Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

«Καταστρατήγησαν το νόμο»


Ο Δημήτρης Κυτέας, προπονητής του επί κοντώ που με τον Κώστα Φιλιππίδη κέρδισε παφγκόσμιο τίτλο το 2014 και ήταν δευτεραθλητής Ευρώπης το 2017, τοποθετείται και εκφράζει την άποψη του σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, τονίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά οι αθλητές είναι οι χαμένοι της υπόθεσης.
H τοποθέτηση του Δημήτρη Κυτέα:
«Διαμαρτύρονται στην κυβέρνηση για την απόφαση του ΣτΕ όμως λησμονούν το γεγονός πως πέρασαν νόμο σύμφωα με τον οποίο ένας αθλητής παγκόσμιου επιπέδου χρειάζεται τρεις μήνες για να πάρει άδεια για προπόνηση εάν δουλεύει σε δήμο, περιφέρεια, δημόσιο για να λαβει μέρος σε παγκόσμιο ή ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και Ολυμπιακούς. Θέλω να θυμίσω ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής σαν πρωθυπουργός κάλεσε τον αριστερών πεποιθήσεων αείμνηστο Κωνσταντίνο Παπαναστασιου να φτιάξει νομοθετική διάταξη για τον αθλητισμό. Έτσι ο νόμος προέβλεπε την εισαγωγή αθλητών πρωταθλητών στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ο νόμος ήταν ο 75/1975. Υπαρξαν λάθη αλλά σε άμεσο χρόνο διορθώθηκαν και έτσι η γενιά η δίκη μου μορφώθηκε αποκτώντας πανεπιστημιακή μόρφωση που μέχρι σήμερα προσφέρει της υπηρεσίες της. Ομως οι μετέπειτα υπουργοί αθλητισμού από όλες τις κυβερνήσεις καταστρατήγησαν τον νόμο και για λόγους που μόνο αυτοί γνώριζαν δημιούργησαν αντιπαράθεση με τον κόσμο, ότι υπήρχαν «προνομιούχοι» πρωταθλητές. Στην σημερινή κυβέρνηση υπάρχουν βουλευτές, υπουργοί που ευεργετήθηκαν και σπούδασαν με τον νόμο Παπαναστασιου και δεν έχουν πει λέξη (ουδείς αχάριστοτερος του ευεργετηθέντος). Μέχρι σήμερα τίποτα δεν πάει μπροστά στασιμότητα και οπισθοδρόμηση αφού δεν υπάρχει σεβασμός και ηθικό ανάστημα για πρόοδο.
Δημήτρης Κυτεας
Συνταξιούχος καθηγητής φυσικής αγωγής.
Πρωταθλητής, βαλκανιονίκης, 5ος πανευρωπαικούς εφήβων, 7ος πανευρωπαικούς ανδρών, συμμετοχή στους Ολυμπιακούς 1976, 3 συμμετοχές σε Πανεπιστημιαδες»

sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου