Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

by

Article Preview


Η 6η σειρά της διοργάνωσης Run Greece ξεκίνησε στη Λάρισα, με τους αγώνες να γίνονται, λόγω και της αυριανής 25ης Μαρτίου, Σάββατο απόγευμα που όμως αποδείχθηκε καλή επιλογή.
Βάσει των στοιχείων της διοργάνωσης, πάνω από 4500 κόσμος συμμετειχε στους αγώνες, σχεδόν 500 στα 10χλμ και περισσότεροι από 2500 στα 5χλμ - και από κει και πέρα παιδιά στον παιδικό αγώνα 1χλμ.

Παράλληλα με τα 10χλμ έγινε και για 2η φορά το πανελλήνιο πρωτάθλημα του αγωνίσματος σε δρόμο.
Όπως και τον Οκτώβριο στον τελευταίο αγώνα Run Greece στην Πάτρα, νικητής ήταν ο Κώστας Γαλανόπουλος (ΓΣ Αμαρουσίου) σε 31.42 και ακολούθησαν ο Άκης Αναγνώστου και ο Χρήστος Μπουντούλης.

Μετά τερμάτισε μάλιστα, σε 34.33 η νικήτρια στις γυναίκες, Αναστασία Καρακατσάνη (ΓΣ Γλυφάδας) που μας είπε στο stivoz.gr: ...
by

Article Preview


Εκπρόσωποι από 195 σωματεία βρέθηκαν στο ΣΕΦ, όπως αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ, για τη Γενική Συνέλευση όπου ψηφίστηκε ομοφωνα και ο προϋπολογισμός του 2018, ενώ με πλειοψηφία αλλαγές στο καταστατικό.

Βάσει αυτών, απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών της δύναμης του ΣΕΓΑΣ (κι όχι μόνο του σχεδιασμού) σε αγώνες στο εξωτερικό χωρίς την έγκριση του ΣΕΓΑΣ.
Επίσης απαγορεύεται η συμμετοχή σε αγώνες του εσωτερικού, αν δεν διοργανώνονται από το ΣΕΓΑΣ, την ΕΑΣ και τα σωματεία και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του κανονισμού αγώνων του ΣΕΓΑΣ.
Ως προς τη συμμετοχή σε δρομικούς αγώνες, που δεν περιλαμβάνονται στο οικείο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, θα επιτρέπεται μόνο μετά την άδεια του σωματείου του αθλητή και την έγκριση του διοικητικού σωματείου της ΕΑΣ.

Για τους αθλητές άνω των 35 ετών (για τους οποίους υπάρχει ...
by

Article Preview


Η απόφαση του ΣτΕ (δείτε->εδώ) που έκρινε αντισυνταγματικές τις ρυθμίσεις για την εισαγωγή αθλητών στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση παρότι σε ποσοστό θέσεων, καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, έχει προκαλέσει αναστάτωση και συνεχείς αντιδράσεις από ωύν και πρώην πρωταθλητές, παράγοντες και εμπλεκόμενους στον Αθλητικό Χώρο και όχι μόνο.

Στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η Κατερίνα Στεφανίδη μιλάει για καταδίκη του Αθλητισμού σε εποχή αγραμματοζύνης, ο Περικής Ιακωβάκης προβλέπει τα ταλέντα μας να φεύγουν στο εξωτερικό και ζητάει νέο πλαίσιο νόμου, η Βούλα Πατουλίδου θίγει το επίπεδο της Εκπαίδευσης, την ανάγκη της Άθλησης και συγκρίνει τους Ολυμπιονίκες με τους “ειδήμονες” της εξουσίας.

Κατερίνα Στεφανίδη:...
by

Article Preview


Το 20ο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου 24 Μαρτίου στη Βαλένθια της Ισπανίας.

Στην κούρσα των γυναικών που προηγήθηκε κατά 25 λεπτά, η 27χρονη Netsanet Gudeta Kebede από την Αιθιοπία, ξέφυγε στα τελευταία χιλιόμετρα με ρυθμό κοντά στα 3'/χλμ, για να τερματίσει σε 1:06.11 και να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ σε κούρσα γυναικών που είχε κάνει τον Οκτώβριο με 1:06.25 η Lornah Kiplagat.

Η Joyciline Jepkosgei είχε κάνει μια εβδομάδα μετά και μάλιστα στη Βαλένθια (την πόλη του τρεξίματος όπως αναγραφόταν) την παγκόσμια επίδοση σε μεικτό αγώνα με 1:04.51. Τώρα η αθλήτρια από την Κένυα ήταν 2η με 1:06.54 ξεπερνώντας για 2 ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου