Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017


by

Article Preview


Το 31ο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου ολοκληρώθηκε την Κυριακή 19/2/2017 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με αρκετό κόσμο στις εξέδρες και με τον Ολυμπιακό στους άνδρες και τον ΓΣ Κηφισιάς στις γυναίκες και στο σύνολο να είναι οι πρωτοι σύλλογοι στη βαθμολογία- που πάντως δεν συνεισφέρει στην αξιολόγηση.
-> Αποτελέσματα

Πέρα από τις μεγάλες επιδόσεις στο επι κοντώ με ρεκόρ εφήβων από τον Καραλή και νικητή τον Φιλιππίδη (δείτε->εδώ) τη Β΄ημέρα έγιναν 2 ακόμα όρια για το Ευρωπαικό κλειστού.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 60μ. εμπόδια φεύγοντας ιδανικα από την εκκίνηση τερμάτισε, κερδίζοντας για 5η συνεχή χρονιά, σε 8.04, βελτιώνοντας κατά πολύ το ρεκορ της των 8.17 από το περσινό βαλκανικό, για να γίνει η 2η καλύτερη Ελληνίδα όλων των εποχών -μετά τη Ρεντούμη που το 2004 είχε κάνει 7.91- αλλά και να κλείσει θέση για το Βελιγράδι αφού το όριο ήταν 8.15.
Όπως δήλωσε η αθλήτρια του ΓΣ Κηφισιάς, ...




by

Article Preview


Είχε εκτιμηθεί ως το αγώνισμα του πανελληνίου πρωταθλήματος και όχι άδικα καθώς ο τελικός του επι κοντώ έφτασε με 2 αθλητές πάνω από τα 5,70μ.
Πρώτα ο Εμμανουήλ Καραλής -κι ενώ είχε ήδη κάνει ρεκόρ εφήβων με 5,65μ.- πέρασε και τα 5,70μ., με τη δεύτερη προσπάθεια, ενώ αμέσως μετά το πέρασε και ο Κώστας Φιλιππίδης!

Στη συνέχεια ο Καραλής προσπάθησε στα 5,75μ., επίδοση που είναι και παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων κι έχει κάνει φέτος ο Armand Duplantis, ενώ ο Φιλιππίδης στα 5,80μ., έχοντας αρκετά καλή την πρώτη τους προσπάθεια.
Με μια λιγότερη χαμένη προσπάθεια, έχοντας κινδυνέψει στα 5,50μ. που πέρασε με την τρίτη, ο Φιλιππίδης ήταν ο νικητής, για 8η συνεχή και 10η συνολικά φορά στη διοργάνωση!

Ο Φιλιππίδης έχει περάσει φέτος τα 5,73μ. ενώ έχει εξασφαλίσει θέση για το Ευρωπαικό κλειστού ...


by
Article Preview


Οι τελικοί της Α' ημέρας του πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβο στο ΣΕΦ, ξεκίνησαν ιδανικά με τη σφαιροβολια και όριο από τον Μιχάλη Σταματόγιαννη (δείτε->εδώ) αλλά και η συνέχεια είχε πολλές συγκινήσεις.
-> Αποτελέσματα

Στα 60μ. αναμενόταν και έγινε μια συναρπαστική κούρσα. Νικήτρια τελικά ήταν η Μαρία Μπελιμπασάκη με 7.30, όσο και το όριο για το Βελιγράδι - που είχε ήδη και η Ραφαέλα Σπανουδάκη η οποία τερμάτισε 3η σε 7.35. Ενδιάμεσα, η Γρηγορία Κεραμιδά πλησίασε πολύ, με 7.33, περισσότερο βέβαια στον προκριματικό όπου είχε κάνει 7.31. Το όριο της ΕΑΑ είναι βέβαια 7.42 (ισχύει από ΣΕΓΑΣ για Νεους-ες) και το προσπάθησε η Παναγιώτα Βενιέρη που έκανε 7.47 και ήταν 4η, ενώ 5η ήταν η Κατερίνα Δαλάκα με 7.50.



Η Μπελιμπασάκη είπε σχετικά στο stivoz.gr:
"Κατέβηκα κλειστό καθαρά για προπονητικούς λόγους για ...


by

Article Preview


Ο 5ος και τελευταίος αγώνας της σειράς World Indoor Tour δεξήχθη το Σάββατο 18/2 στο Birmingham.

Η Κατερίνα Στεφανίδη τελείωσε όπως είχε ξεκινήσει και στη Βοστώνη: Νικήτρια, με 4,63μ.
Καθώς όμως δεν είχε βαθμούς από 3ο αγώνα, δεν πήρε και τη συνολική πρωτιά αφού η Buechler που ήταν δεύτερη με 4,53μ. -όσο και η Saxer- συγκέντρωσε 24 βαθμούς έναντι των 20 της Στεφανίδη.

Ο Κυπριος πρωταθλητής Μίλαν Τραίκοβιτς στον πρώτο του φετινό αγώνα έκανε καλή εμφάνιση τρέχοντας σε 7.73 τα 60μ. με εμπόδια και ήταν 4ος - τερματίζοντας 3εκ. μετά από τον σπουδαίο Aries Merritt. Νικητής ήταν με 7.43 ο Βρετανος Andrew Pozzi.

H Τζαμαικανή Elaine Thompson κατέβηκε τα 7" στα 60μ., τερματίζοντας σε 6.98 κι έγινε η 7η ταχύτερη όλων των εποχών.

Δύο ρεκόρ Ευρώπης ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου