς ΣΕΓΑΣ να υπάρξει αποδοχή από το ΣΕΦ, ώστε μεταξύ της ημερίδας και του πανελληνίου πρωταθλήματος να παραμείνει ο περιφερειακός στίβος για προπονήσεις, ...
by

Article Preview


Οι αγώνες ελλήνων αθλητών στο εξωτερικό αρχίζουν πλέον να μπαίνουν για τα καλά στο πρόγραμμα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη μετά το άκρως επιτυχημένο ξεκίνημα με 4,71μ. στο Akron (δείτε->εδώ) κάνει τον δεύτερό της αγώνα στις 15/1 στο Reno, στο Pole Vault Summit όπου και πάλι θα αντιμετωπίσει τις Payne -που επίσης έκανε 4,71μ.- και Saxer.
Ο αγώνας είναι μια γιορτή του επικοντώ με το αγώνισμα να διεξάγεται σε διάφορες κατηγορίες και αγωνιστικά επίπεδα, ταυτόχρονα σε 10 στρώματα.

Η αδερφή της, Γεωργία Στεφανίδη, μπαίνει και αυτή δυναμικά στην στην αγωνιστική δράση καθώς αγωνίζεται Παρασκευή και Σάββατο σε ημερίδες στην Alabama.

Τα Σάββατο 16/1 ξεκινάει τη σεζόν και ...

by

Article Preview


Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής Αλεξάντερ Ζούκοφ ξεκαθάρισε δημόσια ότι είναι «περίπλοκη» (όπως είπε χαρακτηριστικά: «buffling») η απαίτηση να σκέφτεται κάποιος ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να κληθεί να…μιλήσει για την υπόθεση ντόπινγκ από Ρώσους αθλητές.

Η αναφορά- ουσιαστικά έμμεση απάντηση έγινε διότι στο δεύτερο μέρος της έκθεσης (95 σελίδων) της Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντι-Ντόπινγκ που δημοσιοποιήθηκε προ ημερών αναφέρεται μεταξύ άλλων ...
by

Article Preview


Ο Ανδρέας Δημητράκης τους τελευταίους μήνες βρίσκεται στη Florida και την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου αγωνίστηκε στη Νέα Υόρκη στους αγώνες "Night at the Races" σε κούρσα 1 μίλι που τερμάτισε σε 4.01.89, με αρκετά σταθερά περάσματα και χωρίς καθόλου συναγωνισμό.

Ο Δημητράκης ενδεχομένως να κάνει έναν ακόμα αγώνα πριν επιστρέψει. Στην Ευρώπη θα κάνει έναν αγώνα στη Βιέννη στις 30/1 και μετά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στις 13-14/2.

Μιλώντας ...

by

Article Preview


Στο Μουσείο Μπενάκη έπεσε την Τετάρτη 13/1 η αυλαία του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου με την εκδήλωση "Αναγνώρισης και βράβευσης" σε όλους όσοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχημένη διοργάνωση του 2015.

Την εκδήλωση που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τον Δεκέμβριο αλλά αναβλήθηκε καθώς συνέπεσε με τη γιορτή του ΠΣΑΤ, άνοιξε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, που μεταξύ άλλων τόνισε πως παρά την βαριά κρίση στο τόπο μας ο ΑΜΑ συνεχίζει την ανοδική του πορεία.

"Συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση και το 2016", είπε και ...

by

Article Preview


Ο Konrad Bukowiecki ξεκίνησε δυναμικά τη σεζόν, πετυχαίνοντας παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων σε αγώνα στο Torun. Μετά από δύο άκυρες προσπάθειες έστειλε την 6κιλη σφαίρα στα 22,48μ ξεπερνώντας κατά 13 εκατοστά το ρεκόρ που είχε από το 2009 ο Γερμανός David Storl.

Ο 19χρονος Πολωνός σφαιροβόλος είχε ρίξει και πέρυσι 22,38μ, αλλά χωρίς doping-control κι έτσι δεν είχε αναγνωριστεί ρεκόρ. Στον ανοικτό είχε ρίξει 22,62μ. όταν κέρδισε ...

by

Article Preview


Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2016 υπογράφηκε τελικά η παράταση χρήσης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων του Eθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά.

Έτσι, εάν δεν υπάρξει κάποια νέα παράταση, λίγο καιρό μετά το τέλος των Ολυμπιακών και Παρολυμπιακών Αγώνων ο στιβος χάνει το βασικό του αθλητικό κέντρο (πέραν των Ολυμπιακών Σταδίων) και προπονητήριο, που αντικατέστησε μερικώς το -μεγάλο κενό από το- Σταδίο Καραισκάκη το 2003. Άγνωστο παραμένει ακόμα αν, που και πότε θα υπάρξει κάτι αντάξιο....

Η σχετικη ανακοίνωση όπως δημοσιεύθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είναι η ακόλουθη: ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου