Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακός ήταν ο Εμμανουήλ Καραλής στο μίτινγκ της Οστράβα. Ο νεαρός απόλαυσε σήμερα τη του νίκη σε μια καλή διοργάνωση, συνδυάζοντας την μάλιστα με μια σπουδαία επίδοση. 
Ο αθλητής ξεπέρασε τα 5,60 μ. με την τρίτη προσπάθεια και "έπιασε" στην τρίτη θέση όλων των εποχών στην Ελλάδα, τον Δημήτρη Πατσουκάκη. Ο 17χρονος στη συνέχεια δοκίμασε στα 5,70 μ., ύψος όπου είχε καλές προσπάθειες. Ο Καραλής με το 5,60 μ. έγινε ο τρίτος έφηβος φέτος στον κόσμο και ο δεύτερος στην Ευρώπη. 
 
Παράλληλα έδειξε πως το φράγμα των 5,70 μ. είναι πιο κοντά από κάθε άλλη φορά. Ο Καραλής επέλεξε να αφήσει αρκετά ύψη, προκειμένου να κρατήσει δυνάμεις για τα ψηλά. Αφού ξεπέρασε τα 5,20 μ. συνέχισε στα 5,40 μ. κι έπειτα άφησε τα 5,50 μ. και 5,55 μ. για να πέρασε τα 5,60 μέτρα. Παράλληλα ο άλτης του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου βελτίωσε το απόλυτο ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 5,55 μ. από το 2016.
 
Την δεύτερη θέση πίσω από τον Ελληνα αθλητή μοιράστηκαν οι Μπάλνερ (Τσεχία) και Κουντλιτσκα (Τσεχία), που ξεπέρασαν τα 5,40 μέτρα. 
 
Επόμενη στάση του Καραλή, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το Σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου