Κυριακή 3 Μαρτίου 2019



Φανταστική ημέρα για τον ελληνικό στίβο, αφού ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στο 35ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης με άλμα στα 8,38 μ στην πέμπτη του προσπάθεια.


φωτογραφία: eurokinissi
Την ώρα που η Βούλα Παπαχρήστου πήρε την ελληνική σημαία για να κάνει τον γύρο του θριάμβου, ο Κώστας Δουβαλίδης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για τον ημιτελικό των ψηλών εμποδίων. Η Ελληνίδα έτρεξε να αγκαλιάσει τον συναθλητή της κι εκείνος λίγα λεπτά αργότερα τερμάτισε στην τρίτη θέση της σειράς του με 6.67 και προκρίθηκε στον απογευματινό τελικό.


φωτογραφία: eurokinissi
Περίπου 15 ημέρες πριν το ντεμπούτο της στη χειμερινή σεζόν η Βούλα Παπαχρήστου βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα τραυματισμό στο υποκνημίδιο ικανό να της χαλάσει τα σχέδια της περιόδου.

Έπρεπε να περάσουν 19 χρόνια για να βρεθεί ένας Ελληνας αθλητής που θα τρέξει στον τελικό των 60 μέτρων σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού.


φωτογραφία: eurokinissi
Την μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του πέτυχε σήμερα ο Εμμανουήλ Καραλής, στη διάρκεια της δεύτερη ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Γλασκώβη.


φωτογραφία: eurokinissi
Ο Κώστας Μπανιώτης κατέκτησε σήμερα το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στη διοργάνωση και το 30ο μετάλλιο στην διοργάνωση του θεσμού. Αυτό ήταν το τρίτο στο αγώνισμα του ύψους ανδρών, μετά το ασημένιο του Μάστορα το 2015, που επίσης είχε έρθει με ισοβαθμία και το χάλκινο του Βασίλη Παπαδημητρίου το 1973.


Ο Κώστας Μπανιώτης μετά  την  πολύχρονη  παρουσία  σε  τελικούς  και  καλά πλασάρισμα  μεγάλων  διοργανώσεων  κατάφερε  και κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης. 



Φωτογραφία: eurokinisi
Η Βούλα Παπαχρήστου ανοίγει για τα ελληνικά χρώματα το πρόγραμμα της τρίτης (3/3) και τελευταίας ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η πρωταθλήτριας μας έκανε ντεμπούτο στη σεζόν, στον προκριματικό ρης Παρασκευής και έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση. 




Η Έλλη - Ευτυχία Δεληγιάννη βελτίωσε για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων το πανελλήνιο ρεκόρ Κορασίδων στα 800 μέτρα.








Η συμμετοχή των 19 κοριτσιών στον προκριματικό του επί κοντώ έκανε εξαρχής δύσκολο και επίπονο το έργο όσων συμμετείχαν. Η πολύωρη διαδικασία ταλαιπώρησε αρκετά τις περισσότερες από τις μετέχουσες, ωστόσο είχε αίσιο τέλος για την αποστολή μας.


Ο Κώστας Δουβαλίδης πέτυχε τον πρώτο του στόχου, αφού προκρίθηκε στον ημιτελικό των 60 μ. εμπ. για τέταρτη φορά στην καριέρα του.


Το πρώτο βήμα της πρόκρισης στον τελικό των 60 μ. έγινε από τον Κώστα Ζήκο, που πραγματοποίησε πολύ καλή παρουσία στον πρωινό προκριματικό των 60 μ. στην δεύτερη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο 20χρονος σπρίντερ ήταν νικητής στην 5η σειρά με 6.66, όπου έφυγε αρκετά αργά από τον βατήρα, αφού είχε προηγήθηκε άκυρη εκκίνηση.


Με τη διαδικασία των προκριματικών συνεχίζεται η δεύτερη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Γλασκώβη.


Εξαιρετικός αγώνας έγινε στον τελικό της σφαιροβολίας, εκεί όπου μετείχε και ο πρωταθλητής μας Νικόλας Σκαρβέλης. Ο Πολωνός Μίχα Χάρατικ (Πολωνία) ήταν νικητής με 21,65 μ., επίδοση που είναι ατομικό του ρεκόρ και κορυφαία στην Ευρώπη.


φωτογραφίες: eurokinissi
Ο Εμμανουήλ Καραλής πραγματοποίησε πολύ καλό αγώνα στον προκριματικό του επί κοντώ και έδειξε την αγωνιστική του ετοιμότητα ενόψει του αυριανού τελικού (20.10 ώρα Ελλάδας). Ο άλτης του Ανδρέα Τσώνη ολοκλήρωσε τον αγώνα του δίχως χαμένη προσπάθεια και μοιράτηκε την πρώτη θέση του προκριματικού με τον Πιοτρ Λίσεκ.


Η Τατιάνα Γκούσιν αγωνίστηκε σήμερα στον προκριματικό του ύψος, στην πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.


Είναι γεγονός πως η χώρα μας διαθέτει αυτή τη στιγμή ορισμένους από τους κορυφαίους αθλητές της Ευρώπης. Είναι κάτι που γίνεται άμεσα αντιληπτό από τη συναναστροφή με μέλη αποστολών άλλων χωρών και δημοσιογράφους ξένων κρατών στο στάδιο Emirates Arena, αλλά και την γενικότερη αντιμετώπιση που έχουν ορισμένα από τα μέλη της αποστολής μας.


φωτογραφία: eurokinissi
Μπορεί το το ύψος των ανδρών να έγινε σε δύο γκρουπ, ωστόσο τα προβλήματα που κλήθηκαν να ξεπεράσουν οι συμμετέχοντες ήταν αρκετά. Ο περιορισμένος αγωνιστικός χώρος, αλλά και οι συνεχόμενες διακοπές του αγώνα εξαιτίας των εκκινήσεων των 400 μ. ταλαιπώρησαν αρκετά τους αθλητές








_

φωτογραφία: eurokinissi
Καλή παρουσία πραγματοποίησε η Ειρήνη Βασιλείου στον προκριματικό των 400 μέτρων στην πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η αθλήτρια μας μπορεί να μην κατάφερε να προκριθεί, ωστόσο τερμάτισε στην 5η θέση της έβδομης και τελευταίας σειράς με 53.66  επίδοση  πολύ κοντά στο ατομικό της 53.39

φωτογραφία:eurokinissi
Το χαμόγελο του Νικόλα Σκαρβέλη στη μικτή ζώνη του Emirates Arena επιβεβαίωνε στο έπακρο την ικανοποίηση του για τη σημερινή του παρουσία.

Η Βούλα Παπαχρήστου έλεγε πριν τον έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πως στον προκριματικό του αγώνα θέλει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Ενθουσιασμένος με το στάδιο και τη διοργάνωση και έτοιμος για το άλμα που θα του δώσει το χρυσό μετάλλιο, στον τελικό του μήκους έδειξε πως είναι ο Μίλτος Τεντόγλου στον σημερινό προκριματικό του αγωνίσματος, στην πρώτη ημέρα των αγώνων στη Γλασκώβη.

Η καθιερωμένη συγκέντρωση της εθνικής ομάδας έγινε σήμερα στο ξενοδοχείο Jurrys Inn όπου διαμένει η αποστολή και στη διάρκεια αυτής εκτός από τεχνικές οδηγίες μοιράστηκαν ευχές για μια καλή παρουσία στην 35η στάση του θεσμού.

Εννέα από τους 17 αθλητές και αθλήτριες μας αγωνίζονται την Παρασκευή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης. Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιλαμβάνει κυρίως προκριματικούς, αλλά και δύο τελικούς, τη σφαιροβολία των Ανδρών και τα 3.000 μ., τον γυναικών, αγώνισμα στο οποίο δεν θα γίνει προκριματικός
Η Γλασκώβη κινείται ήδη σε έντονους ρυθμούς Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αφού αύριο θα ξεκινήσει εκεί η 35η στάση στην ιστορία της διοργάνωσης. Η πόλη της Σκωτίας καλείται για δεύτερη φορά να φιλοξενήσει το γεγονός, αφού η πρώτη ήταν το 1990.

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η τεχνική σύσκεψη για το 35ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης με τη συμμτοχή των 49 επιτελικών τεχνικών των χωρών που μετέχουν στη διοργάνωση.

Η εθνική μας ομάδα βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης σύσσωμη στη Γλασκώβη, προκειμένου να συμμετάσχει στο 35ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης. Στην πόλη έφτασαν αρχικά οι τρεις πρωταθλητές μας, ο Κώστας Φιλιππίδης, η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου με τους προπονητές τους και το βραδύ, τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου