Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Οι επικοντίστριες τρελάθηκαν!

Μετά το παγκόσμιο ρεκόρ της Σουρ, η οποία πέρασε τα 5.03μ. ήρθε η σειρά της Βίλμα Μούρτο να καταρρίψει και αυτή παγκόσμιο ρεκόρ.

Η 17χρονη Φινλανδή, στο μίτινγκ του Ζέιμπρουγκεν της Γερμανίας, κατάφερε να περάσει το 4.71μ. και να πάρει το παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων από τη Νεοζηλανδή Ελίζα Μακάρντνεϊ η οποία είχε κάνει 4.64μ. τον περασμένο μήνα στον ανοιχτό στίβο.
Η Μούρτο ξεκίνησε από το 4.25μ. το οποίο πέρασε με την πρώτη όπως και το 4.35μ., 4.45μ. Στο 4.55μ. χρειάστηκε και τις τρεις προσπάθειες και στη συνέχεια τοποθέτησε τον πήχη στο 4.65μ. για να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ. Το πέρασε με την πρώτη και το ίδιο έκανε, αλλά με τη δεύτερη προσπάθεια, η 15χρονη Ελβετιδα Νικόλ Μπούχλερ. Στη συνέχεια ο πήχης πήγε στο 4.71μ. με την Μούρτο να περνά το ύψος με τη δεύτερη και να κάνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ και να το κρατήσει μόνη της, καθώς η Μπούχλερ απέτυχε εις… τριπλούν.
Στη συνέχεια η 17χρονη Φινλανδή πήγε για το 4.77μ. το οποίο όμως εγκατέλειψε μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες.
Όσον αφορά στους άνδρες, νικητής ήταν ο Χόλζντεπε με 5.71μ. αφήνοντας δεύτερο τον Σόμπερα και τρίτο τον Μεναλντό οι οποίοι πέρασαν και οι δύο το 5.61μ.

Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου