Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

by

Article Preview


Το 31ο* πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου διεξάγεται το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
-> Πρόγραμμα/πληροφορίες
Η ΕΡΤ2 θα μεταδόσει απευθείας το κύριο μέρος των αγώνων και τις 2 ημέρες, το απόγευμα 5:30-7:30μμ

Αρκετοί αθλητές θα επιδιώξουν τα ->όρια για το μεγάλο ραντεβού για τον κλειστό που είναι το Ευρωπαικό πρωτάθλημα στο Βελιγράδι στις 3-5/3 (στις 25/2 θα γίνουν εκεί και οι βαλκανικοί που θα είναι και μια τελευταία ευκαιρία) και που ως τώρα έχουν οι: Σπανουδάκη, Στεφανίδη και Μπανιώτης, - και ουσιαστικά θέση έχει και ο Φιλιππίδης.

Μεγάλο το ενδιαφέρον σε πολλά αγωνίσματα, ξεχωρίζει ...

by

Article Preview


Ο 5ος και τελευταίος αγώνας της σειράς World Indoor Tour θα διεξαχθεί το Σάββατο 18/2 στο Birmingham, εκεί που θα φιλοξενηθεί και το παγκόσμιο κλειστού της επόμενης χρονιάς - και οι τελικοί νικητές της βαθμολογίας σε κάθε αγώνισμα θα λάβουν και wild card.

Η Κατερίνα Στεφανίδη, που ήταν νικήτρια στον 1ο αγώνα στη Βοστώνη, ενώ προέρχεται και από μεγάλο άλμα στα 4,92μ. στη Νέα Υόρκη, θα είναι εκεί, με κυριότερες αντιπάλους στο αγώνισμα τις Saxer και Buechler.
Στα 60μ. με εμπόδια θα αγωνιστεί ο Κύπριος πρωταθλητής Μίλαν Τραίκοβιτς, μαζί με τον Aries Merritt και τον Andrew Pozzi. Στις γυναίκες ξεχωρίζουν οι Manning, Pearson, Kallur, Talay.

Στο Mueller Indoor Grand Prix ξεχωρίζει η παρουσία της Elaine Thompson στα 60μ. ενώ ...


by

Article Preview


Νέο παγκύπριο ρεκόρ κλειστού στα 1500μ. σημείωσε η Ναταλία Ευαγγελίδου την Τετάρτη 15/2/2017 στο AIT International Grand Prix στην Ιρλανδική πόλη Athlone. Τερμάτισε σε 4.15.68 - και βελτίωσε κατά πολύ το 4.23.85 που είχε κάνει πριν 3 χρόνια στην Κωνσταντινούπολη.

"Είμαι ικανοποιημένη από τον αγώνα! Θα μπορούσα να κάνω λίγο πιο γρήγορα περάσματα και να βγει μια καλύτερη επίδοση! Ήταν όμως ο δεύτερος μου αγώνας και το πρώτο 1500αρι, είμαι ακόμη λίγο μουδιασμένη! Πιστεύω ότι στους επόμενους αγώνες θα αφεθώ περισσότερο και θα τρέξω γρηγορότερα" είπε στο stivoz.gr η αθλήτρια του κου Σπύρου.

Η Ευαγγελίδου ξεκίνησε τη σεζόν πριν λίγες ημέρες με 2.07.29 στα 800μ. στη Γάνδη, ενώ ...


by

Article Preview


Εκεί όπου πέρυσι είχε κάνει το μεγάλο ρεκόρ με 4,90μ., η Κατερίνα Στεφανίδη έδειξε έτοιμη ακόμα και για κάτι καλύτερο.
Στη Νέα Υόρκη και τα Millrose Games, μια διοργάνωση που ξεκίνησε το 1908, η Στεφανίδη κατάφερε τη νίκη στο επικοντώ με 4,82μ., ύψος που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια οπως και πριν διαδοχικά τα ύψη από τα 4,52μ. και ανά 10εκ.

Η Sandi Morris χάνοντας το πρώτο της άλμα στα 4,82μ., συνέχισε στα 4,92μ., ύψος όπου δεν τα κατάφερε καμια τους.
Η Στεφανίδη έκανε και τυπικά το όριο για Βελιγράδι αλλά και την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο.

Το αγώνισμα είχε την επωνυμία-σποσνσοράρισμα του ΕλληνοΑμερικανού John Catsimatidis, από τους πλέον επιτυχημένους επιχειρηματίες αλλά και με πολλές φιλανθρωπικές δράσεις σε έρευνες καρκίνου, δράσεις για νεφρά, διαβήτη, Alzheimer κ.α.

Το 800αρι γυναικών ήταν εντυπωσιακό και είχε ρεκόρ ΗΠΑ (ήταν 1.58.71 απο το 2002) καθώς η Ajee Wilson έτρεξε σε 1.58.27 - αλλά και η Lipsey σε 1.58.64.

Σε άλλες επιδόσεις που ξεχώρισαν, ...

by

Article Preview


Στις πολλές ακυρώσεις κατόπιν θετικών δειγμάτων από επανελέγχους, προστέθηκε και μια λόγω ..παραδοχής.
Το CAS τιμώρησε τη Ρωσίδα πρωταθλήτρια των 800μ. Mariya Savinova με 4 χρόνια, από τον Ιούλιο του 2010 έως τον Αύγουστο του 2013 λόγω εμπλοκής στο σκάνδαλο doping της Ρωσίας.

Η Savinova φέρεται να παραδέχεται τη συστηματική χρήση απαγορευμένων ουσιών στο περίφημο βίντεο με τη Stepanova -τονίζοντας μάλιστα ότι έπαιρνε ενέσιμη τεστοστερόνη και την ουσία Oxandrolone η οποία καθάριζε σε λιγότερο από 3 εβδομάδες και ήταν κάτι που το ήλεγχε, έχοντας και ο άνδρας της καλές γνωριμίες στο εργαστήριο αντιντόπινγκ- ενώ και το βιολογικό της διαβατήριο επίσης οδήγησε σε αντίστοιχα συμπεράσματα.

Έτσι χάνει ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου