Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Tί είδαμε τη 2η μέρα στο πανελλήνιο κλειστού στίβου


Δύο όρια για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, δύο πανελλήνια ρεκόρ, αρκετοί θεατές στις κερκίδες αλλά και… παραφωνίες. Αυτό είναι το ρεζουμέ της δεύτερης μέρας των αγώνων στο ΣΕΦ.
του Θανάση Νικολάου nikolaou@sportsfeed.gr follow me @ThanNikolaou
Για ακόμα μία φορά αναδείχθηκε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με το πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Με τον ΣΕΓΑΣ να μην πληρώνει έξοδα σε καμία ομάδα, στους αγώνες συμμετέχουν όσοι… αντέχουν οικονομικά. Το αποτελεσμα είναι να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή από το Λεκανοπέδιο και μικρή ως ελάχιστη από την υπόλοιπη Ελλάδα. Για το λόγο αυτό σε αρκετά αγωνίσματα έγιναν απευθείας τελικοί, από τη στιγμή που οι συμμετοχές δεν αρκούσαν για προκριματικά. Αν αυτό δεν αλλάξει, το πανελλήνιο πρωτάθλημα θα φτάσει να είναι απλά μια ημερίδα της Αττικής, βαφτισμένη πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Ένα άλλο πρόβλημα που αναδείχθηκε στους αγώνες με τις επιδόσεις που δεν ήταν (στο σύνολο τους) υψηλού επιπέδου, είναι το γηπεδικό. Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες δεν ξέρουν να κάνουν κλειστό στίβο. Και πως να ξέρουν όταν οι περισσότεροι αγωνίζονται μια φορά το χρόνο σε πίστα κλειστού στίβου; Ποιοι έκαναν καλές επιδόσεις; Στη συντριπτική τους πλειοψηφίας οι… μάθημενοι. Αυτοί που έχουν την ευκαιρία να αγωνίζονται στο εξωτερικό σε διάφορα μίτινγκ. Το να μην υπάρχει στάδιο αποκλειστικά για τον κλειστό στίβο, κοστίζει πολύ. Αν κάτι δεν αλλάξει, οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που θα μπορούν σταθούν σε διεθνείς διοργανώσεις, θα παραμείνουν μονοψήφιος αριθμός.
Στα αρνητικά της ημέρας και το πρόβλημα στους στυλοβάτες του επί κοντώ αλλά και ο αγώνας τριπλούν με δύο βαλβίδες (ναι έγινε και αυτό…).
Υπήρχαν όμως και θετικά κατά τη δεύτερη μέρα των αγώνων και αυτά έχουν να κάνουν μόνο με την προσπάθεια των αθλητών. Ο Εμμανουήλ Καραλής έφτασε το πανελλήνιο ρεκόρ των εφήβων στον κλειστό στίβο, στα 5.70μ. Την ερχόμενη εβδομάδα στο βαλκανικό πρωτάθλημα θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μια θέση στο ευρωπαϊκό, έστω μέσω της κατάταξης. Αυτή τη στιγμή είναι στην 9η θέση μαζί με το Γάλλο Άλεξ Σαπέλ. Δεν αποκλείεται λοιπόν η Ελλάδα για πρώτη στην ιστορία του ελληνικού στίβου να παρουσιαστεί με δύο αθλητές επί κοντώ σε μεγάλη διοργάνωση.
Εξαιρετικός και ο Κώστας Φιλιππίδης ο οποίος σε λιγότερο από μία εβδομάδα έκανε τρία ταξίδια και τρεις αγώνες για να περάσει το 5.70μ. και να έχει καλά άλματα στο 5.80μ. «Κρατάω το καλό για εκεί μου μετράει» δήλωσε στο Sportsfeed ο πρωταθλητής Ελλάδας που θα συνεχίσει τους αγώνες στο βαλκανικό.

Βολίδα η Πεσιρίδου
Ήταν βέβαιο ότι η Πεσιρίδου θα κάνει ατομικό ρεκόρ. Αυτό που δε γνώριζε κανείς ήταν το πόσο. Έγραψε 8.04 και μπορεί σίγουρα και κάτω από 8.00 αν αποκτήσει συναγωνισμό. Δεν αποκλείεται να τα καταφέρει στο βαλκανικό. Στο ευρωπαϊκό μάλλον θα τα καταφέρει καθώς όπως απέδειξε και πέρσι είναι αθλήτρια αγώνων.
Όριο για την Βούλα Παπαχρηστου στο τριπλούν με το πρώτο άλμα στον πρωινό προκριματικό με 16.07μ. Λίγες ώρες αργότερα ο αγώνας δεν της βγήκε και πως να συμβεί αυτό όταν δεν έχει γήπεδο να προπονηθεί. Είδε πάντως τη 16χρονη Ζωή Μπαλαμούτη να της κλέβει το πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων για ένα εκατοστό, πηδώντας 12.47μ.
Πολύ καλός και ο Δημήτρης Μονόπωλης στο τριπλούν που πήδηξε πάνω από το όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (ανοιχτού) εφήβων-νεανίδων (15.55μ.) κάνοντας ατομικό ρεκόρ με 15.57μ.
Ατομικό ρεκόρ έκανε και η Σοφία Υφαντίδου με 4.042 βαθμούς που δίνει το δικό της αγώνα να μπει στις 16 για το ευρωπαϊκό.
Ένα από τα πιο ωραία στιγμιότυπα των αγώνων ήταν και η απονομή στο έπταθλο των ανδρών, όπου ο Ευθυμης Ανδρεόγλου (παλιός πρωταθλητής συνθέτων) έδωσε τα μετάλλια στους δύο γιους του, Άγγελο (1ος) και Αντώνη (3ος).
Ικανοποιητική και η παρουσία των θεατών στις κερκίδες του ΣΕΦ που τη δεύτερη μέρα ξεπέρασαν τους 3.000, ενώ καλή επιλογή στη θέση του εκφωνητή του Νίκου Νταρή.

sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου